• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ: Έρχονται οι διαγραφές από μητρώα ανέργων και οι διακοπές επιδομάτων

6 Ιουλίου 2022

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης των νέων λεβήτων πετρελαίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

27 Αυγούστου 2026
Ευχαριστίες προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» για τη δωρεά τριών πινάκων

Ευχαριστίες προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» για τη δωρεά τριών πινάκων

27 Αυγούστου 2026
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Σπάνια περίπτωση στα Γρεβενά – Με ελονοσία στο νοσοκομείο παίκτρια των “Σειρήνων” που ήρθε με μεταγραφή από την Κένυα

27 Αυγούστου 2026
Η Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη. Βίντεο

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Φλώρινα και Κοζάνη

27 Αυγούστου 2026
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς,για  την Π.Ε  Κοζάνης (περιοχή Βοΐου) Π.Ε Καστοριάς και Π.Ε Φλώρινας

27 Αυγούστου 2026
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης

27 Αυγούστου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Στο μπαλκόνι του Papazó

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Στο μπαλκόνι του Papazó

27 Αυγούστου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Ανοιχτή επιστολή Κασαπίδη προς τον Πρωθυπουργό

27 Αυγούστου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026

27 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Το Σάββατο 29 Αύγουστου έχει γιορτή κρασιού στον Πελεκάνο και εκδηλώσεις στον Πολύλακο. Ακυρώνεται το Party Νεολαίας στη Σιάτιστα

27 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Κολωνάκια για απαγόρευση στάθμευσης στο κέντρο

Σιάτιστα: Κολωνάκια για απαγόρευση στάθμευσης στο κέντρο

27 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Τρία πανηγύρια για τον Αϊ Γιάννη σε Σιάτιστα και Παλαιόκαστρο και Μουσική Βραδιά στην Εράτυρα

27 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ: Έρχονται οι διαγραφές από μητρώα ανέργων και οι διακοπές επιδομάτων

sierafm by sierafm
6 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το φθινόπωρο σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναμένεται να ξεκινήσουν οι αλλαγές σχετικά με τους εγγεγραμμένους ανέργους της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων. Ειδικότερα θα εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης για να ξεκινήσει η διαδικασία και στην συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ θα συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο.

Οι μακροχρόνια άνεργοι καλούνται να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, προκειμένου να λάβουν και το επίδομα των 300 ευρώ.

Το εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Ποιοι διαγράφονται

Τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) των ανέργων από 6 μήνες ως 2 χρόνια προβλέπεται στις νέες αλλαγές του ΟΑΕΔ εφόσον ο άνεργος αρνηθεί εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Ειδικότερα:

  • Εάν ο αναζητών εργασία αρνηθεί τρεις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του αναζητούντος εργασία που έχουν αποτυπωθεί σ’ αυτό, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για δύο (2) έτη.
  • Εάν ο αναζητών εργασία δεν συμμετέχει σε δράση συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης που του υποδεικνύεται από τη ΔΥΠΑ, διακόπτεται η καταβολή παροχών και ο αναζητών εργασία διαγράφεται από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για έξι (6) μήνες.

Ως συμμετοχή νοείται η παρακολούθηση της δράσης κατάρτισης μέχρι την ολοκλήρωσή της και η πιστοποίησή του για την επιτυχή περάτωση της κατάρτισης. Η παράλειψη σύνταξης του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο εντός των προθεσμιών προβλέπει διαγραφή 6 μήνες στο το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ.

  • Εάν ο αναζητών εργασία δεν εκπληρώνει λοιπές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη συνεργασία του με τον εργασιακό σύμβουλο επέρχονται ειδικότερες συνέπειες που προβλέπονται στην απόφαση αυτή.
  • Παράλληλα, όποιος ζητήσει να εγγραφεί στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ ενώ απασχολείται με σύμβαση ή σχέση εργασίας ή, σε περίπτωση αυτοαπασχολουμένου ή ανεξαρτήτως απασχολουμένου, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 30 ν. 4144/2013 ή της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 ή όποιος, ενώ είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο, αρχίσει να απασχολείται και δεν δηλώσει την απασχόλησή του αμέσως στη ΔΥΠΑ διαγράφεται αμέσως από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και δεν έχει δικαίωμα επανεγγραφής προτού παρέλθουν έξι μήνες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εντός 12 μηνών χάνει το δικαίωμα επανεγγραφής στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για 2 έτη. Παροχές της που έχουν καταβληθεί σε μία τέτοια περίπτωση αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και, με πράξη του Διοικητή της ΔΥΠΑ, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Εισοδηματικά κριτήρια και αρνήσεις

Επίσης άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ θα διαγράφονται από την λίστα των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ το επίδομα ανεργίας θα διακόπτεται αν ο άνεργος αρνηθεί τρεις φορές θέση εργασίας ή κατάρτισης, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στην Βουλή.

Στην πράξη, οι άνεργοι με ατομικό εισόδημα πάνω από 14.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) δε θα είναι πλέον δικαιούχοι των ωφελημάτων όπως μοριοδοτήσεις, κοινωνικός τουρισμός, δωρεάν μετακίνηση, ελεύθερη είσοδος σε θεάματα και μουσεία.

Ο άνεργος θα διαγράφεται για δύο χρόνια από το μητρώο του ΟΑΕΔ και θα διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος σε περίπτωση που αρνείται τρεις φορές θέση εργασίας που χαρακτηρίζεται κατάλληλη σε σχέση με τις γνώσεις του, την αμοιβή και τον τόπο εργασίας.

Αντίστοιχα, θα διαγράφεται από τα μητρώα για 6 μήνες και θα διακόπτεται η καταβολή επιδόματος αν ο άνεργος αρνηθεί τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Κυρώσεις σε περίπτωση που η απασχόληση γίνεται χωρίς να έχει δηλωθεί 

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης του αναζητούντος εργασία ως προς τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ ή παράλειψης του αναζητούντος εργασία να επικαιροποιήσει τα στοιχεία αυτά στις προθεσμίες που προβλέπει η απόφαση μπορεί να επιβληθεί, με πράξη του Διοικητή της ΔΥΠΑ, προσωρινή διαγραφή από το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ για χρονική διάρκεια ανάλογη με τη βαρύτητα της παράβασης.

Εάν, εξ αιτίας της ψευδούς δήλωσης ή παράλειψης, έχουν καταβληθεί επιδόματα, παροχές ή καταβληθούν διευκολύνσεις.

Οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται μετά από πρόσκληση του διοικουμένου για παροχή εξηγήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε το allazosyskevi και για τους προμηθευτές

Next Post

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 43χρονος για κατοχή ηρωίνης

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 43χρονος για κατοχή ηρωίνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης των νέων λεβήτων πετρελαίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης
  • Ευχαριστίες προς το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ και Αλεξάνδρας Κουκουλίδου» για τη δωρεά τριών πινάκων
  • Σπάνια περίπτωση στα Γρεβενά – Με ελονοσία στο νοσοκομείο παίκτρια των “Σειρήνων” που ήρθε με μεταγραφή από την Κένυα
  • Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Φλώρινα και Κοζάνη
  • Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς,για  την Π.Ε  Κοζάνης (περιοχή Βοΐου) Π.Ε Καστοριάς και Π.Ε Φλώρινας

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr