• Latest
κοινωνικό μέρισμα

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους

18 Σεπτεμβρίου 2021
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό

24 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου

24 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025

24 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα

24 Νοεμβρίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

24 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για ναρκωτικά, σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

24 Νοεμβρίου 2025

 Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κοζάνη 27 Νοεμβρίου 2025

24 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα μάθετε αν δικαιούστε την ενίσχυση των 250 ευρώ

24 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία

24 Νοεμβρίου 2025
ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ

700 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ

24 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Καλικάντζαρος εδώ, καλικάντζαρος εκεί…» της Ζωής Γκούντα από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Καλικάντζαρος εδώ, καλικάντζαρος εκεί…» της Ζωής Γκούντα από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

24 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

170 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

24 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους

sierafm by sierafm
18 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κοινωνικό μέρισμα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους.

Για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», τονίζοντας πως «σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και όχι τα τεχνάσματα επιχειρημάτων που δεν σκέφτονται με σωστό τρόπο».

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση σχετικά με τα μέτρα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση έχει μια εικόνα για την κυβέρνηση ότι περίπου έχει κάποιο προηγούμενο με τον κόσμο, ότι θέλει να τον εκδικηθεί».

Ανεργία

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η πτώση της ανεργίας, το άνοιγμα της αναπτυξιακής προοπτικής για την οικονομία και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ «δεν κουμπώνουν με το αφήγημα της αντιπολίτευσης», με αποτέλεσμα να αντιδρά με «αμήχανο τρόπο». «Δεν στέκουν στη λογική αυτά που λέει η αντιπολίτευση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και συνέχισε: «Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητεί κάτι που βρίσκεται στα όρια του αυτονόητου».

Όπως ανέφερε, στόχος των μέτρων είναι να ενισχυθεί η προοπτική πρόσληψης των νέων. «Ο σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι προσλήψεις και όχι τα τεχνάσματα επιχειρημάτων που δεν σκέφτονται με σωστό τρόπο», πρόσθεσε.

«Αυτή η κακιασμένη και ψευδομανής, θα έλεγα, αντιπολίτευση που ασκείται και ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Πρώτο ένσημο

Αναφερόμενος στο επίδομα πρόσληψης για νέους 18 – 29 ετών, χωρίς εργασιακή εμπειρία, είπε πως η ενίσχυση ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ ερωτηθείς για τη ρήτρα ΜΗ απόλυσης και τη διάρκειά της, απάντησε ότι θα προσδιοριστούν από το νόμο και την υπουργική απόφαση.

Σχετικά με τη διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών έως και το 2022, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι θα έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν ετήσιο όφελος από 160 έως και 691 ευρώ ετησίως.

Πρόγραμμα ΣΥΝεργασία

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι καλύφθηκαν 80.000 θέσεις, ενώ είπε πως για έξι μήνες καλύπτεται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες.

Παράλληλα, ανέφερε πως το πρόγραμμα παρατείνεται για τρεις μήνες, ενώ διευκρίνισε ότι αφορά επιχειρήσεις που λόγω κορονοϊού έχουν περιορισμένη λειτουργία, όπως π.χ. το αεροδρόμιο.

«Δεν σημαίνει ότι αλλάζει η ζωή τους», τόνισε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι έχουν τη σημασία τους. «Σε δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση μπόρεσε να πάρει αυτά τα μέτρα που κάτι προσθέτουν». «Δεν λέμε ότι θα ζουν σε “παράδεισο”, αλλά θα ήταν λάθος να τα υποβαθμίσουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ερωτηθείς εάν τα προγράμματα μπορούν να επεκταθούν, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «τα προγράμματα προχωρούν λόγω του ότι η οικονομία μπαίνει σε ράγες που το επιτρέπουν στην κυβέρνηση. Είτε λόγω της χρηματοδότησης από την ΕΕ, είτε λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ανέφερε πως για το 2022 και το 2023 αναμένονται ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης, τονίζοντας πως βούληση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα αντίστοιχο κοινωνικό μέρισμα για εργαζόμενους, άνεργους και νέους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Previous Post

Θεσσαλονίκη: Πυροβολούσε από το μπαλκόνι του -Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα

Next Post

Βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας με λίγα κλικ

Next Post
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας με λίγα κλικ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Κέρδισε την ένσταση ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Θα γίνει το παιχνίδι με τον Ιωνικό
  • Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνα, Προστάτις του Επισκοπικού Μεγάρου
  • Πότε λήγει το δίπλωμα οδήγησης -Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν μέσα στο 2025
  • Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25 Νοεμβρίου.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr