• Latest

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

1 Μαρτίου 2022
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

43χρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ και αυτή τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

2 Ιανουαρίου 2026
Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

Εντυπωσιακή υποδοχή του νέου έτους στην Καστοριά με τον Τόνι Σφήνο

2 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

2 Ιανουαρίου 2026
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροκάστρου έψαλε τα κάλαντα στο Μοναστήρι. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

sierafm by sierafm
1 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο πλαίσιο των επαφών της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Πρόεδρος Συλλίρης Νικόλαος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Μπάγκαβου Ευαγγελία – Αντιπρόεδρος, Τζιόλας Γιάννης – Γενικός Γραμματέας και Κιάνας  Στέργιος – μέλος ΔΕ / π. Πρόεδρος), συναντήθηκαν την Παρασκευή 25/02/2022 στο Διοικητήριο της ΠΕ Κοζάνης, στην Πτολεμαΐδα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κο Τσιούμαρη Γρηγόρη.

 

Θέμα της συζήτησης ήταν το Πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το χρονοδιάγραμμά του, οι δράσεις που σχετίζονται με αυτό, οι τρόποι με τους οποίους το ΤΕΕ/ΤΔΜ μπορεί να ενισχύσει τις δράσεις αυτές, αλλά και ποιες πρωτοβουλίες μπορούν να πάρουν οι φορείς στη μεταβατική περίοδο και μέχρι την εφαρμογή του ΣΔΑΜ, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της περιοχής.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Νικόλαος Συλλίρης, παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κο Τσιούμαρη για την συνάντηση, καθώς τα θέματα που σχετίζονται με τη μεταλιγνιτική περίοδο απασχολούν έντονα τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ, επανέλαβε την πρόθεσή του να διατηρήσει στενή επαφή και καλή συνεργασία με όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναφέρθηκε στην διπλή ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη που τόσο ως πρώην χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης αλλά και ως Αντιπεριφεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχει βαθιά γνώση των εξελίξεων στη μεταλιγνιτική εποχή και η συνεργασία μαζί του μπορεί να αποφέρει μόνο οφέλη για την τοπική κοινωνία.

 

Ο κος Τσιούμαρης συνεχάρη τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ για τις έως τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες της και διατύπωσε την πάγια πεποίθησή του ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο κατεξοχήν επιστημονικός φορέας της Ελλάδας, μέλος του οποίου είναι και ο ίδιος (υπήρξε άλλωστε παλιότερα και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής) πρέπει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και να τις συνδιαμορφώνει. Αφού, μοίρασε στους παριστάμενους έντυπο ενημερωτικό υλικό, έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στη μεταλιγνιτική εποχή και ανέλυσε επισταμένως το περιεχόμενο του υλικού που μοιράστηκε. Αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που αφορούν στην πλειοψηφία τους ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο τις ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί, στην κατανομή των πόρων του Προγράμματος, που αγγίζουν τα 7,4 δις ευρώ, αλλά και στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στις ευκαιρίες χρηματοδότησης που δίνει στις νέες επενδύσεις. Στόχος της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί άμεσα ένας μηχανισμός υποδοχής επενδυτών, που θα είναι σε άμεση συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και πρότεινε να ξεκινήσει, σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΔΜ και το Πανεπιστήμιο, μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδυτικές δυνατότητες και τις ευκαιρίες που ανοίγονται με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με απώτερο σκοπό τη συγκράτηση του πληθυσμού, αλλά και την επένδυση των νέων σε γνώσεις και ειδικότητες που σχετίζονται με αυτό. Τέλος αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο, στο διάστημα δηλαδή που μεσολαβεί μέχρι την εφαρμογή του Προγράμματος ΔΑΜ (2023) και στις δράσεις ενίσχυσης της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν στο διάστημα αυτό.

 

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ να αναφέρεται στις γενικότερες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι υφιστάμενες υποδομές της περιοχής, όπως για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ. Όλοι συμφώνησαν ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση το προσεχές χρονικό διάστημα στο αντικείμενο απασχόλησης στον κλάδο των Μηχανικών και ότι η περιοχή έχει να επιδείξει αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό. Στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η απορρόφηση όλων των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και ο επαναπατρισμός όσων έφυγαν. Μετά την αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη στις 8 περιοχές, που με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, κου Κασαπίδη Γεωργίου, επιλέχθηκαν ως κατάλληλες για τη φιλοξενία επιχειρηματικών πάρκων, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί το ΤΕΕ/ΤΔΜ να εμπλακεί στο εν λόγω εγχείρημα.

 

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Νικόλαος Συλλίρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την τόσο εποικοδομητική συζήτηση, εκτίμησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο κοινό πεδίο δράσης του ΤΕΕ/ΤΔΜ με την Αντιπεριφέρεια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα παραγωγής ουσιαστικού έργου και όχι άυλου, δεσμεύτηκε άμεσα να ενημερώσει όλα τα μέλη του Τμήματος για το περιεχόμενου του έντυπου υλικού που παρέλαβε και δήλωσε τη χαρά του που στο πόστο μιας τόσο καίριας Αντιπεριφέρειας, βρίσκεται ένας συνάδελφος Διπλωματούχος Μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο οποίος με την τεχνοκρατική του αντίληψη, μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο καθήκον που του έχει ανατεθεί.

 

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες στο τμήμα ασφάλειας Εορδαίας

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Rapid tests την Τετάρτη 2 Μαρτίου, 10:00-13:00, στην κεντρική πλατεία

Next Post
rapid tests

Δήμος Κοζάνης: Rapid tests την Τετάρτη 2 Μαρτίου, 10:00-13:00, στην κεντρική πλατεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο
  • Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr