• Latest

Συνδικάτο Οικοδόμων: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

15 Οκτωβρίου 2021
ποτο

Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους

25 Δεκεμβρίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια

25 Δεκεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

“Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται

25 Δεκεμβρίου 2025
χιονια

Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο

25 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

25 Δεκεμβρίου 2025
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Μπορεί να γίνει διπλή χρέωση αν περάσει η κάρτα δύο φορές από το POS;

25 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

13χρονη κατήγγειλε βιασμό από έξι νεαρούς 14 έως 19 ετών – Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο ίντερνετ

25 Δεκεμβρίου 2025
 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στηρίζει το συσσίτιο Κοζάνης

24 Δεκεμβρίου 2025
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

24 Δεκεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

24 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

24 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

Χριστουγεννιάτικη χαρά και κάλαντα στο γραφείο του Δημάρχου

24 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

sierafm by sierafm
15 Οκτωβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, πολλαπλασιάζουμε την δύναμή μας. Συμμετέχοντας στην ζωή και την δράση του, παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα «ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ».

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές και οικοδόμοι,

Παίρνουμε όλοι μέρος στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση μας, για να κάνουμε τον απολογισμό της δράσης μας, με βάση την πείρα που έχουμε αποκομίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά και να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για τα ωράρια, την ασφάλιση, συνολικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, μπροστά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας.

Οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, οι καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους τεράστιες συνέπειες στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, συνέπεια της συνειδητής υποχρηματοδότησης όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής στη δασοπυρόσβεση με τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, το κύμα ανατιμήσεων σε ΔΕΗ, θέρμανση, καύσιμα, σε εκατοντάδες προϊόντα απαραίτητα για την οικογένειά μας, θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα μας.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για δήθεν παροχές στους εργαζόμενους, δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στο μεροκάματο, τους φόρους που έχουμε πληρώσει, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η σημερινή κυβέρνηση πράττει όπως ακριβώς κι όλες οι προηγούμενες. Ψηφίζει σωρηδόν αντεργατικά μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων.

Ο αγώνας των εργαζομένων και το δυνάμωμα του Συνδικάτου είναι που:

Διεκδίκησε να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς απέναντι στην πανδημία δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ, να ενισχυθούν οι υγειονομικοί στα εργοτάξια, να προφυλαχτούν οι ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων, να παρέχονται όλα τα μέσα προστασίας δωρεάν. Δεν σίγησε η φωνή του Συνδικάτου στην πανδημία.

Απαίτησε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να γίνονται συχνότεροι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για τα μέτρα προστασίας, να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ με εργαζόμενους για να πυκνώσουν οι έλεγχοι.

Απαίτησε να παρθούν έκτακτα μέτρα στα εργοτάξια (Λιβερά, 5η Μονάδα, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου)   λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, καύσωνα και παγετού, με προσαρμογή του ωραρίου εργασίας χωρίς καμία μεταβολή στο μεροκάματο.

Κατήγγειλε τις απολύσεις και την απληρωσιά των μεγαλοεργοδοτων στους χώρους δουλειάς. Πιο πρόσφατο παράδειγμα απότρεψε απόλυση εργαζόμενου επειδή ήταν ανεμβολίαστος στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5. Διεκδίκησε και πέτυχε σε πολλές περιπτώσεις απληρωσιάς να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Κατήγγειλε το εργοδοτικό έγκλημα στο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου λόγω των ελλείπει μέτρων προστασίας, με στάση εργασίας των εργαζομένων απαίτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αποκάλυψε πως τα «εργατικά ατυχήματα» που έγιναν καθημερινότητα στα εργοτάξια της περιοχής, δεν είναι ζήτημα της «κακιάς ώρας» αλλά αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, των 10ωρων και 12ωρων, τις έλλειψης μέτρων προστασίας αφού οι μεγαλοεπιχειρηματίες αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ζωή ως κόστος.

Αποκάλυψε και κατήγγειλε τις απλήρωτες υπερωρίες που έκαναν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5.

Πρωτοστάτησε μαζί με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια και τα γιαπιά στην οργάνωση κάθε απεργιακής μάχης προτάσσοντας τα πάγια αιτήματα των οικοδόμων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, διανομή των υπερ αγνώστων ενσήμων κοκ

Κατήγγειλε τα τραγελαφικά συνέδρια νοθείας των εργατικών κέντρων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που έγιναν μακριά από τις ανησυχίες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Κατάφερε μαζί με την Ομοσπονδία να ενισχυθούν οι οικοδόμοι με τα 800€ στην περίοδο της πανδημίας. Αναπτύξε την ταξική αλληλεγγύη, τη βοήθεια προς συναδέλφους και τις οικογένειές τους, με τη λογική «ένας για όλους κι όλοι για έναν».

Οργάνωσε την αλληλεγγύη και συγκέντρωσε βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στην Ελασσόνα και την Εύβοια, στις πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Στάθηκε στο πλευρό των αγροτών της Κοζάνης, των μικρών επαγγελματιών, στήριξε  τους αγώνες των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα σουπερ μαρκετ, στη ΛΑΡΚΟ, στη ΔΕΗ,  τους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες, τους αγώνες των συνταξιούχων

Χωρίς την οργανωμένη πάλη και την συμμετοχή των εργαζομένων στο Συνδικάτο, χωρίς την ανυποχώρητη στάση της Διοίκησης του Συνδικάτου,  τίποτα από τα λίγα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτά.

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

Σήμερα είναι ανάγκη να παλέψουμε για την ανατροπή αντεργατικών μέτρων αλλά παράλληλα να διεκδικούμε και αυξήσεις στα μεροκάματα και κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επαναφορά των τριετιών, καλύτερους και ανθρώπινους όρους δουλειάς με μείωση των ωρών εργασίας και σταθερή δουλειά, με ενίσχυση της ασφάλειας στα εργοτάξια με σύγχρονα μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους κ.α

Τα αφεντικά θέλουν τους εργάτες μακριά κι έξω από τα ταξικά συνδικάτα, να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου για να μπορούν να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν ανενόχλητα. Για την ανάκαμψη και διασφάλιση των κερδών των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων είναι που η κυβέρνηση της ΝΔ που νομοθέτησε το 10ωρο, την απλήρωτη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να ικανοποιήσει τις διαχρονικές απαιτήσεις του κεφαλαίου για πιο φθηνούς εργάτες. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους, δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα, όπως το 8ωρο, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κοκ. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε σήμερα περισσότερες ώρες, ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι, με μεροκάματα στον πάτο, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα των εξευτελιστικών ατομικών συμβάσεων.

Δεν είναι για το δικό μας καλό η απαίτηση του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης να τροποποιήσουμε τα καταστατικά των σωματείων μας και να περιλάβουμε μέσα σε αυτά τη διάταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ούτε οι κυβερνητικές απειλές για την υποχρεωτική καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους στο Γενικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του υπουργείου Εργασίας. Εξυπηρετεί μόνο την μεγαλοεργοδοσία που θα μας έχει φακελωμένους, ώστε να μας τρομοκρατεί για να μην αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε, με την απειλή ότι θα μας βάλουν σε «μαύρη λίστα» και δεν θα βρίσκουμε δουλειά.

Δεν πρόκειται να τους περάσει!

Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι!

Μπροστά  και στις επερχόμενες εκλογές του Συνδικάτου μας, να πάρουν το μήνυμα όλοι αυτοί  που μας θέλουν συμβιβασμένους, να δουλεύουμε με σκυφτό το κεφάλι και κλειστό το στόμα. Εμείς τραβάμε το κουπί, εμείς τσακιζόμαστε στην δουλειά, εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Εντός του Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Next Post

Με παρελάσεις ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Next Post
ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Με παρελάσεις ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κατανάλωση αλκοόλ: Τα επιτρεπόμενα όρια – Ο κίνδυνος για τους ανηλίκους
  • Στις φλόγες σπίτι από… λαμπάκια
  • “Εξοικονομώ 2025”: Αναλυτικά οι προθεσμίες και τα ποσά – Τι “μερεμέτια” προβλέπονται
  • Καιρός: Έρχονται χιόνια και εκπλήξεις – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο
  • Έως 1.700€ επίδομα κατάρτισης από τη ΔΥΠΑ — πώς το παίρνεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr