• Latest
ΤΕΕ

Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΔΜ στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: Αίτημα παράτασης προθεσμιών.

2 Φεβρουαρίου 2022
Δήμος Γρεβενών: Τοποθετήθηκαν ειδικές κατασκευές για αγγελτήρια πένθιμων γεγονότων – Θετική η ανταπόκριση των Γραφείων Τελετών

Δήμος Γρεβενών: Τοποθετήθηκαν ειδικές κατασκευές για αγγελτήρια πένθιμων γεγονότων – Θετική η ανταπόκριση των Γραφείων Τελετών

20 Ιουνίου 2025
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ρομαντικά έργα για Βιόλα – Συναυλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στα Σέρβια

20 Ιουνίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 3/7/2025

20 Ιουνίου 2025
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Συναυλία Πιάνου από την Τάξη της Νάντιας Κοκαρέβα Σβίρσκα

20 Ιουνίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Κυριακή 22 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της πόλης (08.00- 10.30).

20 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Στις 23 Ιουνίου 2025 η ετήσια παράσταση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών

20 Ιουνίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές την Κυριακή

20 Ιουνίου 2025

Προπώληση εισιτηρίων Fiesta Voio για όλους τους δημότες του Δήμου Βοΐου

20 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

20 Ιουνίου 2025
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Serexpo 2025

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Serexpo 2025

20 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συλλήψεις 3 ατόμων το τελευταίο 48ωρο στα Γρεβενά, στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών

20 Ιουνίου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Τα άγνωστα σημάδια της άνοιας που δεν έχουν καμία σχέση με τη μνήμη – Οι αλλαγές που προηγούνται της νοητικής έκπτωσης

20 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή του ΤΕΕ/ΤΔΜ στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: Αίτημα παράτασης προθεσμιών.

sierafm by sierafm
2 Φεβρουαρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αίτημα παράτασης προθεσμιών.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας, το έργο των Μηχανικών – ελεύθερων επαγγελματιών, έχει δυσκολέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ολοκλήρωση των εργασιών που έχουν αναλάβει και σχετίζονται κατά κύριο λόγο με ρυθμίσεις αυθαίρετων κατασκευών, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα εφικτή, αφού εξαρτάται από κατά τόπους αυτοψίες σε κατοικίες και χώρους εργασίας.

Στα παραπάνω συμβάλει και η δυσλειτουργία των διαφόρων δημόσιων Υπηρεσιών και Επιτροπών (ΥΔΟΜ, Αρχαιολογίες, Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου κα), με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις τόσο στις εκδόσεις αδειών και λοιπών εγκρίσεων, όσο και στις απλές εργασίες, όπως είναι η λήψη αντιγράφων σχεδίων και λοιπών δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητα για την διεκπεραίωση των εκκρεμών υποθέσεων.

Επιπλέον, τα Προγράμματα «Εξοικονομώ» που αναλαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν μεν βοηθήσει οικονομικά τον κλάδο, ωστόσο τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και η πίεση των προθεσμιών του προγράμματος, δεν αφήνουν χρόνο στους μελετητές να ολοκληρώσουν με αρτιότητα τις λοιπές εκκρεμείς τους υποθέσεις, που ως επί το πλείστον αφορούν στην έκδοση οικοδομικών αδειών και λοιπών εγκρίσεων, αλλά και στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων.

Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, όπου 8 μήνες το χρόνο επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένες παγωνιές, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η ολοκλήρωση των αυτοψιών και εν γένει το έργο των συναδέλφων.

Κατόπιν αυτών κρίνεται επιβεβλημένο να χορηγηθεί αναστολή διάφορων πολεοδομικής φύσης, προθεσμιών, που λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των μελών μας, Μηχανικών – ελεύθερων επαγγελματικών, αλλά και να μην αδικηθούν οι πολίτες και οι Μηχανικοί, που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε προθεσμίες.

Απαιτείται, συνεπώς, να εγκριθεί αναστολή-παράταση των εξής προθεσμιών:

  1. Των προθεσμιών ελέγχου, υποβολής συμπληρώσεων ή διορθώσεων και έκδοσης των προεγκρίσεων οικοδομικών αδειών (παρ. 7 και 8 άρθρου 35 ν. 4495/17), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  2. Των προθεσμιών/χρόνων ισχύος των πράξεων επιτρεπτού εκτέλεσης εργασιών (άρθρο 42 του ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  3. Της 4μηνης προθεσμίας για την έκδοση προέγκρισης άδειας αναθεώρησης ή άδειας αναθεώρησης (περ. δ’ άρθρου 28 ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  4. Της προθεσμίας των 30 ημερών ή 4 μηνών κατά περίπτωση για την αυτόβουλη αποκατάσταση/κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών ή πολεοδομικών παραβάσεων αντίστοιχα (περ. α΄ της παρ. 3 και της παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  5. Της προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής κατά έκθεσης αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής (παρ. 1 άρθρου 93 ν. 4495/2017) ), τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.
  6. Των προθεσμιών ολοκλήρωσης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαίρετων κατασκευών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν. 4495/2017 και τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/2011 που έχουν μεταφερθεί στον ν. 4178/2013 (παρ. 11 άρθρου 51 του ν. 4643/2019), μέχρι να ολοκληρωθεί η υπαγωγή τους στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων.
  7. Της προθεσμίας ολοκλήρωσης υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης αυθαίρετων κατασκευών για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν. 4495/2017 (τρίτο εδάφιο της περ. ια’ του άρθρου 99 του ν. 4495/17), τουλάχιστον ενός (1) έτους.
  8. Της δυνατότητας έκδοσης σχετικής οικοδομικής άδειας νομιμοποίησης, σύμφωνα με το Αρ. 106 του ν. 4495/2017, από δύο (2) σε τρία συν ένα (3+1) έτη.

 

Ευελπιστούμε άμεσα να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Tags: ΤΕΕ
Previous Post

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής στη διημερίδα «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας».

Next Post

Μαγνησία: Απάτη με δήθεν κρυπτονομίσματα- Του πήραν 108.000 ευρώ

Next Post
απατη

Μαγνησία: Απάτη με δήθεν κρυπτονομίσματα- Του πήραν 108.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Τοποθετήθηκαν ειδικές κατασκευές για αγγελτήρια πένθιμων γεγονότων – Θετική η ανταπόκριση των Γραφείων Τελετών
  • Ρομαντικά έργα για Βιόλα – Συναυλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στα Σέρβια
  • Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 3/7/2025
  • Συναυλία Πιάνου από την Τάξη της Νάντιας Κοκαρέβα Σβίρσκα
  • Κυριακή 22 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της πόλης (08.00- 10.30).

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr