• Latest
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ

Ηλεκτρικό ρεύμα – Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο

25 Νοεμβρίου 2022
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

Σπάρτακος: Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τον αγώνα δρόμου ” Μνήμες Λιγνίτη”

25 Σεπτεμβρίου 2025
Σύλλογος «Ποντοκώμη 1923» – Δεν έχουμε σχέση με τη συναυλία που διακόπηκε

 Σύλλογος «Ποντοκώμη 1923» διοργανώνει διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου!

25 Σεπτεμβρίου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Εκλογές τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

25 Σεπτεμβρίου 2025
«Empowering Future Leaders» από την HELLENiQ ENERGY

HELLENiQ ENERGY: Στην τελική ευθεία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»

25 Σεπτεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Κάλεσμα Συμμετοχής για τα Χριστούγεννα στην Κοζάνη!

25 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Η απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, επαναλαμβανόμενος εμπαιγμός στη Δυτική Μακεδονία»

25 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Τα «Πουλιά της λίμνης Πολυφύτου» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Τα «Πουλιά της λίμνης Πολυφύτου» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

25 Σεπτεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

25 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Γρεβενά: 52χρονος επιτέθηκε σε 20χρονο με λεπίδα καθαρισμού κεραμικών εστιών

25 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με Προέδρους Κοινοτήτων για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

25 Σεπτεμβρίου 2025
Γρεβενά: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία της πρώτης Ανοιχτής Ενεργειακής Κοινότητας

Γρεβενά: Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία της πρώτης Ανοιχτής Ενεργειακής Κοινότητας

25 Σεπτεμβρίου 2025
Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών πραγματοποίησαν ενημερωτική διάλεξη, για την οδική ασφάλεια στους στρατιώτες του Κέντρου   Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών πραγματοποίησαν ενημερωτική διάλεξη, για την οδική ασφάλεια στους στρατιώτες του Κέντρου   Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

25 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ηλεκτρικό ρεύμα – Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις για τον Δεκέμβριο

sierafm by sierafm
25 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ουπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε τις κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, -ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου- για τον μήνα Δεκέμβριο. Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο ανέρχεται στα 435 εκατ. ευρώ ενώ για το φυσικό αέριο η οριζόντια επιδότηση θα είναι 15 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Ο υπουργός αρχικά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα την πολιτική της για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, σε δυο μέτωπα: Πρώτον, με τη δημιουργία συμμαχιών και την πίεση προς την Ευρώπη προκειμένου να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πλαφόν στο Φυσικό Αέριο, όπως πρότεινε ήδη από τον Μάρτιο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Και δεύτερον με άμεσες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για την απορρόφηση του μεγαλύτερου ποσοστού των αυξήσεων.

Στο χθεσινό Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, σημείωσε ο ίδιος, η Ελλάδα ηγήθηκε μεγάλης ομάδας κρατών- μελών που ζήτησε να οριστεί ένα ρεαλιστικό πλαφόν για κοινή αγορά φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκετά χαμηλότερο από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έτσι, η Ευρώπη θα μπορεί να μειώσει της τιμές Φυσικού Αερίου και κατά συνέπειας του ρεύματος.

«Είναι μια δύσκολη μάχη, που θα συνεχιστεί, στις 13 Δεκεμβρίου στο έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες» τόνισε ο υπουργός και σε ό,τι αφορά στον δεύτερο πυλώνα της ενεργειακής πολιτικής, ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για τον μήνα Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα:

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση για τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 171 Euro/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά MWh.
  • Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001 KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 81 ευρώ ανά MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 269 ευρώ ανά MWh.

Δηλαδή, όπως είπε ο υπουργός, η αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο ανέρχεται στα 282 εκατ. ευρώ.

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια

  • Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 KVa και κατανάλωση έως τις 2.000 KWh, η επιδότηση για τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται στα 183 ευρώ ανά ΜWh.
  • Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35 KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 34Euro/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 221 ευρώ ανά MWh.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Δεκέμβριο ανέρχεται στα 435 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

«Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση. Η δέσμευσή μας ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο αυτόν τον δύσκολο χειμώνα, ισχύει απολύτως» κατέληξε ο υπουργός.

Previous Post

25/11 Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Next Post

Black Friday: Αυλαία για την ημέρα των προσφορών – Το ωράριο των καταστημάτων

Next Post
Black Friday ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Black Friday: Αυλαία για την ημέρα των προσφορών - Το ωράριο των καταστημάτων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τον αγώνα δρόμου ” Μνήμες Λιγνίτη”
  •  Σύλλογος «Ποντοκώμη 1923» διοργανώνει διαδικτυακά μαθήματα ποντιακής διαλέκτου!
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Εκλογές τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου
  • HELLENiQ ENERGY: Στην τελική ευθεία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Empowering Future Leaders»
  • Δήμος Κοζάνης: Κάλεσμα Συμμετοχής για τα Χριστούγεννα στην Κοζάνη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr