• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Κορεστείων που αντιδρούν στην εγκατάσταση φάρμας γουνοφόρων ζώων

8 Σεπτεμβρίου 2021
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γρεβενά: Κατάργηση έκδοσης Πιστοποιητικών Γέννησης και Οικογενειακής Κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς και αυτεπάγγελτη αναζήτηση αυτών από τις δημόσιες υπηρεσίες

20 Οκτωβρίου 2025
e-ΕΦΚΑ: Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/10 το κτίριο που θα στεγάζει το ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης

e-ΕΦΚΑ: Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/10 το κτίριο που θα στεγάζει το ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης

20 Οκτωβρίου 2025
Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά

Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά

20 Οκτωβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 28η Αιμοδοσία του 2025, στο γραφείο

20 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Για πρώτη φορά: Γονική άδεια στις 11/12 σε όλους – Η απόφαση

20 Οκτωβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Νέες δράσεις της ΔΥΠΑ για 65.000 γυναίκες, νέους και ευάλωτες ομάδες

20 Οκτωβρίου 2025
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2026: Οι αλλαγές, οι εκπτώσεις, οι δόσεις – Πότε έρχεται το «ραβασάκι» για 7 εκ. ιδιοκτήτες

20 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (12 Μαΐου – 17 Μαΐου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (20 Οκτωβρίου – 25 Οκτωβρίου 2025)

20 Οκτωβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Μια αποκάλυψη που φωτίζει τα μυστικά του κάμπινγκ

20 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Υποχρεωτική ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business” μέχρι το τέλος του έτους.

20 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Μεταφορά ημέρας διενέργειας λαϊκών αγορών λόγω της 28ης Οκτωβρίου

20 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα την Δευτέρα 20/10

20 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των Κορεστείων που αντιδρούν στην εγκατάσταση φάρμας γουνοφόρων ζώων

sierafm by sierafm
8 Σεπτεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια επιστολή προς τους κατοίκους των Κορεστείων Καστοριάς

Τον Αύγουστο του 2021 τα φώτα των τοπικών ΜΜΕ της Καστοριάς έπεσαν πάνω στη συνέλευση των κατοίκων των Κορεστείων στη Καστοριά που αντιδρούν στην εγκατάσταση μιας φάρμας γουνοφόρων ζώων και τις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει αυτή η εγκατάσταση στην ποιότητα ζωής τους και την οικολογία της περιοχής τους.

Βουλευτές και Δήμαρχοι εν μέρη τους καθησύχασαν, ότι πρέπει να σκεφτούν πως τέτοιες επενδύσεις φέρνουν δουλειές στη περιοχή τους και ότι μπορεί να υπάρχει όντως ο κίνδυνος μιας οικολογικής υποβάθμισης, αλλά η ευθύνη είναι σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της περιφέρειας. Τους υποσχέθηκαν ότι θα ξαναδούν το θέμα και ίσως η επένδυση να μπορεί να γίνει και κάπου αλλού.

Αυτά ήταν τελικά τα συμπεράσματα της συνέλευσης και παρέμεινε απροσδιόριστο το μέλλον της επένδυσης. Παράλληλα ο ίδιος ο επενδυτής εξέδωσε ανακοίνωση με καθησυχαστικά λόγια, ώστε να αμβλύνει τις επιφυλάξεις, εστιάζοντας φυσικά στις ευκαιρίες ανεύρεσης εργασίας. Οι κάτοικοι ωστόσο προσπαθούν να οργανωθούν ενάντια στην επένδυση, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν τους άγγιξαν οι απροσδιόριστοι εφησυχασμοί.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να σε συγχαρούμε κάτοικε των Κορεστείων για την αγωνιστικότητά σου και δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε με το μέρος σου. Θέλουμε όμως να σου δώσουμε και την μεγάλη εικόνα αυτού με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπος.

Είναι πλέον πάγια πρακτική των κάθε είδους επενδυτών να μεθοδεύουν τις επενδύσεις τους υπόγεια και κρυφά, ώστε να παρακάμπτουν τις αντιδράσεις των τοπικών περιοχών.

Το βλέπουμε παντού στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ξέρουμε ότι συμβαίνει παντού στην Ελλάδα.

Το βλέπουμε στους τρόπους εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.

Το βλέπουμε στις συμφωνίες των εταιρειών που εγκαθιστούν Φωτοβολταϊκά στα χωράφια ιδιωτών, παρακάμπτοντας τις ποσοστώσεις στη δέσμευση αγροτικής γης προς όφελος της παραγωγής ενέργειας.

Προσπαθούν να σε προσπεράσουν όμως γιατί σε φοβούνται. Φοβούνται την αντίδρασή σου, Φοβούνται τους οργανωμένους και δυναμικούς αγώνες σου.

Και μην έχεις αυταπάτες αγαπητέ κάτοικε των Κορεστείων ότι ενδιαφέρονται για τις οικολογικές παραμέτρους και την ποιότητα ζωής σου. Αν ελπίζεις στον έλεγχο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες εύκολα φιμώνονται και δέχονται πολιτικές πιέσεις, τότε δεν έχεις παρά να θυμηθείς τα απαλά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα του Δισπηλιού.

Γνωρίζεις ήδη σίγουρα ότι φέρνουν είδη ξενικά στο πολύτιμο και σπάνιο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζεις. Το ξέρεις ότι πολλά από αυτά δραπετεύουν δημιουργώντας προβλήματα προσαρμογής στη πανίδα της περιοχής σου. Το βλέπεις άλλωστε όπου έχουν εγκατασταθεί ήδη φάρμες.

Ξέρεις επίσης την οσφρητική όχληση που δημιουργούν.  Μην πιαστείς στη φάκα με το τυράκι των θέσεων εργασίας που υπόσχονται. Να ξέρεις ότι αυτές οι επενδύσεις όλο και μειώνονται στις χώρες του Βορρά και μεταναστεύουν σε περιοχές που ακόμα μπορούν να έχουν κερδοφορία.

Και μάλιστα με πολύ χαμηλούς μισθούς. Άλλωστε γνωρίζεις τις συνθήκες εργασίας από παρόμοιες επενδύσεις και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί.
Οι επενδύσεις αυτές προφανώς και έχουν ημερομηνία λήξης. Όπως ημερομηνία λήξης έχει ο ίδιος ο κλάδος της γούνας.

Αλλά για όσο ακόμα υπάρχουν ισχνές προοπτικές κερδοφορίας, κάποιοι θα επενδύουν κι ας μην υπάρχει μακρόχρονη προοπτική. Ακόμα κι αν οι επενδυτές γνωρίζουν ότι πίσω τους θα αφήσουν έρημα κουφάρια κτιριακών υποδομών δίχως δυνατότητα αξιοποίησής τους και ένα φυσικό περιβάλλον υποβαθμισμένο.
Η περιοχή σου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με χίλιους δύο άλλους τρόπους. Τα πλινθόκτιστα “χωριά φαντάσματα” έχουν γίνει σήμα κατατεθέν και έχουν εμπνεύσει ακόμα και κινηματογραφικές ταινίες.

Είναι ακόμα μια ξεχασμένη τεχνική δόμησης κτιρίων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά που μπορούν να αξιοποιηθούν ως πρότυπο για νέα υλικά δόμησης βασισμένα σε αυτή τη τεχνική. Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε σε διάφορες ιδέες εναλλακτικών τρόπων επενδύσεων, αλλά ξεφεύγουν από το στόχο αυτής της ανακοίνωσης.
Κάτοικε των Κορεστείων, είμαστε μαζί σου και ελπίζουμε στο μέλλον να είσαι το ίδιο δυναμικός και αγωνιστικός, ώστε να σωθούν κι άλλοι τόποι όπως ο δικός σου, από την επέλαση του αδίστακτου κεφαλαίου.

 

Κοζάνη 8/9/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία

Tags: ΑΡΣΥ
Previous Post

Εκδήλωση παρουσίασης καλών πρακτικών και εργαλείων υποστήριξης επιχειρήσεων για πρόσβαση σε χρηματοδότηση

Next Post

Πύλη στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία ανοίγει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Next Post

Πύλη στην Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία ανοίγει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Κατάργηση έκδοσης Πιστοποιητικών Γέννησης και Οικογενειακής Κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς και αυτεπάγγελτη αναζήτηση αυτών από τις δημόσιες υπηρεσίες
  • e-ΕΦΚΑ: Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23/10 το κτίριο που θα στεγάζει το ΚΕ.Π.Α. Κοζάνης
  • Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης και το Γεφύρι του Πασά στα Γρεβενά
  • Γέφυρα Ζωής: 28η Αιμοδοσία του 2025, στο γραφείο
  • Για πρώτη φορά: Γονική άδεια στις 11/12 σε όλους – Η απόφαση

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr