• Latest
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Επιδότηση καυσίμων: Πότε τελικά ανοίγει η πλατφόρμα

22 Μαρτίου 2022
γιατρος

myEOPYY: Τι κάνει η νέα εφαρμογή

4 Νοεμβρίου 2026
χρημα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027

4 Νοεμβρίου 2026
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για διακοπές και επανασυνδέσεις

4 Νοεμβρίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Εκδήλωση στη Σιάτιστα, περιοδεία στη Γαλατινή

4 Νοεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Δώστε στοιχεία για το φιάσκο στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και τις εκκρεμείς πληρωμές παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Αλλαγές σε έμμισθους και άμισθους Αντιπεριφερειάρχες στη Δυτική Μακεδονία

4 Νοεμβρίου 2026
Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Η Δυτική Μακεδονία αξίζει μια μετάβαση με ρεαλισμό, ανάπτυξη και προοπτική για τους πολίτες, όχι κενές εξαγγελίες»

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα, κ. Παπασταύρου. Τώρα όμως που φτάσατε, ο κόσμος ήδη κρυώνει.» Βίντεο

3 Νοεμβρίου 2026
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

3 Νοεμβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης – Γ’ φάση: Αλιάκμων Βοΐου – Μακεδονικός Σιάτιστας 1-2

3 Νοεμβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας σε εκθέσεις για το 2027

3 Νοεμβρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

11 Νοεμβρίου 1912 – 11 Νοεμβρίου 2026.Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 114 χρόνια Απελευθέρωσης της Καστοριάς

3 Νοεμβρίου 2026
Η καρδιά του Ταεκβοντό χτυπά δυνατά στην Κοζάνη!

Η καρδιά του Ταεκβοντό χτυπά δυνατά στην Κοζάνη!

3 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επιδότηση καυσίμων: Πότε τελικά ανοίγει η πλατφόρμα

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αρχές Απριλίου αναμένεται να είναι διαθέσιμη η κάρτα καυσίμων, με την οποία θα δοθεί η επιδότηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η διαδικασία πληρωμών θα κρατήσει για τρεις μήνες και θα γίνεται μέσα από το www.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να «αποθηκεύσουν» το ποσό που τους αναλογεί μέσα σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα και μέσα στην εβδομάδα – θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση που θα περιγράφει με λεπτομέρειες την διαδικασία.

Οι πρώτες πληρωμές υπολογίζεται να γίνουν τις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου, αρκεί οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν κάνει την αίτηση.

Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα καυσίμων

Οι δικαιούχοι της επιδότησης καυσίμων πρέπει να έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ, για να μπορούν να λάβουν το βοήθημα των 0,22 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης (και μόνο για συνολικά 180 λίτρα).

Η επιδότηση καυσίμων (αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης) καλύπτει το αυξημένο κόστος των καταναλώσεων τριών μηνών (Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου) για φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.

Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.
Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Μερικά παραδείγματα

  • Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.
  • Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.
  • Mε 1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.
  • Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

Επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, η τιμή πώλησης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) για τον Απρίλιο, που καταναλώνεται στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση αφορά 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, έτσι ώστε το όφελος στην τελική τιμή (συνυπολογίζοντας το ΦΠΑ) να ανέλθει σε 15 λεπτά το λίτρο.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται η τελική τιμή πώλησης diesel να μειωθεί, με βάση τις σημερινές τιμές από 2 σε 1,85 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ
Previous Post

Γρεβενά: Πού οφείλεται η έκρηξη στην αποθήκη εκρηκτικών

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς λόγω 25ης Μαρτίου

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς λόγω 25ης Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • myEOPYY: Τι κάνει η νέα εφαρμογή
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027
  • Ρεύμα: Έρχονται αλλαγές για διακοπές και επανασυνδέσεις
  • ΚΚΕ: Εκδήλωση στη Σιάτιστα, περιοδεία στη Γαλατινή
  • Π. Κουκουλόπουλος: Δώστε στοιχεία για το φιάσκο στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και τις εκκρεμείς πληρωμές παραγωγών στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr