• Latest
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας: Σύσκεψη με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών ροδάκινων και άλλων φρούτων»

30 Σεπτεμβρίου 2022
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε Ασπρούλα και Σήμαντρο

30 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

30 Ιουλίου 2026
Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό

Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό

30 Ιουλίου 2026
Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία

Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία

30 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι –Πλούσιο πρόγραμμα την Παρασκευή 31 Ιουλίου

30 Ιουλίου 2026
ΑΥΠΝΙΑ

Γιατί ξυπνάμε στις 3 ή 4 τα ξημερώματα και δεν μπορούμε να ξανακοιμηθούμε

30 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Καθημερινές συνήθειες για να ρίξετε το σάκχαρο

30 Ιουλίου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Σκύλος έστειλε 6χρονο στο νοσοκομείο! Τραυματίστηκε και η μητέρα προσπαθώντας να το σώσει!

30 Ιουλίου 2026
απατη

Νέα απάτη με δήθεν πρόβλημα στα στοιχεία ταυτότητας! Τι να προσέξετε

30 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Έσωσαν 12χρονο που έβγαλαν λιπόθυμο από τη θάλασσα!

30 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν από 22 ευρώ ως 50 ευρώ τον μήνα & πότε

30 Ιουλίου 2026
ΧΡΗΜΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΕΥΡΩ

Τι συμβαίνει με το κέρμα των 2 ευρώ

30 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας: Σύσκεψη με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών ροδάκινων και άλλων φρούτων»

sierafm by sierafm
30 Σεπτεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής  στην Σύσκεψη την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμύνταιο στις 19:30 με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών ροδάκινων και άλλων φρούτων».

Ο σύλλογός μας συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα στην πανελλαδική σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια όπου συμμετείχαν 14 σύλλογοι από διάφορες περιοχές, με πρωτοβουλία της ΠΕΜ, όπου αποφασίσαμε όλοι οι σύλλογοι να καλέσουμε σε μαζικές συσκέψεις και συνελεύσεις των συλλόγων μας και να βγούμε μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις το τριήμερο 11-12-13 Οκτωβρίου σε κάθε πόλη και χωριό. Στη συνέχεια θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στην AGROTICA το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους ροδακινοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες της περιοχής μας, αφού όλα σχεδόν τα προϊόντα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης και εμπορίας με χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής, να συσπειρωθούν στον Σύλλογο και να έρθουν στη Σύσκεψη. Καλούμε όλους του Φορείς, τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών να πάρουν θέση και να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα, δεν θέλουμε να ζούμε σαν ζητιάνοι με επιδόματα, “voucher”, “pass”. Είμαστε παραγωγοί, επενδύουμε χρήματα στην καλλιέργεια, κόπο και ιδρώτα και απαιτούμε το αυτονόητο, να πληρώνεται ο κόπος μας, να πουλιέται η παραγωγή σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο επιβίωσης για μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι υπάρχουν «σωτήρες» που θα μας σώσουν. Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον, στην ενότητα μας, στην οργάνωση μας, στην συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και διεκδικούμε αποφασιστικά και αταλάντευτα:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες τις ποικιλίες στο Ροδάκινο αλλά και το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές,  από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης κατά του εμπάργκο.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
Tags: ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ
Previous Post

Συνάντηση φορέων με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου 

Next Post

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης στην Ολομέλεια της Βουλής στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας–Ακτινοθεραπείας Ελλάδας»

Next Post
Παρασκευή Βρυζίδου

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης στην Ολομέλεια της Βουλής στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας «Σύσταση και οργάνωση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας–Ακτινοθεραπείας Ελλάδας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε Ασπρούλα και Σήμαντρο
  • ΔΕΥΑΚ: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό
  • Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι –Πλούσιο πρόγραμμα την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr