• Latest
ξξ

Διυπουργική σύσκεψη για τις υπηρεσίες μεταφορών στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας

3 Δεκεμβρίου 2021
ΦΑΓΗΤΟ

5 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε εβδομάδα για καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης

7 Ιουλίου 2026
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσιο πάρκο

7 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ρουμάνα κακοποιούσε Ρωσίδα! Της έκοβε τα μαλλιά με μπαλτά! (Video)

7 Ιουλίου 2026
γαμος

Μεθυσμένη κουμπάρα φίλησε στο στόμα τον ιερέα την ώρα γάμου!

7 Ιουλίου 2026
Φίδι δάγκωσε φοιτητή που πετούσε σκουπίδια

Φίδι δάγκωσε φοιτητή που πετούσε σκουπίδια

7 Ιουλίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2026: Από σήμερα η υποβολή του Μηχανογραφικού

7 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πώς διαβάζεται στη Δυτ. Μακεδονία η δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr για τους Περιφερειάρχες

7 Ιουλίου 2026
ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Aπολύθηκε και αποζημιώθηκε με 60.000 ευρώ για 3 ημέρες «δοκιμαστικής» εργασίας

7 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Ποιοι δεν θα πάρουν επίδομα 300 ευρώ – Οι «κόφτες» που αποκλείουν χιλιάδες συνταξιούχους

7 Ιουλίου 2026
ασθενοφορο

Τροχαίο δυστύχημα: Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση ΙΧ με πυροσβεστικό όχημα

7 Ιουλίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Θετική απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κουκουλόπουλου: Παρατείνεται ο θεσμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων

6 Ιουλίου 2026

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η περιφορά της Εικόνας της Αγίας Κυριακής στα Σέρβια

6 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διυπουργική σύσκεψη για τις υπηρεσίες μεταφορών στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας

sierafm by sierafm
3 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ξξ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διυπουργική σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη των υπηρεσιών μεταφορών στο πρόγραμμα της Αστυπάλαιας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη, της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρας Σδούκου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου  Αστυπάλαιας κ. Νίκου Κομνηνέα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Kosmocar, κ. Στήβεν Σίρτη και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Kosmocar, κ. Αντώνη Μαυριδόγλου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Υφυπουργός Μεταφορών παρουσίασε τα θέματα για τα οποία χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να υλοποιηθεί το μέρος του προγράμματος που αφορά στην εκτέλεση του έργου, που είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Ειδικότερα, τα ζητήματα αυτά αφορούν στον τρόπο εκτέλεσης της αστικής συγκοινωνίας με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τον συντονισμό των υπόλοιπων μέσων που χρησιμοποιούνται σήμερα στο νησί και εκτελούν κάθε είδους μεταφορά.

 

Μετά τη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Καλέσαμε σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών μας για την πρόοδο του προγράμματος της μετατροπής της Αστυπάλαιας σε ένα Πράσινο και Έξυπνο Νησί. Αναπτύσσεται μία καινοτόμα υπηρεσία, πρωτόγνωρη για τα διεθνή δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο, προωθούμε μια ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προσαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία στο πρωτοπόρο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Αστυπάλαια».

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης δήλωσε:

«Το πρόγραμμα Αστυπάλαια: Το πρώτο έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου (Αστυπάλαια: Smart & Sustainable Island) είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας που αξιοποιεί τις εξελίξεις στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και της κινητικότητας κατά παραγγελία, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία και εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Αστυπάλαιας και του Ομίλου Volkswagen, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική προς την κατεύθυνση του καλύτερου δυνατού συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την περαιτέρω πρόοδο στην υλοποίηση του έργου».

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε:

«Ο εξηλεκτρισμός όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια, ένας από τους βασικούς πυλώνες του έργου, έχει ξεκινήσει, χάρη στο πρόγραμμα επιδότησης e-Αstypalea του ΥΠΕΝ που προσφέρει αυξημένα ποσά ενίσχυσης για την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού και είναι πολύ θετικό που υπάρχει ανταπόκριση ήδη με τις πρώτες αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα. Επόμενο βήμα είναι η αντικατάσταση του ρυπογόνου σταθμού παραγωγής ενέργειας με υβριδικό που συνδυάζει την παραγωγή ΑΠΕ και την αποθήκευση αυτής σε μπαταρίες, συμβάλλοντας έτσι στη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε πράσινο νησί. Η Αστυπάλαια αποτελεί το παράδειγμα και την αφετηρία για την μετατροπή όλων των νησιών μας σε οικολογικά και καινοτόμα νησιά, στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας των Gr-eco islands».

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε περιοχή των Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post

Λάζαρος Μαλούτας: «Κάποιοι μένουν στο παρελθόν, εμείς επιλέξαμε να προχωράμε μπροστά»

Next Post
ξξ

Λάζαρος Μαλούτας: «Κάποιοι μένουν στο παρελθόν, εμείς επιλέξαμε να προχωράμε μπροστά»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 5 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε εβδομάδα για καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης
  • Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσιο πάρκο
  • Ρουμάνα κακοποιούσε Ρωσίδα! Της έκοβε τα μαλλιά με μπαλτά! (Video)
  • Μεθυσμένη κουμπάρα φίλησε στο στόμα τον ιερέα την ώρα γάμου!
  • Φίδι δάγκωσε φοιτητή που πετούσε σκουπίδια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr