• Latest

Συνάντηση εργασίας της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαρίτση Αλέξη

12 Ιουλίου 2022
καιρος

Προ των πυλών η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

1 Οκτωβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ετήσιες αποδοχές 12.057 ευρώ για 10.000 άνεργες μητέρες – Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

1 Οκτωβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

48χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι ενώ καθάριζε

1 Οκτωβρίου 2025
Hμερίδα του Επιμελητηρίου της Κοζάνης για τοπικές επιχειρήσεις, με τη στήριξη της CrediaBank

Hμερίδα του Επιμελητηρίου της Κοζάνης για τοπικές επιχειρήσεις, με τη στήριξη της CrediaBank

1 Οκτωβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 19.489 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2026;» 

1 Οκτωβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νέο ψηφιακό σύστημα ραντεβού στο ΕΣΥ – Τι αλλάζει από σήμερα για τον πολίτη

1 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τον υπολογισμό των φοροελαφρύνσεων – Αναλυτικός οδηγός

1 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» στο Τσοτύλι

Δήμος Βοΐου: 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» στο Τσοτύλι

1 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Η δυνατότητα δήλωσης του ΚΑΕΚ αντί για τον ΑΤΑΚ σε αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων, για τα οποία δεν υπάρχει διαθέσιμος ΑΤΑΚ, αποτελεί μία λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο»

1 Οκτωβρίου 2025
Μουσική εκδήλωση στο Μπούρινο

Μουσική εκδήλωση στο Μπούρινο

1 Οκτωβρίου 2025
Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Έναρξη εργαστηρίων ενηλίκων

Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: 30 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

30 Σεπτεμβρίου 2025
Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη – Ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του Κινήματος

Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη – Ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του Κινήματος

30 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαρίτση Αλέξη

sierafm by sierafm
12 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση εργασίας  της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Χαρίτση Αλέξη  ο οποίος είναι Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (έχει διατελέσει  Υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργός Οικονομίας) την Βουλευτή κα Βέττα Καλλιόπη,  τα μέλη της Νομ. Επιτροπής και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  11 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Μόσχος Βασίλειος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Χλιάπας Μιχαήλ,  το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Τσανακτσίδης Κων/νος, ο Αντιπρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Σβώλης Αθανάσιος, ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού κ. Πιστιώλας Ιωάννης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου Νεάπολης  κ. Δράγωνας Αθανάσιος, ο  Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτήτων καφετεριών και καφέ – ζαχαροπλαστείων Κοζάνης κ. Βουτυρής Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εργοληπτών εγκαταστατών ηλεκτρολόγων κ. Παραμόνου Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου αδειούχων Υδραυλικών θερμικών και κλιματιστικών έργων Ν. Κοζάνης κ. Σιώλας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελμάτων – Βιοτέχνων Νομού κοζάνης κ. Ζαρκάδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του σωματείου Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης κ. Μητράκος Ιωάννης, ο ταμίας του Σωματείου Ζαχαροπλαστών κ. Σισμάνογλου Δημήτριος, το μέλος του σωματείου Ζαχαροπλαστών κ. Λαζαρίδης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Υδραυλικών και πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Παπαδόπουλος Ιορδάνης και ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Ιδιοκτήτων Συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων και μηχανημάτων Κοζάνης και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης  κ. Χασιώτης Ευθύμιος.

Συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και των προβλημάτων  που απασχολούν τους κλάδους της τοπικής οικονομίας με κυρίαρχο το πρόβλημα που δημιουργείται από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων και κυρίως των ενεργοβόρων. Σημαντική υπήρξε η μνεία στον αποκλεισμό πρόσβασης πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη δανειοδότηση αλλά και χρηματοδότηση επιδοτούμενων προγραμμάτων. Τέλος τέθηκε το σημαντικό και διαρκώς διογκούμενο ζήτημα της παράνομης εργασίας, γεγονός που ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητήθηκε η ενίσχυση των ελέγχων προς την κατεύθυνση αυτή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Μητλιάγκας αναφέρθηκε  στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, στην απολιγνητοποίηση αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις  χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διαρκούς επικαιροποίησης λόγω της συνεχούς αλλαγής στα δεδομένα της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ζητήθηκε η περεταίρω μείωση της φορολογίας και του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων με κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και παράλληλα τέθηκε η αναγκαιότητα γενναίας αύξησης του ορίου στο ακατάσχετο λογαριασμό λόγω του διαρκώς αυξανόμενου  κόστους διαβίωσης. 

Πρότεινε στη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί για την στήριξη των επιχειρήσεων όπως η ενεργοποίηση Εθνικού Εγγυοδοτικού Μηχανισμού Μετάβασης καθώς και να ενεργοποιηθεί  το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που σχετίζεται με το καθεστώς των μικροπιστώσεων Τέλος ζητήθηκε η ενεργοποίηση και  η επιδότηση του virtual net metering γα τοπικές επιχειρήσεις, αλλά  και η ενεργοποίηση ενός διαρκούς  Εξοικονομώ – Αυτονομώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να  δημιουργηθεί ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων για ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους ως μείγμα συνδυαστικών παρεμβάσεων δανεισμού αλλά και επιδοτήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Χαρίτσης ακούγοντας τα προβλήματα των συλλόγων και σωματείων συμφώνησε μαζί τους και εστίασε στην κρίση του πληθωρισμού που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.

Αναφέρθηκε στην  ακρίβεια και στο ενεργειακό κόστος που βαραίνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνοντας αναγκαία παρέμβαση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ( ΕΦΚ ). Επίσης αναφέρθηκε στην περιοχή που αντιμετωπίζει κρίσιμα και ζωτικά προβλήματα αναφορικά με την βίαιη  απολιγνητοποίηση, που ξεκίνησε χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης καθώς και στο γενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τις χρηματοδοτήσεις καθώς ουσιαστικά αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος γνωστοποίησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αναγκαιότητα σημαντικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, τονίζοντας ταυτόχρονα πως έφτασε η ώρα ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος της χώρας στο πεδίο συγκλίσεων και συνεργασιών για σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση και την πορεία της χώρας, τονίζοντας πως το σύνθημα Νέα Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στις πραγματικές  απαιτήσεις των πολιτών της χώρας.

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Πάρτι νεολαίας Γαλατινής

Next Post

Η ΠΕ Κοζάνης στηρίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  στο έργο της μετεγκατάστασής του στην νέα Πανεπιστημιούπολη στη  Ζ.Ε.Π., μέσω χρηματοδότησης εργασιών μετακόμισης  ύψους 150.000 ευρώ

Next Post
Δαδαμογια

Η ΠΕ Κοζάνης στηρίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  στο έργο της μετεγκατάστασής του στην νέα Πανεπιστημιούπολη στη  Ζ.Ε.Π., μέσω χρηματοδότησης εργασιών μετακόμισης  ύψους 150.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προ των πυλών η κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
  • ΔΥΠΑ: Ετήσιες αποδοχές 12.057 ευρώ για 10.000 άνεργες μητέρες – Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα
  • 48χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από το μπαλκόνι ενώ καθάριζε
  • Hμερίδα του Επιμελητηρίου της Κοζάνης για τοπικές επιχειρήσεις, με τη στήριξη της CrediaBank
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 19.489 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2026;» 

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr