• Latest
Ταξική ενότητα

Η “Ταξική ενότητα ” (ΠΑΜΕ) για τα επεισόδια που προκάλεσε στο εργατικό Κέντρο

29 Ιανουαρίου 2018
ταξιδι διακοπες

Vouchers για φθηνές διακοπές: Ποια πρέπει να εξαργυρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και ποια έρχονται το επόμενο έτος

17 Αυγούστου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Νεκρή 77χρονη κατά τη διάρκεια επέμβασης καρδιάς – Έγινε 10λεπτη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο

17 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Μόλις άνοιξε τα μάτια της είπε “μαμά σ’ αγαπάω αγκάλιασέ με”’» – Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που βγήκε από τη ΜΕΘ

17 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βίαιο επεισόδιο με θύμα 15χρονο – Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν

17 Αυγούστου 2025
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Ναυαγοσώστριες διέσωσαν 2χρονο κοριτσάκι που επέπλεε αναίσθητο στη θάλασσα

17 Αυγούστου 2025
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Οι 5 σοβαρές ασθένειες που θα αποφύγεις με το καθημερινό περπάτημα

17 Αυγούστου 2025
τιμολογιο

Έρχονται τα «ευέλικτα» τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

17 Αυγούστου 2025
λουνα παρκ

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Η αντίδραση του χειριστή και οι ισχυρισμοί της εταιρείας για τη συμπεριφορά των νεαρών

17 Αυγούστου 2025
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

16 Αυγούστου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η αλήθεια πίσω από τους 6 πιο γνωστούς μύθους για τον καφέ

16 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η “Ταξική ενότητα ” (ΠΑΜΕ) για τα επεισόδια που προκάλεσε στο εργατικό Κέντρο

sierafm by sierafm
29 Ιανουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ταξική ενότητα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΑΚΕ (προήλθε από διάσπαση της ΔΑΚΕ) να επιβάλουν σήμερα Κυριακή ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης, μετά τη σθεναρή παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων που επέμεναν να μην πάρουν μέρος οι νόθοι αντιπρόσωποι.

Μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος με την ευθύνη αυτών των παρατάξεων, σήμερα επρόκειτο να γίνει το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Σε αγαστή συνεργασία προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία, που η διορισμένη διοίκηση φρόντισε να τους νομιμοποιήσει με απόφασή της την περασμένη Παρασκευή 26 Γενάρη.

Συγκεκριμένα:
– Του σωματείου «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης», στο οποίο «μετακόμισε» ο πρόεδρος του ΕΚΝΚ και το οποίο παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων 683% σε σχέση με το 2014, με 650 ψηφίσαντες και 13 αντιπροσώπους.
– Του «Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, παράρτημα Κοζάνης», με 6 αντιπρόσωπους, στο οποίο πέτυχαν αύξηση «μόνο» 220%, τη στιγμή που στο καταστατικό του ρητά προβλέπει ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν εργατοτεχνίτες.
– Της ΕΔΟΠ, που από 2 αντιπροσώπους εξέλεξε 6. Το συγκεκριμένο σωματείο αφορά διοικητικό προσωπικό και όμως ψήφισαν μαζικά εργατοτεχνίτες κ.ά.
– Της ΠΕΠ ΔΕΗ που έκανε αρχαιρεσίες με επιστολική ψήφο.
Δηλαδή επιχείρησαν να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους.

Έκαναν το παν για να δέσουν χειροπόδαρα το Εργατικό Κέντρο στα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Κατά τη διαδικασία έναρξης του επαναληπτικού συνεδρίου τα δύο μέλη του προεδρείου από την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ αρνήθηκαν με το έτσι θέλω να θέσουν στο σώμα την ένσταση επί της νομιμότητας των αντιπροσώπων 5 σωματείων που κατέθεσε η «Ταξική Ενότητα», αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε σώμα υπέρτερο και αποφασιστικό πάνω από το σώμα των συνέδρων.

Μετά από αυτήν την εκτροπή ο εκπρόσωπος της «Ταξικής Ενότητας» αποχώρησε από το προεδρείο.

Μη έχοντας εμπιστοσύνη ακόμα και στους δικούς τους συνέδρους, οι δύο αυτές παρατάξεις δια των εκπροσώπων τους στο προεδρείο υποκατέστησαν το κυρίαρχο σώμα των συνέδρων.

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών συνέδρων και από άλλες παρατάξεις εκτός της «Ταξικής Ενότητας».

Έτσι δεν έγινε η διαδικασία της επικύρωσης των αντιπροσώπων και άρα και του μητρώου των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.

Μάλιστα, ο προεδρεύων κάλεσε την δικαστική υπάλληλο σε ένα γραφείο όπου για κάλπη της έδωσε μία κούτα που χρησιμοποιείται για σκουπιδοτενεκές, προκειμένου να αρχίσουν εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής, για να επιβληθεί έτσι ντε φάκτο η συμμετοχή των νόθων αντιπροσώπων.

Μεθόδευση που δεν πέρασε κάτω από την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και έτσι ματαιώθηκε η προσπάθειά τους να στήσουν νόθο συνέδριο.

Το 34ο Συνέδριο είχε γίνει πέρυσι τον Απρίλη και πριν από αυτό υπήρξαν εσωτερικές διεργασίας και διασπάσεις στην ΔΑΚΕ.

Για τον έλεγχο της κατάστασης ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΚΕ προχώρησαν τρεις μήνες πριν το συνέδριο σε «βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων», που σκοπό είχαν τον έλεγχο από κάθε μεριά πλειοψηφιών.

Συνολικά η «βιομηχανία αντιπροσώπων» προσέφερε 66 αντιπροσώπους που αντιστοιχεί περίπου σε 3.300 εργαζόμενους, όταν από τα υπαρκτά σωματεία και οι ομόφωνα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είναι 95 που αντιστοιχούν σε περίπου 4.700 εργαζόμενους.

Στο συνέδριο του Απρίλη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τα σωματεία που ήταν νόθα και τα οποία αποκλείστηκαν από το σώμα.

Τα σωματεία αυτά αποκλείστηκαν, κάποια με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και κάποια με τις ψήφους της ΑΚΕ (η «Ταξική Ενότητα» καταψήφισε όλες τις περιπτώσεις νοθείας).

Μετά από δύο προσφυγές στα δικαστήρια κατάφεραν να ξαναδιορίσουν προσωρινή διοίκηση, ώστε να προχωρήσουν σε νέο συνέδριο. Σε αυτό το συνέδριο που προσπάθησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να συμμετέχουν αντιπρόσωποι μέρους των σωματείων που και οι ίδιοι είχαν αποκλείσει.

Μάλιστα, όταν επί της διαδικασίας η «Ταξική Ενότητα» έθεσε το θέμα για τον αποκλεισμό των νόθων αντιπροσώπων, το προεδρείο δεν το έβαλε στο σώμα για ψηφοφορία, γιατί εκείνη την ώρα δεν είχαν πλειοψηφία.

Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν να πάρουν μέρος μόνο οι 95 αντιπρόσωποι και όχι 129 (34 επιπλέον νόθοι). Μάλιστα πρότειναν στο σώμα την αναβολή του συνεδρίου για τρεις μήνες, ώστε αυτά τα σωματεία που έχουν παρατυπίες να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες για την εκλογή πραγματικών αντιπροσώπων, με την παρακολούθηση των διαδικασιών από διαπαραταξιακή επιτροπή του Εργατικού Κέντρου.
Η ΑΚΕ πρότεινε τη συμμετοχή και των 66 νόθων αντιπροσώπων.

Η Ταξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Κοζάνης καλεί κάθε αντιπρόσωπο από τους 95 να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον ρόλο των παρατάξεων της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΚΕ.

Κοζάνη 28.1.2018

Tags: εργατικο κεντρο
Previous Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην τιμητική εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο

Next Post

Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες

Next Post

Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Vouchers για φθηνές διακοπές: Ποια πρέπει να εξαργυρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και ποια έρχονται το επόμενο έτος
  • Νεκρή 77χρονη κατά τη διάρκεια επέμβασης καρδιάς – Έγινε 10λεπτη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο
  • «Μόλις άνοιξε τα μάτια της είπε “μαμά σ’ αγαπάω αγκάλιασέ με”’» – Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που βγήκε από τη ΜΕΘ
  • Βίαιο επεισόδιο με θύμα 15χρονο – Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν
  • Ναυαγοσώστριες διέσωσαν 2χρονο κοριτσάκι που επέπλεε αναίσθητο στη θάλασσα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr