• Latest
Θάνος Πλεύρης

Πλεύρης: Ερχονται μέτρα στη διασκέδαση, μετά τις γιορτές -Θα ισχύσουν για 15 μέρες

24 Δεκεμβρίου 2021
Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»

27 Απριλίου 2026

Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  

27 Απριλίου 2026
ειδικοι φρουροι

Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

27 Απριλίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)

27 Απριλίου 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

27 Απριλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Κατάθεση ερώτησης για εργασιακούς συμβούλους Δυτικής Μακεδονίας

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Ροδοχώρι

27 Απριλίου 2026
Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

Συμμετοχή του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας στο MedForum 2026 στο Ιφράν, Μαρόκο (21–23 Απριλίου 2026)

27 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

Δήμος Βοΐου: Καλωσορίζουμε την άνοιξη στην Νεάπολη

27 Απριλίου 2026
Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

Καλωσορίζουμε την άνοιξη στο Βόιο στο Μικρόκαστρο

27 Απριλίου 2026
Αντί για Ορυκτό Αέριο ένα πρόγραμμα «Απόλλων» με ενέργεια από Α.Π.Ε. για τις Τηλεθερμάνσεις

Λευτέρης Ιωαννίδης: Να διεκδικηθεί μεγαλύτερο ποσοστό από τα ετήσια έσοδα δικαιωμάτων CO₂ για την Δυτική Μακεδονία για το 2026.

27 Απριλίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαραίτητη η συνέχιση αξιοποίησης της πολυετούς τεχνογνωσίας των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ στη Δυτική Μακεδονία»

27 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πλεύρης: Ερχονται μέτρα στη διασκέδαση, μετά τις γιορτές -Θα ισχύσουν για 15 μέρες

sierafm by sierafm
24 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Θάνος Πλεύρης
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε παρεμβάσεις στον χώρο της διασκέδασες μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, τα νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα, θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

«Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.
ADVERTISING

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο», πρόσθεσε.
Θάνος Πλεύρης: «Δεν έφυγε ποτέ το πρόστιμο για τη μάσκα»

Σχετικά με την επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους, ο Θάνος Πλεύρης υπενθύμισε ότι η σύσταση για τη χρήση της δεν έφυγε ποτέ και το ίδιο ισχύει και για το διοικητικό πρόστιμο το οποίο παραμένει σε ισχύ.

«Να ξέρετε δεν είχε φύγει ποτέ η υποχρέωση της μάσκας σε κάποιες κατηγορίες με διοικητικό πρόστιμο άρα παραμένει το ίδιο. Εμείς τι κάναμε; Μέσα στην υπουργική απόφαση που έβγαινε και έλεγε κλειστούς χώρους και ανοιχτούς σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός δεδομένου και της επιδημιολογικής κατάστασης αλλά και επειδή τουλάχιστον στη διάρκεια των εορτών και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει συνωστισμός για να είναι σαφές το μήνυμα το επεκτείναμε σε όλους τους χώρους. Άρα παραμένει με διοικητικό πρόστιμο».
«Δεν τηρούνται τα μέτρα στα γήπεδα»

Στη συνέχεια κ. Πλεύρης ανέφερε ότι υπάρχουν χώροι, όπως τα θέατρα και τα σινεμά, που ο κόσμος τηρεί το μέτρο της χρήσης μάσκας και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην κάνει αλλαγές. Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα γήπεδα.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα. «Στα γήπεδα αντιθέτως – και μην πάμε μακριά, χθες όσοι είδαν το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε γενικά ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά», τόνισε αρχικά.

«Υπάρχουν κάποιοι αγώνες να γίνουν. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο θα πάμε με ολιστικά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια συνολικά ή θα μπορούν να τα παρακολουθούν λίγοι», πρόσθεσε.
«Δεν αλλάζει το πρωτόκολλο των σχολείων»

Σχετικά με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο λειτουργίας. «Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται – σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία – αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο. Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

Τέλος μίλησε και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι όπου εφαρμόστηκε έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΜΕΤΡΑ
Previous Post

Η αναλυτική κατανομή των κρουσμάτων ανά Δήμο για την Τετάρτη 22/12 στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα

Next Post
ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ

Το πρόστιμο για όσους δεν φορούν μάσκα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραπέζι Διαλόγου στα FM: «Ο τόπος μέσα στον χώρο»
  • Πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αγιάσματος Βοΐου  
  • Προσλήψεις 380 Ειδικών Φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Κοινωνικός Τουρισμός: Δόθηκε νέα παράταση αιτήσεων (ημερομηνία)
  • Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας κ. Παπασταύρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr