• Latest
κρεας φαγητο

9 σημάδια ότι ο οργανισμός σου δεν χωνεύει σωστά το κρέας

14 Νοεμβρίου 2020
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής

18 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Βοΐου: Κλειστή οδός στην περιοχή του Μπούνου από τη Δευτέρα 21/7 έως την Τετάρτη 23/7

18 Ιουλίου 2025
Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

18 Ιουλίου 2025
Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι

Εμποροπανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Τσοτύλι

18 Ιουλίου 2025
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πυγμαχίας στην Μπάνια Λούκα η Καρπόζηλου Δήμητρα

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Proficiency Μαΐου 2025

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έκρηξη σε ταβέρνα – Δύο άτομα στο νοσοκομείο

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9 σημάδια ότι ο οργανισμός σου δεν χωνεύει σωστά το κρέας

sierafm by sierafm
14 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κρεας φαγητο
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για πολλούς ανθρώπους, είναι δύσκολο να αντισταθούν στον πειρασμό μιας ωραίας μαγειρεμένης μπριζόλας ή ενός ζουμερού χάμπουργκερ.

Παρά το γεγονός ότι το κρέας είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, περιέχει επίσης μια σειρά από φυσικές χημικές τοξίνες, κορεσμένα λιπαρά και άλλα στοιχεία που μας δυσκολεύουν να το αφομοιώσουμε, δηλαδή να το χωνέψει σωστά ο οργανισμός μας.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες από την αύξηση του κινδύνου διαβήτη και καρδιακών παθήσεων μέχρι ακόμη και καρκίνο.

Η ομάδα του Bright Side ερεύνησε τα σημάδια ότι το πεπτικό σας σύστημα δεν επεξεργάζεται καλά το κρέας και άρα είναι καιρός να επανεξετάσετε τη διατροφή σας:

1. Δυσκοιλιότητα

Όλοι έχουμε διαφορετικά πεπτικά συστήματα που βασίζονται στη γενετική και τις διατροφικές μας συνήθειες. Ανάλογα με το κομμάτι κρέατος, δηλαδή το μέρος και το είδος ζώου, μερικά έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Τα λιπαρά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από το σώμα και γι’ αυτό μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία την επόμενη μέρα. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα του υψηλού σιδήρου που συνήθως βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα (βόειο κρέας, χοιρινό ή αρνί). Εκτός αυτού, το κόκκινο κρέας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τις τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Συμβουλή: Ορισμένες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Προσπαθήστε να τρώτε κόκκινο κρέας μόνο σε συντηρητικές ποσότητες (100-200 γρ. μόνο δύο φορές την εβδομάδα) με πολλά λαχανικά ή δημητριακά. Προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε συκώτι και νεφρά. Προτιμήστε θαλασσινά ή κοτόπουλο και βραστό κρέας από τηγανητό.

2. Αισθάνεστε πάντα πεινασμένοι

Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα, παρόλο που μόλις τελειώσατε ένα γεύμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν δεν έχετε αρκετούς υδατάνθρακες, το σάκχαρο στο αίμα σας πέφτει και δεν παράγετε σεροτονίνη που ρυθμίζει τη διάθεση, τη χημική ουσία που σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι.

Συμβουλή: Αν συνειδητοποιήσετε ότι αισθάνεστε πάντα πεινασμένοι, δοκιμάστε σνακ όπως ελληνικό γιαούρτι με μούρα, ή χούμους με ολικής αλέσεως κράκερ αντί για σάντουιτς για μεσημεριανό γεύμα. Προσπαθήστε να κόψετε το κρέας για αρκετές ημέρες και δείτε αν αισθάνεστε καλύτερα και πιο φρέσκοι.

3. Σκοτεινοί κύκλοι κάτω από τα μάτια

Μην υποθέσετε ότι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια προέρχονται πάντα από έλλειψη ύπνου ή κόπωση. Η μη καλή πέψη του κρέατος μπορεί να προκαλέσει το ίδιο πράγμα. Εάν έχετε συχνά μαύρους κύκλους στα μάτια (ειδικά την επόμενη ημέρα που έχετε φάει κρέας), τότε είναι ένα σημάδι ότι το κρέας δεν έχει αφομοιωθεί από τον οργανισμό σας.

Η πιθανώς προβληματική εσωτερική επένδυση του εντέρου επιτρέπει στα σωματίδια του κρέατος να διέρχονται από το τοίχωμα του εντέρου και να μπαίνουν κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος χωρίς πέψη και θεωρούνται “ξένοι” εισβολείς από το σώμα. Το σώμα τότε θα προσπαθήσει να παράγει ορισμένα αντισώματα για την εξάλειψη της “ξένης ουσίας” και η αντίδραση σε αυτό μπορεί να είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, ένα σύμπτωμα που συνήθως παραβλέπεται ακόμα και από τους επαγγελματίες υγείας.

4. Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)

Εάν έχετε υπέρταση, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να μειώσετε το κρέας. Τα επεξεργασμένα και μαγειρεμένα κρέατα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, επειδή συνήθως ωριμάζουν, καρυκεύονται και διατηρούνται με αλάτι. Εκτός αυτού, η πέτσα του κοτόπουλου και το κόκκινο κρέας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της υπέρτασης και ακόμη και στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα κρέατος που καταναλώνετε, αλλάζοντας το κρέας με λαχανικά. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε, προσπαθήστε να μεταβείτε σε κρέατα και θαλασσινά με τα χαμηλότερα λιπαρά.

5. Δυσοσμία στην αναπνοή και άσχημη μυρωδιά σώματος

Η δυσοσμία της αναπνοής και η κακή μυρωδιά του σώματος είναι πιθανώς σημάδια ότι το σώμα σας δεν χωνεύει σωστά το κρέας. Εάν το κρέας δεν έχει αφομοιωθεί καλά, μια μυρωδιά αναδύεται από το πεπτικό σας σύστημα προς το στόμα ενώ μπαίνει και στο δέρμα σας. Εάν συνεχίζετε να έχετε αυτά τα δυσάρεστα προβλήματα, δοκιμάστε να πάρετε πεπτικά ένζυμα για να βοηθήσετε στη διάσπαση του κρέατος, ώστε να μην συσσωρεύεται στο έντερό σας.

6. Αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν το σώμα σας δεν χωνεύει σωστά το κρέας, μπορεί να αρρωσταίνετε πιο συχνά από το συνηθισμένο. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να επηρεαστεί λόγω του φυσικού σακχάρου (Neu5Gc) που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας και είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσει το σώμα μας. Αυτό το σάκχαρο παράγεται συνήθως από σαρκοφάγα ζώα και τους επιτρέπει να διατηρούν την βασισμένη στο κρέας διατροφή τους. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει αυτό το σάκχαρο και γι’ αυτό το αντιμετωπίζει ως ξένη ουσία, η οποία του προκαλεί τοξική ανοσολογική αντίδραση. Αυτή η αντίδραση μπορεί να προκαλέσει πολλά άλλα προβλήματα, με τον καρκίνο να είναι το πιο σοβαρό από αυτά.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να καταναλώνετε πιο θρεπτικά τρόφιμα όπως κινόα, ξηρούς καρπούς, πράσινα λαχανικά και φρούτα. Παρέχουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και διασφαλίζουν ότι ικανοποιούνται όλες οι μακρο- και μικρο-θρεπτικές ανάγκες σας. Επομένως, εάν πρέπει να τρώτε κρέας, φροντίστε να το ισορροπήσετε με τα υγιεινά τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω ως συνοδευτικό ή σαλάτα. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε κάποια άσκηση και αρκετή βιταμίνη D για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

7. Κόπωση

Εάν μετά την κατανάλωση κρέατος αρχίζετε να αισθάνεστε δυσκίνητοι ή κουρασμένοι, μην το εκλάβετε ως φυσιολογική συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας δεν χωνεύει το κρέας και είναι απλώς κολλημένο στο έντερο. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μεταφέρει όλη την ενέργειά σας στο πεπτικό σας σύστημα. Επίσης, εάν αισθάνεστε σαν να μεταφέρετε κάτι σαν τούβλο στο έντερό σας για μέρες μετά την κατανάλωση κρέατος, ήρθε η ώρα να αλλάξετε εντελώς διατροφικές συνήθεις σε κάτι πιο πράσινο και φρέσκο (φρούτα, φρέσκα smoothies και ωμά λαχανικά).

8. Ναυτία

Η ναυτία είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της ανεπαρκούς πέψης του κρέατος καθώς μπορεί να είναι αντίδραση σε ορισμένα βακτήρια στο κρέας. Ορισμένες έγκυες γυναίκες διαπιστώνουν ότι η κατανάλωση κρέατος τις κάνει να αισθάνονται έντονη ναυτία. Θα μπορούσε επίσης απλώς να είναι ότι κάτι στο σώμα σας απορρίπτει το κρέας.

Συμβουλή: Εάν η αλλαγή στη σαλάτα δεν βοηθά και αισθάνεστε ναυτία ή αισθάνεστε κράμπες μεταξύ 4 έως 26 ωρών μετά την κατανάλωση κρέατος, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό.

9. Φούσκωμα

Τα προϊόντα κρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολες τροφές που μπορεί να αφομοιώσει το ανθρώπινο σώμα, επειδή η πρωτεΐνη που περιέχεται στο κρέας (ειδικά στο κόκκινο κρέας) είναι πιο δύσκολο για τον ανθρώπινο οργανισμό να τη διασπάσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Μεγάλες ποσότητες λιπαρών τροφών, όπως το κρέας, επιμηκύνουν τον χρόνο για να αδειάσει το στομάχι, γεγονός που προκαλεί επίσης φούσκωμα ή δυσφορία. Η ακατάλληλη πέψη του κρέατος μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση τοξινών στο σώμα.

Συμβουλή: Αντί για μπριζόλα, προτιμήστε ψάρι ή κοτόπουλο. Αυτά τα ζωικά προϊόντα είναι πιο εύκολο να τα αφομοιώσετε. Πάντα να έχετε λαχανικά (στον ατμό ή ωμά) ως συνοδευτικό πιάτο ή σαλάτα. Εάν σταματήσετε να τρώτε κρέας, πιθανότατα θα απαλλαγείτε από το φούσκωμα για πάντα.

Πηγή: https://brightside.me

Tags: κρεας
Previous Post

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε τιμές προϊόντων

Next Post

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο Πέτσας -«Εικόνες με παιδάκια από σπίτι σε σπίτι, δεν μπορούμε να δούμε»

Next Post
χριστουγεννα καλαντα

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα προανήγγειλε ο Πέτσας -«Εικόνες με παιδάκια από σπίτι σε σπίτι, δεν μπορούμε να δούμε»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25
  • Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών
  • Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης
  • Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr