• Latest
κορονοιος εμβολιο

Εμβόλιο Pfizer: Έκανε αίτηση στον FDA για τρίτη δόση – Ποιους θα αφορά

26 Αυγούστου 2021
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών

1 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 188- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

1 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρή 39χρονη στο διαμέρισμά της – Γεμάτος αίματα άνοιξε στους γείτονες ο σύζυγός της

1 Ιουνίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες – Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων

1 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 03-06-2026

1 Ιουνίου 2026
Νεάπολη Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία το Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Νεάπολη Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία το Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

1 Ιουνίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Έπεσε ο Τιτάν Σερβίων. Αποτελέσματα και τελική βαθμολογία

1 Ιουνίου 2026
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στην Καστοριά : Εντοπίστηκε νεκρός ο γνωστός επαγγελματίας υγείας που αναζητούνταν

1 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Τι αλλάζει με τις άδειες οδήγησης στην Ελλάδα: Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών

1 Ιουνίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Ανακαινίζω 2026: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και τι καλύπτει το πρόγραμμα

1 Ιουνίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους σε βόλτα με τη μηχανή

1 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

11χρονος έπεσε σε ακάλυπτο από ύψος 3 μέτρων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

1 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Έκανε αίτηση στον FDA για τρίτη δόση – Ποιους θα αφορά

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Τα δεδομένα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι μια ενισχυτική δόση του εμβολίου είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ισχυρών εξουδετερωτικών αντισωμάτων

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του FDA να δώσει πλήρη άδεια στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού, η εταιρία ξεκίνησε τη διαδικασία για την έγκριση μιας τρίτης, ενισχυτικής, δόσης του εμβολίου.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Η διαδικασία της αίτησης για τη χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στον FDAαναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Η Pfizer ζητά να επιτραπεί η χορήγηση μιας ακόμη δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους πολίτες από 16 ετών και άνω.

Τα δεδομένα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι μια ενισχυτική δόση του εμβολίου είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ισχυρών εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του αρχικού στελέχους της Covid σε 306 ανθρώπους ηλικίας 18 – 55 ετών, ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές έλαβαν την τρίτη δόση του σκευάσματος μεταξύ 4,8 και 8 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους και τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους του ιού ήταν 3,3 φορές περισσότερα μετά την τρίτη δόση σε σχέση με αυτά που αναπτύχθηκαν ένα μήνα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Pfizer και BioNTech ανέφεραν ότι στο 99,5% των συμμετεχόντων παρατηρήθηκε τετραπλάσια ανοσολογική απόκριση μετά την τρίτη δόση συγκριτικά με το 98% μετά τη δεύτερη δόση.

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω 3η δόση εμβολίου σε όλους

Για ένα νέο εμβόλιο κορονοιού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ μίλησε μεταξύ άλλων, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα ανανεωμένο εμβόλιο με διαφορετικό αντιγόνο που θα είναι επαναληπτική δόση, όπως γίνεται και με το εμβόλιο της γρίπης.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους. «Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους» σημείωσε ενδεικτικά. Ωστόσο όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Ωστόσο εκτίμα ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες.  «Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων αλλα είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθει η πανδημία το επόμενο 15νθημερο σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε πως έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι η επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλα επίπεδα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα δούμε σίγουρα κρούσματα στα παιδιά.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους είπε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί. Τόνισε πως δεν μπορεί να νοείται κάποιος γιατρός αν δεν έχει εμβολιαστεί εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος ιατρικής φύσεως. «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε στο πλαίσιο του ιατρικού επαγγέλματος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ιδίως για τους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν αποκλείεται νέα ανθεκτική μετάλλαξη – Σε 95 μέρες νέο εμβόλιο

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο εμφάνισης στο μέλλον μιας παραλλαγής του κορονοϊού που θα είναι ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Μιλώντας στο Fox είπε ότι σε διάστημα 95 ημερών θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι «κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εστιάζουν πάνω της και εξετάζουν κατά πόσο αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας».

«Δεν έχουμε εντοπίσει καμία ακόμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί. Έτσι έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο με το οποίο μέσα σε 95 μέρες, από την στιγμή που αναγνωρίσουμε την παραλλαγή, να έχουμε ετοιμάσει ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο σε αυτή την παραλλαγή», υπογράμμισε.

«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο», συμπληρώνει. «Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας», δήλωσε η διευθύντρια τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Κρήτη: Η πρώτη εκκλησία που μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο – Τι δήλωσε ο ιερέας

Next Post

e-ΕΦΚΑ: Με ποιον τρόπο μπορούν οι πολίτες να τακτοποιούν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά

Next Post
ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Με ποιον τρόπο μπορούν οι πολίτες να τακτοποιούν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών
  • Δυτική Μακεδονία: 188- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Νεκρή 39χρονη στο διαμέρισμά της – Γεμάτος αίματα άνοιξε στους γείτονες ο σύζυγός της
  • Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες – Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 03-06-2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr