• Latest
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΑΑΔΕ: Ερχονται ραβασάκια για υποθέσεις που παραγράφονται – Ποιοι είναι στο στόχαστρο

7 Οκτωβρίου 2021
Σιάτιστα: Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σιάτιστα: Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2026
Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

28 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Ροδοχώρι

28 Οκτωβρίου 2026
Η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

28 Οκτωβρίου 2026
Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Βίντεο

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την 28η Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

17χρονος πυροβόλησε το αυτοκίνητο του νονού του για σύνορο στο χωράφι

28 Οκτωβρίου 2026

Μία γυναίκα της Πίνδου από το μέτωπο του πολέμου

28 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Γονείς κάλεσαν την αστυνομία για τρίχρονο που έβαλε 10 γκολ σε αγώνα ποδοσφαίρου

27 Οκτωβρίου 2026
Δικαστήριο δικη

Επιτέθηκε στη γειτόνισσά του γιατί δεν του μιλούσε και τον χτύπησε με σκουπόξυλο

27 Οκτωβρίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Νέο ΕΣΠΑ 2028–2034: Η Δυτική Μακεδονία ξεκινά τον σχεδιασμό

27 Οκτωβρίου 2026
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων

Γέφυρα Σερβίων: Ενεργοποίηση φωτεινών σηματοδοτών λόγω εργασιών συντήρησης

27 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΑΑΔΕ: Ερχονται ραβασάκια για υποθέσεις που παραγράφονται – Ποιοι είναι στο στόχαστρο

sierafm by sierafm
7 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα επί των υποθέσεων αυτών λήγει τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αλλά η πραγματική ημερομηνία λήξης για το Δημόσιο είναι η 1η Δεκεμβρίου 2021.

Ανεβάζει ταχύτητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σπεύδει να αποστείλει ραβασάκια για μια σειρά από φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στα τέλη του έτους, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να κινδυνεύει να απολέσει πολύτιμα έσοδα. Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα επί των υποθέσεων αυτών λήγει τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αλλά η πραγματική ημερομηνία λήξης είναι για το Δημόσιο η 1η Δεκεμβρίου 2021.

Και αυτό διότι αυτή είναι, ουσιαστικά, η τελευταία μέρα στην οποία το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει προσωρινή πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, δεδομένου ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, πρέπει να δίδεται σε κάθε ελεγχόμενο φορολογούμενο χρονικό περιθώριο 20 ημερών, από τη στιγμή της κοινοποίησης της πράξης αυτής.

Κρίσιμες οι επόμενες 55 ημέρες

Οι επόμενες 55 ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για τη φορολογική διοίκηση, η οποία ετοιμάζεται να αποστείλει ραβασάκια σε επιχειρήσεις και φορολογούμενους προκειμένου να κοινοποιήσει εγκαίρως, πριν από τις 31/12/2021, τις πράξεις οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, ώστε το Δημόσιο να μη χάσει το δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης ποσών σημαντικού ύψους.

►Η «προίκα» των 30 δισ. όπλο για εξυπηρέτηση οφειλών, αύξηση κατανάλωσης και επενδύσεις

►Δικηγόροι: «Οχι» στην εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών για το ακατάσχετο Δημοσίου και ΝΠΔΔ

Προτεραιότητα θα δοθεί σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ αλλά και αδήλωτων αναδρομικών, που παραγράφονται οριστικά στο τέλος του 2021. Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών είναι οι υποθέσεις συγκεκριμένων ετών, που ξεκινούν από το 2015 και φτάνουν πίσω μέχρι και το έτος 2005, ανάλογα με την περίπτωση.

Ποιες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται

Συγκεκριμένα, μετά τις 31/12/2021 παραγράφονται οι εξής φορολογικές υποθέσεις:

  1. Φορολογικές υποθέσεις της χρήσης 2015 για τις οποίες έχουν υποβληθεί αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις ή έχουν υποβληθεί αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις το αργότερο μέχρι τις 31/12/2020. Στους φορολογούμενους που θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2015. Όσοι ανταποκριθούν και υποβάλουν τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με τα επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που αναλογούν, καθώς και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.
  2. Υποθέσεις επιχειρήσεων που δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα ή τις δαπάνες που πραγματοποίησαν κατά τη διαχειριστική περίοδο του 2015.
  3. Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν τη χρήση του 2012, αλλά οι επιτηδευματίες υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις η βασική προθεσμία παραγραφής φτάνει στα οκτώ έτη.
  4. Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ της χρήσης του 2010, για τις οποίες προέκυψαν «συμπληρωματικά» στοιχεία, όπως για παράδειγμα εικονικά τιμολόγια και επομένως υπάρχουν ενδείξεις ότι αποκρύφτηκε εισόδημα και υπήρξε περίπτωση φοροδιαφυγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος της μη παραγραφής επεκτείνεται στη δεκαετία.
  5. Υποθέσεις ΦΠΑ της φορολογικής χρήσης του έτους 2010 για τις οποίες δεν υποβλήθηκε εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ. Για τις υποθέσεις αυτές ισχύει δεκαετής περίοδος παραγραφής.
  6. Υποθέσεις του έτους 2005. Στις περιπτώσεις που για κάποιο έτος δεν υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή υποβλήθηκε εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η προθεσμία παραγραφής είναι 15ετής. Η εφορία σε αυτή την περίπτωση έχει το δικαίωμα να διενεργήσει ελέγχους και να επιβάλει πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: imerisia.gr

Tags: ΑΑΔΕ
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: Άμεση ανάγκη για επιδότηση στους χρήστες τηλεθέρμανσης – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Next Post

Επίπεδη κοιλιά – 5+1 ροφήματα για να μειώσετε το φούσκωμα

Next Post
τσαι

Επίπεδη κοιλιά – 5+1 ροφήματα για να μειώσετε το φούσκωμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
  • Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Βοΐου: Το παραδοσιακό πανηγύρι στο Ροδοχώρι
  • Η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr