• Latest
δευακ

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Τι ισχύει με την τιμή του νερού

8 Φεβρουαρίου 2022
κλοπη

Πτολεμαΐδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα και έκαναν αγορές με κάρτες των ιδιοκτητών

9 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)

9 Ιουλίου 2026
Αιχμηρή συνέντευξη του Προέδρου του Σπάρτακου στο radiome.gr

Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή

9 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο

9 Ιουλίου 2026
Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

9 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 10 Ιουλίου, αρρυθμία στην υδροδότηση της Τ.Κ. Μηλιάς

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

Δήμος Κοζάνης: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Wakeboard 2026 την Τρίτη 14 Ιουλίου

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Καστοριάς: «Φεστιβάλ Αυλής 2026» – Πρόγραμμα

Το «Φεστιβάλ Αυλής 2026» του Δήμου Καστοριάς υποδέχεται τους TSARKA BALKANA

9 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα : Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας: Μια παραχώρηση που αφήνει το δημόσιο συμφέρον απροστάτευτο

9 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 12-07-2026

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: «Τα σπίτια των βιβλίων» γέμισαν ιδέες, δράση και περιβαλλοντικά μηνύματα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

9 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

Δήμος Βοΐου: Ετήσιος χορός – Γ’ ΕΠΑΛ Σιάτιστας και ΓΕΛ Νεάπολης

9 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Τι ισχύει με την τιμή του νερού

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2022
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
δευακ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης με την 513/2021 απόφαση του, προχώρησε στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης, που περιλαμβάνουν αυξήσεις αλλά και μειώσεις.

Η αύξηση της τιμής του νερού στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης, είναι τόση ώστε οι καταναλωτές τόσο της πόλης της Κοζάνης, όσο και των τοπικών διαμερισμάτων, σε ετήσια βάση να έχουν περίπου την ίδια επιβάρυνση με την προηγούμενη τιμή της ίδιας κλίμακας. 

Κι αυτό παρόλο που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είχαμε  τον υπερδιπλασιασμό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος κτήσης του νερού. 

 Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του τέλους του βιολογικού καθαρισμού και του τέλους αποχέτευσης. Οι δύο αυτές μειώσεις έγιναν για να μην υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση, εξ αιτίας της μεταβολής της αξίας του νερού, η οποία είναι η βάση υπολογισμού αυτών των τελών. 

 Αξίζει, όμως, να τονιστεί πως το 70% των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου Κοζάνης καταναλώνουν έως 180 m3, κάτι που σημαίνει πως για την ποσότητα αυτή το νερό θα τιμολογείται αντί για 0,68 ευρώ με 0,70 ευρώ, μια αύξηση της τάξης των δύο (2) μόλις λεπτών του ευρώ, ανά κυβικό μέτρο.

Γι’ αυτή την κατηγορία κατανάλωσης, δηλαδή μέχρι 180 m3, για τους κατοίκους των Τοπικών Διαμερισμάτων η τιμή του νερού θα είναι και πάλι φθηνότερη, κατά 33,33%, από την τιμή του νερού για την ίδια κατηγορία κατανάλωσης για τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης.   

 

 

Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων

και η ρύθμιση των οφειλών.

Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στο τι ισχύει, τελικά, με την τιμή του νερού, θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε δύο άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την σωστή λειτουργία των δικτύων, αλλά και την είσπραξη των οφειλών προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

 

  • Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των δικτύων αποτελεί πάγια και σταθερή επιλογή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της και αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022 που υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. και φτάνει τα είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ, περίπου.

 

Ένα πρόγραμμα που έχει λάβει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών που υπηρετεί ως Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας και χαρακτηρίζεται από τον έγκαιρο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τον ρεαλιστικό προγραμματισμό. Στοιχεία που συνδυάζονται με την ορθολογική αξιοποίηση τόσο των πόρων της ΔΕΥΑΚ όσο και εκείνων που εξασφαλίζει από κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πρόγραμμα και την υψηλή αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων.

Η επιλογή των έργων, των μελετών και των προμηθειών του Τεχνικού Προγράμματος έγινε με βασικό κριτήριο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης, όπου και αν κατοικούν.

Έτσι, μέσα από το Τεχνικό πρόγραμμα σηματοδοτείται για μια ακόμα χρονιά η σταθερή προσπάθεια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις κάθε εποχής, να πρωτοπορεί σε όλους τους τομείς δράσης της, να διατηρεί και να ενισχύει την περιβαλλοντική της ευαισθησία και να προστατεύει την τεχνική αρτιότητα της σε ό,τι αφορά την λειτουργία της.

  • Για την είσπραξη των οφειλών, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με την 462/2021 απόφαση του (σ.σ. δόθηκε στην δημοσιότητα στις 7-12-2021) προχώρησε σε μια σειρά ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών  σε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με χαμηλότερο ύψος δόσης τα 20 €, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και ταυτόχρονη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Ανάλογα δε με τον τρόπο εξόφλησης προβλέπεται και διαγραφή των τόκων που φτάνει το 95%!

Θα πρέπει όμως στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ακόμα και αν εισπραχθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ το σύνολο των οφειλών προς την ΔΕΥΑΚ. αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως θα πρέπει να είναι ελλειμματική η ύδρευση, καθώς από την υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπεται ρητά η τιμολόγηση του κόστους του νερού να είναι ανάλογη των δαπανών για την κτήση του.

 

Από την ΔΕΥΑΚ

Tags: ΔΕΥΑΚ
Previous Post

Το Κοινωφελές Ίδρυμα, με την επωνυμία “Κληροδότημα Αδελφών Ιωάννη και Θωμά Νάκου” θα χορηγήσει δύο υποτροφίες.

Next Post

Συνδικάτο εργαζομένων οδικών μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας: “Όχι στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”

Next Post
λεωφορειο κτελ

Συνδικάτο εργαζομένων οδικών μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας: “Όχι στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Έκλεβαν αυτοκίνητα και έκαναν αγορές με κάρτες των ιδιοκτητών
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Η νομοθέτηση της Οριζόντιας Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης προάγγελος θετικών παρεμβάσεων για την περιοχή. (βίντεο)
  • Γιάννης Φασίδης: Ντράπηκε και η ντροπή
  • Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Βίντεο
  • Η Κοζάνη αποχαιρέτησε τη Βάγια Νέστορα – Το «αντίο» του αδελφού της Γ. Κοντού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr