• Latest
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων 2022

7 Ιανουαρίου 2022
Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο

Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο

31 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αυταρχισμός και η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πρακτική θα ανατραπούν από την κοινωνία και τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

31 Ιουλίου 2025
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Στιγμές από τη σχολική χρονιά που πέρασε 2024-2025. Βίντεο

31 Ιουλίου 2025
Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα.  Βίντεο

Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα. Βίντεο

31 Ιουλίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

Γρεβενά: Επιβεβαίωση έξι εστιών της νόσου του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

31 Ιουλίου 2025
φυσικο αεριο

Φυσικό Αέριο σε Βόιο, Σέρβια και Βελβεντό! Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για χρηματοδότηση της Hengas A.E.

31 Ιουλίου 2025
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

31 Ιουλίου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέος Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας ο Καθηγητής Γιώργος Χριστοφορίδης

31 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Διευκολύνσεις για την στελέχωση των υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας

31 Ιουλίου 2025
Τα  Μπουμπουσιάρια  (Καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης στην Ελληνική Βουλή κατά την συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα Μπουμπουσιάρια (Καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης στην Ελληνική Βουλή κατά την συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

31 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 1 Αυγούστου

31 Ιουλίου 2025
απατη

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες και τους επιτήδειους

31 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων 2022

sierafm by sierafm
7 Ιανουαρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων 2022 από 10 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2022  με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών κάνει γνωστό προς τους Επαγγελματίες των Γρεβενών αλλά και τους καταναλωτές ότι οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2022 θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 και θα διαρκέσουν έως και την  Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ενώ σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022. 

Το πλαίσιο ωραρίου για την συγκεκριμένη Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00πμ έως ώρα 17:00.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

 

Με την ευκαιρία της διενέργειας των χειμερινών εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.

 

Έτσι: «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

 

Στην πράξη, η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες και υποχρεωτικές, ενώ η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης είναι καταρχήν δυνητική.

Στις περιπτώσεις που οι μειωμένες τιμές επεκτείνονται, σύμφωνα με την πολιτική και την πρωτοβουλία της επιχείρησης, σε ποσοστό άνω του 60% των πωλουμένων ειδών, τότε και μόνο τότε η αναγραφή ποσοστού καθίσταται υποχρεωτική, οπότε – επιβεβλημένα – θα αναγράφονται και τα δύο, ήτοι παλιά και νέα τιμή και ποσοστό έκπτωσης. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να αντιστοιχεί στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θυμίζουμε ότι, σε ελέγχους που πραγματοποίησε κατά το παρελθόν η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα την παλιά και την νέα τιμή αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Ωστόσο, αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις και είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται αναίτια πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους εμπόρους, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν – εφόσον το θέλουν ή πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου – το ποσοστό έκπτωσης. Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν και για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα προϊόντα τους διαδικτυακά.

Σε ότι αφορά τις κυρώσεις, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Εφόσον το σχετικό πρόστιμο επιβληθεί για δεύτερη φορά ως προς την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, τότε αυτομάτως αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι στις 16 Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζουμε ότι, το πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Τέλος, να επισημάνουμε την γενικότερη υποχρέωση για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας τόσο για την δημόσια υγεία όσο και για την αποφυγή υψηλών προστίμων και να υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις όλων των επιχειρήσεων για την χρήση προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς χώρους, την τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για τον καθαρισμό των χεριών, τον έλεγχο πιστοποιητικών για την είσοδο στο κατάστημα και τέλος την υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Tags: Εμπορικος Συλλογος Γρεβενων
Previous Post

Μια οφειλόμενη ενημέρωση για τα ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του Παναγιώτη Βασιλειάδη

Next Post

Εύβοια: Τον έλουσε με οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά

Next Post
ασθενοφορο

Εύβοια: Τον έλουσε με οινόπνευμα και του έβαλε φωτιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αυταρχισμός και η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πρακτική θα ανατραπούν από την κοινωνία και τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Στιγμές από τη σχολική χρονιά που πέρασε 2024-2025. Βίντεο
  • Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα. Βίντεο
  • Γρεβενά: Επιβεβαίωση έξι εστιών της νόσου του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr