• Latest
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 80.000 δικαιούχους, τι πρέπει να προσέξουν

21 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας «Υψηλάντη-Ελλησπόντου «Proud Farm». Βίντεο

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM

30 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2026
Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

30 Ιουνίου 2026
Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Βοΐου για τη διεξαγωγή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη

30 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Για όσους δεν κατάλαβαν.. – Η απάντηση μας στην υβριστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς την Εφ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

30 Ιουνίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: 2 εκ. για 876 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, με απόφαση Αμανατίδη

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 80.000 δικαιούχους, τι πρέπει να προσέξουν

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ που επιθυμούν, καλούνται να επιλέξουν οι 80.000 ωφελούμενοι της δράσης «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Σημειωτέον ότι η λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης εμφανίζεται στον ωφελούμενο σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας κλπ) καθώς και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα, τα οποία ο ίδιος έχει δηλώσει στην αίτησή του.

Κατά την επιλογή προγράμματος κατάρτισης, συστήνεται, ο ωφελούμενος, να λάβει υπόψη του τις υποδείξεις του εργασιακού συμβούλου, οι οποίες έγιναν κατά τη διαδικασία σύνταξης του ατομικού σχεδίου δράσης του.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνει από τους παρόχους κατάρτισης πριν τη συγκρότηση των τμημάτων κατάρτισης.

Στη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως ο τίτλος του προγράμματος, η διάρκεια σε ώρες, ο φορέας κατάρτισης, τα παραρτήματα του φορέα με τις διευθύνσεις τους.

Οι Πάροχοι Κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων και εφόσον οι ωφελούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, προχωρούν στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (Training Voucher), μέσω της σύναψης της διμερούς σύμβασης μεταξύ παρόχου και ωφελουμένου. Οι πάροχοι έχουν την πλήρη ευθύνη για την επιλεξιμότητα των ωφελουμένων, ως προς τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

  • Εάν ένας ωφελούμενος απορριφθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα που δήλωσε, λόγω του ότι δεν πληροί το απαραίτητο κριτήριο που αφορά το εκπαιδευτικό επίπεδο (κατ΄ ελάχιστο τίτλο σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης) ο υποψήφιος απεντάσσεται από το μητρώο ωφελουμένων, με απόφαση του Διοικητή της ΔΥΠΑ.
  • Εάν ένας ωφελούμενος απορριφθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα που δήλωσε, λόγω ελλιπών προσόντων για την παρακολούθηση του προγράμματος που επέλεξε, του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης για άλλη μία φορά στο πλαίσιο του παρόντος έργου.
  • Εάν ένας ωφελούμενος απορριφθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα που δήλωσε, λόγω μη υλοποίησης του τμήματος ή λόγω συμπλήρωσης του αριθμού συμμετεχόντων δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης για όσες φορές συμβεί αυτό.

Η Δ.ΥΠ.Α. θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο και σε περίπτωση που προκύψει ότι πάροχος κατάρτισης εισήγαγε στην κατάρτιση μη επιλέξιμο ωφελούμενο, ως προς τα κριτήρια συμμετοχής, τότε θα περικόπτεται το 100% του ποσού της επιταγής κατάρτισης, που αντιστοιχεί στον μη επιλέξιμο ωφελούμενο. Συνακόλουθα ο ωφελούμενος θα διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων της παρούσας.

Επιπλέον, η Δ.ΥΠ.Α. θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ως προς τη γνησιότητα των τίτλων σπουδών που έχουν αναρτήσει οι ωφελούμενοι.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αναντιστοιχίας μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων στην αίτηση συμμετοχής και των υποβληθέντων δικαιολογητικών υπερισχύουν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά σε συνέχεια του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί.
Υποχρεώσεις Ωφελούμενων

Ο/η ωφελούμενος/η υποχρεούται να παρακολουθεί ανελλιπώς το πρόγραμμα κατάρτισης με την απαιτούμενη επιμέλεια και να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Το επιτρεπόμενο όριο απουσιών των ωφελουμένων κατά τη συνολική διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης ανέρχεται στο 10% της συνολικής διάρκειας της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως σύγχρονης κατάρτισης.

Κατ’ εξαίρεση, το επιτρεπόμενο όριο απουσιών ανέρχεται στο 20% της συνολικής διάρκειας της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως σύγχρονης κατάρτισης αποκλειστικά εάν:

  • Είναι άτομο με αναπηρία, μετά από αιτιολογία και σε συνεννόηση με τον πάροχο κατάρτισης.
  • Εχει νοσηλεία σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος (η οποία αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε) ή γνωμάτευση Διευθυντή κλινικής Νοσοκομείου με την οποία συνιστάται να παραμείνει κλινήρης. Την ως άνω βεβαίωση ή γνωμάτευση ο ωφελούμενος υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης.
  • Διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή, η ωφελούμενη υποχρεούται να προσκομίσει άμεσα στον πάροχο κατάρτισης σχετική βεβαίωση του νοσοκομείου ή του αρμόδιου ιατρού.

Διευκρινίζεται ότι οι ημέρες απουσίας κατά τη διάρκεια της κατάρτισης δεν είναι συμπληρωματικές, αλλά υπολογίζονται στο σύνολο των επιτρεπόμενων απουσιών.

Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο απουσιών ή διακόψει την κατάρτιση (η διακοπή αφορά σε λόγους υγείας/ανωτέρας βίας ή μη), δεν καταβάλλεται στον Πάροχο αμοιβή, ο ωφελούμενος δεν δικαιούται επιδόματος και διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων. Ο Πάροχος ενημερώνει σχετικά τη Δ.ΥΠ.Α.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Έφτασαν και στην Ελλάδα τα διπλά self test: Εντοπίζουν και Covid και γρίπη 

Next Post

Πρώτος αγώνας του ΓΣ Σιάτιστας

Next Post
γυμναστικος

Πρώτος αγώνας του ΓΣ Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου
  • Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026
  • Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM
  • Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr