• Latest

Συνάντηση εργασίας της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαρίτση Αλέξη

12 Ιουλίου 2022
Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

7 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

7 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαρίτση Αλέξη

sierafm by sierafm
12 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση εργασίας  της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Χαρίτση Αλέξη  ο οποίος είναι Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (έχει διατελέσει  Υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργός Οικονομίας) την Βουλευτή κα Βέττα Καλλιόπη,  τα μέλη της Νομ. Επιτροπής και στελέχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  11 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Μόσχος Βασίλειος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Χλιάπας Μιχαήλ,  το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Τσανακτσίδης Κων/νος, ο Αντιπρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Σβώλης Αθανάσιος, ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βελβεντού κ. Πιστιώλας Ιωάννης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου Νεάπολης  κ. Δράγωνας Αθανάσιος, ο  Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτήτων καφετεριών και καφέ – ζαχαροπλαστείων Κοζάνης κ. Βουτυρής Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Εργοληπτών εγκαταστατών ηλεκτρολόγων κ. Παραμόνου Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου αδειούχων Υδραυλικών θερμικών και κλιματιστικών έργων Ν. Κοζάνης κ. Σιώλας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελμάτων – Βιοτέχνων Νομού κοζάνης κ. Ζαρκάδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του σωματείου Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης κ. Μητράκος Ιωάννης, ο ταμίας του Σωματείου Ζαχαροπλαστών κ. Σισμάνογλου Δημήτριος, το μέλος του σωματείου Ζαχαροπλαστών κ. Λαζαρίδης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Υδραυλικών και πρώην μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Παπαδόπουλος Ιορδάνης και ο Πρόεδρος του  Συλλόγου Ιδιοκτήτων Συνεργείων επισκευής αυτοκινήτων και μηχανημάτων Κοζάνης και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης  κ. Χασιώτης Ευθύμιος.

Συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και των προβλημάτων  που απασχολούν τους κλάδους της τοπικής οικονομίας με κυρίαρχο το πρόβλημα που δημιουργείται από την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων και κυρίως των ενεργοβόρων. Σημαντική υπήρξε η μνεία στον αποκλεισμό πρόσβασης πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη δανειοδότηση αλλά και χρηματοδότηση επιδοτούμενων προγραμμάτων. Τέλος τέθηκε το σημαντικό και διαρκώς διογκούμενο ζήτημα της παράνομης εργασίας, γεγονός που ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητήθηκε η ενίσχυση των ελέγχων προς την κατεύθυνση αυτή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Μητλιάγκας αναφέρθηκε  στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, στην απολιγνητοποίηση αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τόνισε ότι όλες οι παρεμβάσεις  χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διαρκούς επικαιροποίησης λόγω της συνεχούς αλλαγής στα δεδομένα της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ζητήθηκε η περεταίρω μείωση της φορολογίας και του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων με κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και παράλληλα τέθηκε η αναγκαιότητα γενναίας αύξησης του ορίου στο ακατάσχετο λογαριασμό λόγω του διαρκώς αυξανόμενου  κόστους διαβίωσης. 

Πρότεινε στη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί για την στήριξη των επιχειρήσεων όπως η ενεργοποίηση Εθνικού Εγγυοδοτικού Μηχανισμού Μετάβασης καθώς και να ενεργοποιηθεί  το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που σχετίζεται με το καθεστώς των μικροπιστώσεων Τέλος ζητήθηκε η ενεργοποίηση και  η επιδότηση του virtual net metering γα τοπικές επιχειρήσεις, αλλά  και η ενεργοποίηση ενός διαρκούς  Εξοικονομώ – Αυτονομώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να  δημιουργηθεί ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων για ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους ως μείγμα συνδυαστικών παρεμβάσεων δανεισμού αλλά και επιδοτήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Χαρίτσης ακούγοντας τα προβλήματα των συλλόγων και σωματείων συμφώνησε μαζί τους και εστίασε στην κρίση του πληθωρισμού που οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.

Αναφέρθηκε στην  ακρίβεια και στο ενεργειακό κόστος που βαραίνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνοντας αναγκαία παρέμβαση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ( ΕΦΚ ). Επίσης αναφέρθηκε στην περιοχή που αντιμετωπίζει κρίσιμα και ζωτικά προβλήματα αναφορικά με την βίαιη  απολιγνητοποίηση, που ξεκίνησε χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης καθώς και στο γενικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τις χρηματοδοτήσεις καθώς ουσιαστικά αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος γνωστοποίησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αναγκαιότητα σημαντικών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, τονίζοντας ταυτόχρονα πως έφτασε η ώρα ωρίμανσης του πολιτικού συστήματος της χώρας στο πεδίο συγκλίσεων και συνεργασιών για σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση και την πορεία της χώρας, τονίζοντας πως το σύνθημα Νέα Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στις πραγματικές  απαιτήσεις των πολιτών της χώρας.

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Πάρτι νεολαίας Γαλατινής

Next Post

Η ΠΕ Κοζάνης στηρίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  στο έργο της μετεγκατάστασής του στην νέα Πανεπιστημιούπολη στη  Ζ.Ε.Π., μέσω χρηματοδότησης εργασιών μετακόμισης  ύψους 150.000 ευρώ

Next Post
Δαδαμογια

Η ΠΕ Κοζάνης στηρίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  στο έργο της μετεγκατάστασής του στην νέα Πανεπιστημιούπολη στη  Ζ.Ε.Π., μέσω χρηματοδότησης εργασιών μετακόμισης  ύψους 150.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση
  • Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές
  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr