Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή έναν μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 7 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.
Με την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους το ένα μετά το άλλο, ένα άγνωστο περιστατικό με την μικρή Τζωρτζίνα αποκαλύπτεται. Πρόκειται για τρία περιστατικά που έχουν ακριβώς την ίδια εξέλιξη. Το 2019 η 4χρονη Μαλένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου άφησε την τελευταία της πνοή ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα της και δεν επιτηρούσε κανένας γιατρός το μικρό κορίτσι.
Το δεύτερο κορίτσι, μόλις 6 μηνών, απεβίωσε τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ κοντά της βρίσκονταν η μητέρα και η αδερφή της.
Τέλος, η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε αρχές του 2022 στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν βρισκόταν υπό επιτήρηση των γιατρών, παρά μόνο συνοδευόταν από τη μητέρα της.
Η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 παρουσίασε ξαφνικά πρόβλημα, ενώ είναι μόνη της στο θάλαμο, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Η 9χρονη, που είχε μεταφερθεί στο Παίδων Πατρών για διενέργεια εξετάσεων, ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και θεωρήθηκε νεκρή από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας.
Λίγα λεπτά αργότερα το κορίτσι συνήλθε, αλλά με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μέχρι και τον θάνατό της.
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των ιατροδικαστών, οι οποίοι αμέσως έλαβαν όργανα των παιδιών προκειμένου να διενεργήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.
Εφόσον έχουν ληφθεί τα όργανα των κοριτσιών, αποφασίστηκε να μην γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, όπως αναφέρει το Mega.
Γιατί δεν θα γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας – Το παρασκήνιο της ανάκλησης του αιτήματος
Συνεχείς είναι οι εξελίξεις και οι πληροφορίες για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διεξάγει την έρευνα.
Αναφορικά με το αίτημα εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπως μεταδίδει το pelop.gr, σύμφωνα με νεότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες και ενώ είχε συνταχθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πάτρας, κατόπιν παρέμβασης υψηλόβαθμου δικαστικού λειτουργού στον υπεύθυνο αξιωματικό του Τμήματος, του ζητήθηκε να μην προβεί στη διαβίβαση του υπηρεσιακού εγγράφου, καθότι κάτι τέτοιο χρονικά δεν ήταν ώριμο με τη σαφή προειδοποίηση, ότι για να εκτελεστεί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοση των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά και της εξέτασης των οργάνων που ελήφθησαν από τη σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που χειρίζονται πλέον την υπόθεση, έκαναν όλα τα απαραίτητα αιτήματα για να πάρουν στα χέρια τους τρεις ιατρικούς φακέλους των τριών κοριτσιών. Οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους τρεις θανάτους και ποιο είναι το κοινό τους σημείο.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020. Τότε η μικρή Τζωρτζίνα, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της δεύτερης αδερφής της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στην Πάτρα, καθώς είχε σπασμούς.
Καρέ καρέ οι τελευταίες ώρες της Ίριδας
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Το παιδί ήταν ευδιάθετο και τίποτε δεν μαρτυρούσε τι θα ακολουθούσε τις επόμενες ώρες. Μητέρα και θεία έκαναν μπάνιο τη μικρή Ίριδα, την τάισαν και την έβαλαν να κοιμηθεί.
Στις 2.30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσπέπαστο, τα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα.
Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε. Οι ιατρικές πιστοποιήσεις ανέφεραν ως αιτία θανάτου την αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις σημειώνουν πως ο θάνατος προήλθε από εκ γενετής παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).
Επίσης, οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, ανέφεραν πως με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.
Πηγή: Real.gr