• Latest

Μήνυμα στήριξης από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για την μετάβαση της Περιφέρειας,  σε ένα νέο ενεργειακό, βιομηχανικό, αναπτυξιακό μοντέλο

23 Σεπτεμβρίου 2022
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνη: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα»

30 Μαΐου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 02-06-2025 έως 08-06-2025)

30 Μαΐου 2025
Ο Γ. Αμανατίδης για τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες

Δήμος Βοΐου: Αρχίζουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

30 Μαΐου 2025
Ο Γ. Αμανατίδης για τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες

Ο Γ. Αμανατίδης για τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες

30 Μαΐου 2025
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αυτισμός στην Ενηλικίωση: Φιλικά και Συμπεριληπτικά Ακαδημαϊκά Περιβάλλοντα»

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αυτισμός στην Ενηλικίωση: Φιλικά και Συμπεριληπτικά Ακαδημαϊκά Περιβάλλοντα»

30 Μαΐου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σημαντική ενημέρωση για προμηθευτές και συνεργάτες του Δήμου Σερβίων

30 Μαΐου 2025
ΕΛΓΑ

Πληρωμή 8,7 εκατ. ευρώ για εκτιμήσεις κι επανεκτιμήσεις ζημιών σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο του 2024

30 Μαΐου 2025
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

30 Μαΐου 2025
ΑΡΣΙΣ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη

30 Μαΐου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την  «Ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας-Β΄ Φάση»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την  «Ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας-Β΄ Φάση»

30 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

36χρονος αφαίρεσε από το συρτάρι γραφείου το πορτοφόλι της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην πόλη των Γρεβενών

30 Μαΐου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μήνυμα του Μιχάλη Παπαδόπουλου, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

30 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα στήριξης από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για την μετάβαση της Περιφέρειας,  σε ένα νέο ενεργειακό, βιομηχανικό, αναπτυξιακό μοντέλο

sierafm by sierafm
23 Σεπτεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0

European Commissioner for Promoting the European Way of Life Margaritis Schinas speaks to the media with German Interior Minister Seehofer and European Commissioner for Home Affairs Ylva Johansson, on a screen via internet, at the Federal Ministry of the Interior in Berlin, Monday Sept. 28, 2020 (Tobias Schwarz/Pool via AP)

0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα, συλλογικής προσπάθειας αισιοδοξίας και  στήριξης στη Δυτική Μακεδονία με κάθε μέσο και τρόπο,   έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας σε Βουλευτές, Δημάρχους, Αυτόδιοικητικούς,  παραγωγικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στην ΖΕΠ, κατά την  επίσκεψή του την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Δυτική Μακεδονία θα τα καταφέρει, υπογραμμίζοντας ότι « η Δυτική Μακεδονία θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο ως πρότυπο μετάβασης, αλλά ως μια ιστορία επιτυχίας για την δίκαιη και ομαλή μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο ανοιχτό σε κάθε πολίτη, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέο».

 «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αρχή, στο σημείο που έχουμε όλα τα μέσα να στηρίξουμε την Δυτική Μακεδονία, τους πολίτες που θα επηρεαστούν άμεσα από το μεγαλύτερο κάλεσμα της εποχής μας, την μετάβαση σε ένα νέο ενεργειακό, βιομηχανικό, αναπτυξιακό μοντέλο και σας διαβεβαιώ ότι με ένα συνολικά ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο, δεν θα μείνει πίσω κανείς». Με αυτά τα λόγια ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκίνησε την ομιλία του και έδωσε έμφαση του στους τρεις χρηματοδοτικούς άξονες από τους οποίους θα αντλήσει κονδύλια η περιοχή στο πλαίσιο της Μετάβασης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς επισήμανε πως το 20,4% περίπου του συνολικού μεγέθους των πόρων, εστιάζει στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, και δεσμεύτηκαν  για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  1,6 δις ευρώ από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη μια αύξηση στο Περιφερειακό της Πρόγραμμα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ.  Ανέφερε, επίσης, ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης διέθεσε και διαθέτει 6,5 δισ. ευρώ του συνολικού ευρωπαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα την περίοδο 2014-2022. Μέχρι τώρα 538,4 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευτεί στη Δυτική Μακεδονία και περίπου τα μισά έχουν ήδη πληρωθεί.

Η Περιφέρεια έχει εγκρίνει δράσεις ύψους 127,3 εκατ. Πόροι που κατευθύνονται σε αγροτοπεριβαλλοντικές υποχρεώσεις, το νερό, την βιολογική καλλιέργεια, τις υποδομές, τα δίκτυα ευρυζωνικότητας, τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, τις δυσπρόσιτες και με φυσικούς περιορισμούς περιοχές.

 Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η Δυτική Μακεδονία τα πάει πολύ καλά στην απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα «Ορίζοντας» για την Έρευνα και την Καινοτομία, εκθειάζοντας τη δουλειά που κάνουν στον τομέα αυτό το Πανεπιστήμιο και το ΕΚΕΤΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε μέχρι τώρα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει προσελκύσει 6,9 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».

Η Ελλάδα, χάρις στην έγκαιρη και υποδειγματική στρατηγική της κυβέρνησης, έχει μια μοναδική ευκαιρία να ανασυγκροτήσει την οικονομία της, να επαναπροσδιορίσει το αναπτυξιακό της μοντέλο, όπου κρίνεται αναγκαίο, να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της στα νέα ψηφιακά και κλιματολογικά δεδομένα, να επενδύσει στους πολίτες της, να γίνει πιο ανταγωνιστική σε περισσότερους τομείς», τόνισε ο κ. Σχοινάς και εξήγησε:

Με ένα επιπλέον ΕΣΠΑ που θα αποτελείται από 18 δισ. (17,77 δισ.) περίπου επιδοτήσεις και σχεδόν 13 δισ. (12,73 δισ.) δυνατότητες δανειοδότησης έως το 2026. Πολύ σύντομα, τις επόμενες ημέρες η δεύτερη πληρωμή επιδοτήσεων ύψους 1,7 δισ. ευρώ και ίσως και η πρώτη πληρωμή σε δάνεια για άλλα 1,8 δισ. ευρώ. Η χρηματοδότηση αυτή συνδέεται με 25 έργα ορόσημο στις ΑΠΕ, στη βιώσιμη και αειφόρο κινητικότητα, στη δια βίου μάθηση, την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον τουρισμό 74 εκατ. ευρώ επιδοτήσεων χρηματοδοτούν την αποκατάσταση των εκτάσεων της μετάβασης (απολιγνιτοποιημένες) έως τέλος του 2025.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν εμφανίστηκε ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση του πράσινου υδρογόνου και τις εγκρίσεις του “Πράσινου Ταμείου”, όπως και για την πρώτη έγκριση εξωστρέφειας αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο ΠΕΠ πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με καλύτερα ποσοστά απορρόφησης από το προηγούμενο.

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 25-9-2022

Next Post

Σεμινάριο επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από την Enel Green Power

Next Post

Σεμινάριο επιχειρηματικότητας στην Κοζάνη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από την Enel Green Power

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνη: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη «Η άλωση των Αθηνών από τις αδερφές Γαργάρα»
  • Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 02-06-2025 έως 08-06-2025)
  • Δήμος Βοΐου: Αρχίζουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας
  • Ο Γ. Αμανατίδης για τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες
  • Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αυτισμός στην Ενηλικίωση: Φιλικά και Συμπεριληπτικά Ακαδημαϊκά Περιβάλλοντα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr