• Latest
τρια παιδια νεκρα πατρα

Θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα – Τι ψάχνει το ανθρωποκτονιών και τι λένε δύο ιατροδικαστές

11 Φεβρουαρίου 2022
Μετρό Θεσσαλονίκης: Βανδαλισμοί πριν καν εγκαινιαστεί!

Μετρό: Ανήλικος έκλεψε αλυσίδα και την κατάπιε για να γλιτώσει – Τον καταδίωξαν αστυνομικοί στα τούνελ

27 Φεβρουαρίου 2026
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Instagram: Νέα μέτρα προστασίας για εφήβους – Γονείς θα ειδοποιούνται σε αναζητήσεις των παιδιών τους για αυτοκτονία

27 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 17χρονος, έφερε τραύματα από μαχαίρι – Τι ερευνούν οι Αρχές

27 Φεβρουαρίου 2026
σχολειο

Μητέρα κατήγγειλε εκπαιδευτικό ότι έπιασε τον γιο της από τον λαιμό

27 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

27 Φεβρουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μεθυσμένος έσπασε στο ξύλο διασώστη του ΕΚΑΒ που πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες

27 Φεβρουαρίου 2026
Αλτσχάιμερ ανοια

Οι 4 απλές συνήθειες μετά τα 50 που προλαμβάνουν την άνοια

27 Φεβρουαρίου 2026
ΑΓΣ Η Σιάτιστα : έναρξη εγγραφών

ΑΓΣ Η Σιάτιστα – ΑΣ Βατόλακκος (Ανδρών)

27 Φεβρουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας στην επικείμενη Πρόσκληση 260 εκατ. για Σχέδια Βελτίωσης»

27 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Καρυδίτσας, για την αποκατάσταση διαρροής, την Παρασκευή 27/2

27 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω  απαραίτητων εργασιών, την Παρασκευή 27/2

27 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Δήμος Βοΐου: Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα – Τι ψάχνει το ανθρωποκτονιών και τι λένε δύο ιατροδικαστές

sierafm by sierafm
11 Φεβρουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τρια παιδια νεκρα πατρα
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινά στοιχεία και ομοιότητες στις τρεις ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εκθέσεις θα αναζητήσουν οι Αρχές που διερευνούν τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναζητηθεί αν υπάρχει κοινός παράγοντας-αίτιο που προκάλεσε το θάνατο, ακόμα και αν υπάρχει εξωγενής παρέμβαση. Οι φάκελοι για τους θανάτους των τριών κοριτσιών βρίσκονται από χθες στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η Εισαγγελία Εφετών Πάτρας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον. Σε δεύτερο βαθμό δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμα και η εκταφή των σορών, προκειμένου να ακολουθήσουν ένας νέος κύκλος πραγματογνωμοσύνης, γονιδιακός έλεγχος και ένας ευρύτερος κύκλος εργαστηριακών εξετάσεων.

«Δεν προέκυψαν ευρήματα ικανά να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε την νεκροψία στην 9χρονη. Η συνδρομή του ζητήθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων στην Αθήνα, καθώς δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν από τι πέθανε το κορίτσι. Μάλιστα τον ενημέρωσαν ότι αντιμετώπιζε κάποια τετραπληγία από άγνωστη σε αυτόν αιτία. Ο ιατροδικαστής δεν διέκρινε μακροσκοπικά αλλοιώσεις συμβατές με χρήση κάποιας ουσίας, αναμένονται όμως τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων σε κάθε όργανο. Οσον αφορά στο ενδεχόμενο ο θάνατος να προήλθε από πνιγμό, επεσήμανε ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις. «Είναι κάτι που θα μπορούσα να διακρίνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντιλαμβάνομαι γιατί έχει διαταχθεί ο έλεγχος. Κάποιος λόγος υπάρχει», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία έκανε τη νεκροψία του δεύτερου παιδιού. Το μόλις 7 μηνών βρέφος είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του τον Μάρτιο του 2020. Οι γονείς το πήγαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο, από όπου ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μακροσκοπικά δεν είχε προκύψει αιτία θανάτου. Ακολούθησαν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβοκόμβου). «Θάνατος τριών παιδιών στη σειρά συνιστά πρωτοφανή τραγωδία. Περιμένω την κλήση μου από τις Αρχές», δηλώνει χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής.

Η οικογένεια μέσω του δικηγόρου της απηύθυνε «ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέος πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης». Ταυτόχρονα, οι γονείς των τριών κοριτσιών εξέφρασαν την «ιδιαίτερη ικανοποίησή» τους για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πρώτη έφυγε από τη ζωή, τον Απρίλιο του 2019, η μόλις 3,5 ετών Μαλένα, το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας, που νοσηλευόταν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» με λευχαιμία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί και δεν δικαιολογείτο σε καμιά περίπτωση ο αιφνίδιος θάνατός της. Αυτός σύμφωνα με την έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια. Ο πατέρας του κοριτσιού στράφηκε αργότερα δικαστικά εναντίον του ιατροδικαστή για «ασαφές συμπέρασμα» και λάθος προσδιορισμό της αιτίας θανάτου.

Το 2021, η μητέρα βρήκε χωρίς σφυγμό την μόλις 6 μηνών κόρη της μέσα στην κούνια. Το πόρισμα του ιατροδικαστή απέδωσε το θάνατο του βρέφους σε σπάνια «αγενεσία βλεφοκόμβου». Το συγκεκριμένο εκφυλιστικό νόσημα, σύμφωνα με γιατρούς και ιατροδικαστές, θεωρείται δύσκολο να εντοπιστεί σε μωρά.

Λίγες ημέρες πριν, πάλι με αιφνίδιο τρόπο, έφυγε από τη ζωή και η 9χρονη Τζωρτζίνα το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021 και μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Πριν από μερικές εβδομάδες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας για νευρολογικό έλεγχο λόγω της εγκεφαλίτιδας που είχε πάθει, η οποία συνδέθηκε με το καρδιολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στη μικρή, δεν είχε δείξει ενδείξεις καρδιακής αρρυθμίας ή φθίνουσας κατάστασης της καρδιάς της.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών υποβλήθηκαν σε ενδελεχή γενετικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιο κληρονομικό νόσημα, όμως οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Τόσο ο ιατροδικαστής όσο και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την υγεία των παιδιών κάνουν λόγο για ανάγκη νέων γονιδιακών ελέγχων για «αφανείς νόσους» που ενδεχομένως είχαν κληρονομήσει τα κορίτσια και δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων.

Το τραγικό ζευγάρι που είδε τα τρία του παιδιά να χάνονται μέσα σε μόλις τρία χρόνια συνεχίζει να αναζητά απαντήσεις. Ο πατέρας, πρώην ποδοσφαιριστής, έχει βρει τον τελευταίο καιρό καταφύγιο στη μουσική, γράφοντας μάλιστα τραγούδι για το χαμό των παιδιών του. Σπαρακτικές είναι οι αναρτήσεις στα social media της νεαρής μητέρας, που σπούδασε Νοσηλευτική και παρακολούθησε μαθήματα Εγκληματολογίας.

Γράφουν οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Γηροκομείο στα Χανιά: «Ετρωγα ξύλο, μου έκαναν ενέσεις άνευ λόγου, έτρωγα κρεμμύδια» – Μαρτυρία ηλικιωμένου

Next Post

Συνελήφθη 22χρονος στην Καστοριά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 22χρονος στην Καστοριά για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μετρό: Ανήλικος έκλεψε αλυσίδα και την κατάπιε για να γλιτώσει – Τον καταδίωξαν αστυνομικοί στα τούνελ
  • Instagram: Νέα μέτρα προστασίας για εφήβους – Γονείς θα ειδοποιούνται σε αναζητήσεις των παιδιών τους για αυτοκτονία
  • Νεκρός 17χρονος, έφερε τραύματα από μαχαίρι – Τι ερευνούν οι Αρχές
  • Μητέρα κατήγγειλε εκπαιδευτικό ότι έπιασε τον γιο της από τον λαιμό
  • 18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr