• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Ραντεβού και εμβολιασμοί τύπου… click inside

29 Ιουλίου 2021
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Συνάδελφός της είχε γίνει αφόρητος με τη συμπεριφορά του – Συνελήφθη 35χρονος για stalking και παρενόχληση

18 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι, γιατί έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που σχολίασαν τον σκύλο του φίλου του

18 Ιουλίου 2026
Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

18 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φυτεία με περισσότερα από 800 χασισόδεντρα εντόπισαν αστυνομικοί σε αποψιλωμένη δασική έκταση

18 Ιουλίου 2026
νεκροταφειο

34χρονος έκανε το μνήμα συγγενή του κρυψώνα για ναρκωτικά

18 Ιουλίου 2026
νοσοκομειο

Στα 25 τα κρούσματα σαλμονέλας – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα

18 Ιουλίου 2026
χρημα

Εφάπαξ: Έρχονται αλλαγές από το 2027 – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο

18 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ανήλικη λήστεψε μίνι μάρκετ με φαλτσέτα

18 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια για τις κλειστές κατοικίες – Η νέα προθεσμία

18 Ιουλίου 2026
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πρωινός πονοκέφαλος: 7 πιθανές αιτίες και πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό

18 Ιουλίου 2026
ΧΡΕΗ

Ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις: Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος – Αναλυτικά η διαδικασία βήμα προς βήμα

18 Ιουλίου 2026
Στον Άρη Θεσσαλονίκης η Μιχαέλα Κουτσή από τη Γαλατινή

Στον Άρη Θεσσαλονίκης η Μιχαέλα Κουτσή από τη Γαλατινή

17 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ραντεβού και εμβολιασμοί τύπου… click inside

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Αυτή τη στιγμή, κάποιος μπορεί ραντεβού για τις επόμενες μία – δύο ώρες. Σαν το click inside», τόνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς.

Στις καλοκαιρινές διακοπές αποδίδει ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τη μείωση των εμβολιασμών, ενώ επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού για τις επόμενες ώρες, όπως ακριβώς στο click inside.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως συνεχίζουν να κλείνονται ραντεβού, με τα νέα να ανέρχονται σε 20.000 την ημέρα και η συντριπτική πλειοψηφία για αυτά να είναι από την ομάδα 18-24 ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη ομάδα είναι που καταγράφει και σημαντική αύξηση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-24 ετών, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζουμε να έχουμε περίπου 20.000 ραντεβού την ημέρα. Παρατήρησε δε πως αυτή την στιγμή ο αριθμός των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων στην χώρα αντιστοιχεί στο 65% του ενήλικου πληθυσμού.

Εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων σε πολλά σημεία της επικράτειας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως μπορούν όσοι βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να κάνουν τη 2η δόση του εμβολίου εκεί που παραθερίζουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που κλείνει τώρα ραντεβού να εμβολιαστεί ακόμη και την ίδια ημέρα.

«Αυτή τη στιγμή, κάποιος μπορεί ραντεβού για τις επόμενες μία – δύο ώρες. Σαν το click inside», τόνισε.

Το ποσοστό ανοσίας βρίσκεται περίπου στο 70%

Ως προς την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το ποσοστό ανοσίας βρίσκεται περίπου στο 70%. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή το 54% του γενικού πληθυσμού αποδίδεται στον εμβολιασμό, το ίδιο για το 65% του ενήλικου, ενώ 440.000 πολίτες έχουν νοσήσει επισήμως, ποσοστό γύρω στο 4% με 5%. «Άρα πρέπει να είμαστε πάνω από το 70%. Το έχω ξαναπεί δεν είναι να ψάχνουμε ένα μαθηματικό αριθμό που πρέπει να φτάσουμε», πρόσθεσε.

Το σημαντικότερο είναι να πείσουμε περισσότερους άνω των 50 ετών να εμβολιαστούν, επανέλαβε και έκανε γνωστό πως για τις ηλικίες των 15-17 ετών έχουν ξεπεράσει τις 30.000 οι εμβολιασμοί και τα ραντεβού.

Εμβολιασμός παιδιών 5 – 11 ετών

Για το ενδεχόμενο εμβολιασμού παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανέφερε ότι δεν είναι στον σχεδιασμό προς το παρόν.

Τρίτη δόση εμβολίου

Σε ερώτηση για την τρίτη δόση εμβολίου, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δήλωσε ότι «επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι» και θα την χρειαστούν κυρίως οι ανοσοκατασταλμένοι και οι ηλικιωμένοι. Όμως, όπως είπε, αναμένεται το τελικό πόρισμα των επιστημόνων.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, προέτρεψε τις νεαρές γυναίκες, που θέλουν να τεκνοποιήσουν, να εμβολιαστούν χωρίς φόβο. «Η επιστημονική κοινότητα έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα» σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει αστερίσκος», ούτε σε αυτή την κατηγορία, ούτε σε έγκυες και θηλάζουσες.

Αντιεμβολιαστές

Αναφερόμενος στους αντιεμβολιαστές, είπε πως «στην Ελλάδα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μην έχουμε ένα καλά οργανωμένο αντιεμβολιαστικό κίνημα». Άφησε αιχμές κατά ορισμένων ιατρών που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας πως «στην Ιατρική υπάρχουν κανόνες και πρέπει να ακολουθούνται».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Αυτά είναι τα πέντε συμπτώματα τα οποία εμφανίζει ο ασθενής που νοσεί με μετάλλαξη δέλτα

Next Post

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των 300

Next Post
ΒΟΥΛΗ

Πόθεν Έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των 300

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάδελφός της είχε γίνει αφόρητος με τη συμπεριφορά του – Συνελήφθη 35χρονος για stalking και παρενόχληση
  • 65χρονος δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι, γιατί έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που σχολίασαν τον σκύλο του φίλου του
  • Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη
  • Φυτεία με περισσότερα από 800 χασισόδεντρα εντόπισαν αστυνομικοί σε αποψιλωμένη δασική έκταση
  • 34χρονος έκανε το μνήμα συγγενή του κρυψώνα για ναρκωτικά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr