• Latest

Καλλιόπη Βέττα: Ο Πολιτισμός και τα μνημεία της Π.Ε. Κοζάνης χρειάζονται ανάδειξη και προστασία

18 Μαΐου 2022
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Θερινό Σινεμά στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026» με την βραβευμένη ταινία «Μικρές Ανάσες»

5 Αυγούστου 2026
Marseaux Live στα Γρεβενά:  Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00

Marseaux Live στα Γρεβενά: Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00

5 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Γρεβενά: Συνελήφθη άμεσα 18χρονος αλλοδαπός, για κλοπή εξοπλισμού γυμναστηρίου

5 Αυγούστου 2026
1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής

5 Αυγούστου 2026
Βόιο: 14.000.000 ευρώ τα χρέη της ΔΕΥΑΒ προς την ΔΕΗ

Ιωσήφ Τζιούφας: Ευχαριστίες σε ολους τους συνεργάτες στη ΔΕΥΑΒ

5 Αυγούστου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ 1948: Το πρώτο βήμα προς τα play off

5 Αυγούστου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Νέος Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου ο Κωνσταντίνος Δούβλος

5 Αυγούστου 2026
Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.  Η Πανήγυρις του Αγίου Νικάνορα

Ενορία Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Η Πανήγυρις του Αγίου Νικάνορα

5 Αυγούστου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Πήγε περίπατο η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης – Τελευταία η Δυτική Μακεδονία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

5 Αυγούστου 2026
5 θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε περισσότερο καθώς μεγαλώνετε

Δεν τρώτε λιπαρά ψάρια; 5 φυτικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 για την προστασία της καρδιάς

5 Αυγούστου 2026
ασθενοφορο

Νταλίκα παρέσυρε πεζό στα φανάρια – Εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες

5 Αυγούστου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Θύμα απάτης «μαϊμού» λογιστή άφησε σε… γλάστρα λεφτά και κοσμήματα

5 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Ο Πολιτισμός και τα μνημεία της Π.Ε. Κοζάνης χρειάζονται ανάδειξη και προστασία

sierafm by sierafm
18 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων επισκέφτηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπου πραγματοποιείται η περιοδική έκθεση “Χαλκός και Λιγνίτης” στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

Η κ. Βέττα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πλούσιο ανασκαφικό έργο που πραγματοποιεί η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, τα ευρήματα που εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό και προέρχονται από τις σωστικές ανασκαφές στο λιγνιτωρυχείο της Κοινότητας Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας.

Η Βουλευτής ξεναγήθηκε στην έκθεση, στους χώρους και στα εργαστήρια συντήρησης του μουσείου από το επιστημονικό προσωπικό και τη Διευθύντρια της Εφορείας κ. Αρετή Χονδρογιάννη ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, τόσο για το έργο ανάδειξης και προστασίας που επιτελεί η Εφ.Α. στην περιοχή όσο και για την ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης του έργου αυτού από την Πολιτεία, προς όφελος των μνημείων και της τοπικής κοινωνίας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε πως η Εφορεία είναι δραματικά υποστελεχωμένη σε επιστημονικό, διοικητικό και φυλακτικό προσωπικό έχοντας να αντιμετωπίσει και τον πρόσθετο διοικητικό φόρτο των εκατοντάδων αδειοδοτήσεων για Α.Π.Ε. -σε εκτάσεις που ξεπερνούν αθροιστικά τις 500.000 στρέμματα- χωρίς μάλιστα να υπάρχει ακόμα Ειδικό Χωροταξικό για τις Α.Π.Ε. και ενώ η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται στη μέγγενη της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Επιπλέον, η Βουλευτής ενημερώθηκε για την έλλειψη που αντιμετωπίζει η Εφ.Α. σε χώρους αποθήκευσης και μελέτης των ευρημάτων που έχουν προκύψει και από τις εκτεταμένες σωστικές ανασκαφές στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, δεσμευόμενη ότι θα λάβει σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, οι ελλείψεις σε φυλακτικό προσωπικό στερούν την περαιτέρω ανάδειξη αρκετών μνημείων της περιοχής (πχ αρχοντικά στη Σιάτιστα, Μακεδονικός Τάφος στη Σπηλιά κ.ά.) ενώ κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι απαιτείται συνεχής μέριμνα και συντονισμός ώστε να αναδειχθεί και ο ιδιαίτερα μεγάλος βυζαντινός πλούτος, τόσο στην περιοχή του Βοϊου όσο και στον άξονα Βελβεντού-Σερβίων-Λιβαδερού-Τρανοβάλτου, μέσω ειδικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους.

Τέλος, η κ. Βέττα ενημερώθηκε για την πορεία συντήρησης του ΒΔ Πύργου στην καστροπολιτεία των Σερβίων και για την ανάγκη επέκτασης των εργασιών και στον πολυγωνικό πύργο, ενώ δήλωσε την αγωνία της για το πάγωμα των έργων αποκατάστασης των μνημείων του Αγ. Νικολάου και του Αγ. Αθανασίου στο Λιβαδερό με ευθύνη της Περιφέρειας ενώ όλες οι μελέτες έχουν λάβει εδώ και μήνες τις απαραίτητες εγκρίσεις και θεωρήσεις από τις Υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού, καθώς και του Ι. Ν. Κοιμήσης της Θεοτόκου στο Δίλοφο.

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τα στελέχη της Εφ.Α. Κοζάνης για την συνάντηση και την ενημέρωση που της παρείχαν και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Η ΑΕΠ Κοζάνης τιμάει την 19η Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Next Post

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Συμμετοχή στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα

Next Post
2ο Δημοτικό

2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Συμμετοχή στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Θερινό Σινεμά στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026» με την βραβευμένη ταινία «Μικρές Ανάσες»
  • Marseaux Live στα Γρεβενά: Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:00
  • Γρεβενά: Συνελήφθη άμεσα 18χρονος αλλοδαπός, για κλοπή εξοπλισμού γυμναστηρίου
  • 1η έκθεση τοπικών προϊόντων στη Νεάπολη! Δηλώσεις συμμετοχής
  • Ιωσήφ Τζιούφας: Ευχαριστίες σε ολους τους συνεργάτες στη ΔΕΥΑΒ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr