• Latest
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μιλά για «ιατρικό λάθος» με την κεταμίνη – Δικαστική έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών

4 Απριλίου 2022
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Επιχορηγείται η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη κατοικιών

Δυτική Μακεδονία: Επιδότηση έως 100% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας – Αιτήσεις από 28 Σεπτεμβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο

4 Σεπτεμβρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στη 10η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή κατάταξη Webometrics

4 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης

4 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε Εράτυρα, Γαλατινή και σε κοινότητες και οικισμούς του Τσοτυλίου και της Νεάπολης,  προϋπολογισμού 167.369,15 ευρώ

Δήμος Βοΐου: Έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε Εράτυρα, Γαλατινή και σε κοινότητες και οικισμούς του Τσοτυλίου και της Νεάπολης,  προϋπολογισμού 167.369,15 ευρώ

4 Σεπτεμβρίου 2026
North Solar: Ενισχύεται ο ανοιχτός διάλογος με τους κατοίκους της Γαλατινής και του Βοΐου

North Solar: Ενισχύεται ο ανοιχτός διάλογος με τους κατοίκους της Γαλατινής και του Βοΐου

4 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών,  τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

Μιχάλης Παπαδόπουλος: ΚΤΕΛ, Μουσείο ΚΤΕΛ Εράτυρας και σχολές Οδηγών, τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών

4 Σεπτεμβρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία ή και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης (7.30- 12.30)

4 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δήλωση κατεχόμενων κυψελών έτους 2026

4 Σεπτεμβρίου 2026
Γγ

Από τον Πεντάλοφο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία: Μια αφιέρωση με ιδιαίτερη σημασία

4 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μιλά για «ιατρικό λάθος» με την κεταμίνη – Δικαστική έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ρούλα Πισπιρίγκου
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έντονες αποδοκιμασίες κατά την είσοδό της στα δικαστήρια της Ευελπίδων  – Εντολή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα ώστε να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων παίζεται αυτή την ώρα το τελευταίο «επεισόδιο» της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται απέναντι στην 18η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Παρότι η 33χρονη μητέρα αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία που την θέλει να έχει δηλητηριάσει με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εντούτοις εικάζεται ότι θα δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα από την ιατρική επιστήμη επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο – και όχι σε ΜΕΘ – και ενώ εκείνη βρισκόταν μονίμως δίπλα του. Για αυτό και η απολογία της αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Οι απαντήσεις που θα δώσει η κατηγορούμενη στην ανακρίτρια επί αυτών των ερωτημάτων, θα έχουν βαρύνουσα σημασία και για τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας, η οποία πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τί ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021.

 

roula_main_again_2_vlemma


Επί της ουσίας η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όλες αυτές τις ημέρες που κρατείται στη ΓΑΔΑ επιδεικνύει ένα άκαμπτο και ψύχραιμο «πρόσωπο», θα αποτελέσει την πρώτη δική της απάντηση για όσα της καταμαρτυρούν στην αρμόδια ανακριτική αρχή, τη μόνη αρμόδια σε αυτή τη φάση των ερευνών.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας που ήταν 3,5 ετών και πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και της Ίριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Τα δύο παιδιά έφυγαν, δηλαδή, από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας – θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

pispirigkou_anakritis3

Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Και αυτός εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα. Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται για τα ευρήματα στη σορό της μικρής Ίριδας: “Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ’ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

Τέλος όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

Τι θα υποστηρίξει η Πισπιρίγκου

Με πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα απολογείται ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη που έφτασε στα δικαστήρια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της ανακρίτριας θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραθέσει κι έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει το επιχειρημα που προβάλλει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

Ειδικότερα, η 33χρονη φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

pispirigkou_anakritis2

Τέλος σε ό,τι αφορα στην ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται ότι ενώπιον της ανακρίτριας θα προβάλλει το εξής ερώτημα: Πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται όχι μόνο στην κτηνιατρική αλλά και την παιδοχειρουργική.

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου

Η 33χρονη, πέρασε το κατώφλι του ανακριτιού γραφείου λίγο μετά τις 12:00 συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, Όθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.

Άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ έσπρωχναν τον κόσμο, τεχνικούς και δημοσιογράφους, για να μην την πλησιάσουν καθώς φοβούνταν ότι θα την λιντσάρουν.  Η Πισπιρίγκου εμφανίστηκε με τα ίδια ρούχα ενώ κάλυπτε και πάλι το κεφάλι της με την κουκούλα του μπουφάν της. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί της φώναζε «ψόφα φόνισσα». 

Πηγή: protothema.gr

Tags: ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Previous Post

Η εικόνα των κρουσμάτων την Δευτέρα 4/4 στη Δυτική Μακεδονία – 18425 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το νοσοκομείο Παίδων αρνείται τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα

Next Post
τρια παιδια νεκρα πατρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το νοσοκομείο Παίδων αρνείται τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2026
  • Δυτική Μακεδονία: Επιδότηση έως 100% για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας – Αιτήσεις από 28 Σεπτεμβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2026
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Τραβάω Ζόρι»
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα και φορείς του μεταφορικού κλάδου. Βίντεο
  • Στη 10η θέση στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη διεθνή κατάταξη Webometrics

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr