• Latest

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

2 Μαρτίου 2018
Fiesta voio 2026: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

11 Ιουνίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»

11 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026

11 Ιουνίου 2026
1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

11 Ιουνίου 2026
Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

11 Ιουνίου 2026
χρημα

ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

11 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

11 Ιουνίου 2026
Το ποδόσφαιρο αλλάζει χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Μουντιάλ 2026, ΕΡΤ: Το πρόγραμμα, οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων

11 Ιουνίου 2026
AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

11 Ιουνίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Φεστιβάλ Εφήβων “Παιδιά” στην Πρίζα

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: ON-OFF Adventure Travel στο Ροδοχώρι

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον ειδικό φρουρό, που πριν ένα χρόνο (10/3/2017) είχε σκοτώσει οδηγό Ταξί σε αγροτική περιοχή της Λεύκης Καστοριάς, όπου τον είχε οδηγήσει, προκειμένου να τον ληστέψει, επέβαλλε ομόφωνα σήμερα (Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης

Επίσης το Δικαστήριο επέβαλλε επιπρόσθετα την ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και άσκοπων πυροβολισμών εκτός Υπηρεσίας, ενώ υπέβαλλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Εν των μεταξύ την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του ειδικού φρουρού, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης.

Η εισαγγελέας απέρριψε την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του κατηγορουμένου για «μειωμένο καταλογισμό», κάνοντας λόγο για «παντελώς αβάσιμη» εκδοχή, καθώς όπως είπε ο κατηγορούμενος δεν είχε «νοσηρή κατάσταση, πριν και μετά το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την πραγματογνωμοσύνη του ψυχίατρου των Φυλακών Φελλίου Γρεβενών, όπου είναι έγκλειστος ο ειδικός φρουρός, επισήμανε ότι η αγχώδης διαταραχή που επικαλείται για τον κατηγορούμενο είναι «συνηθισμένη» για τα επαγγέλματα αυτά όπως του αστυνομικού.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η αγόρευση του συνηγόρου της οικογένειας του άτυχου οδηγού Ταξί, ο οποίος όπως είπε «ο κατηγορούμενος προτίμησε τη λύση του τρελού, αντί να πει όλη την αλήθεια». Μάλιστα έκανε λόγο για «ψυχρό δολοφόνο», γιατί όπως τόνισε «δεν άφησε κανένα περιθώριο στον οδηγό ταξί με 45άρι, που είναι όπλο εκτελεστών». Ακόμη έκανε λόγο για «σκαρίφημα» το πόρισμα του ψυχιάτρου των φυλακών.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε για μια ακόμη φορά από το Δικαστήριο να διατάξει ιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για «ελαττωμένο καταλογισμό των πράξεων» του ειδικού φρουρού, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ως κίνητρο τη ληστεία αλλά και δεν είχε «συνείδηση όταν πυροβόλησε το θύμα».

Μάλιστα ζήτησε από το Δικαστήριο να υπάρξει ελαφρυντικό στην ποινή, όχι μόνο για τον έντιμο πρότερο βίο και την εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά και για τη μετέπειτα συμπεριφορά του ως έγκλειστου των Φυλακών.

Στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, αρχικά τόνισε ότι δε θυμάται αν το πυροβόλησε τον οδηγό ταξί, γιατί όπως είπε «δεν ήταν ο εαυτός του», μπροστά στην αγωνία του να βρει 200 ευρώ, που του «ζήτησε επίμονα την προηγούμενη ημέρα η πρώην σύζυγός του, προκειμένου να πάει στο κομμωτήριο, αλλά και να αγοράσει ποτά».

Σε ότι αφορά την τοποθεσία που επέλεξε, είπε ότι ήταν οικογενειακό χωράφι, στο οποίο είχε να πάει αρκετά χρόνια και το έκανε με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει εργαλεία από το αντλιοστάσιο.

Άφησε όπως ανέφερε τον άτυχο οδηγό ταξί να προχωρήσει μπροστά και του ζήτησε αμέσως τα λεφτά του και θόλωσε όταν αυτός κινήθηκε προς το μέρος του. Όταν δε συνειδητοποίησε την πράξη του, πέρασαν όπως είπε πολλές σκέψεις από το μυαλό του, από το να αυτοκτονήσει μέχρι και να παραδοθεί.

Αφού επέστρεψε με ταξί στην πόλη ζήτησε και πήρε όπως είπε 200 ευρώ δανεικά από ένα φίλο του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα έκανε τις αγορές των ποτών.

Μάλιστα πήρε όπως είπε την απόφαση να παραδοθεί στην Αστυνομία δύο ώρες αργότερα και μάλιστα πήγε στο χώρο του εγκλήματος, μετά το τηλεφώνημα της Αστυνομίας, ότι αυτό έγινε σε χωράφι του πατέρα του. Εκεί φοβήθηκε να το κάνει όπως τόνισε, γιατί υπήρχε πολύς κόσμος, πέρα από την Αστυνομία και έτσι επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του.

Ο ίδιος κατάλαβε ότι στενεύει ο κύκλος της Αστυνομίας γύρω από το πρόσωπό του, όταν τον ειδοποίησαν να ξαναπάει για… υπηρεσία μετά τα μεσάνυχτα, από τη συμπεριφορά των συναδέλφων, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Μάλιστα ανέφερε ότι αμέσως το παραδέχτηκε και πλέον έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του και τίθεται στη Δικαιοσύνη για να κριθεί.

«Το έχω καταλάβει και μετανιώνω για ότι έκανα. Ζητάω συγνώμη από όλους, την οικογένεια του θύματος, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος ειδικός φρουρός, που στις 16 Ιουλίου 2014 είχε πυροβολήσει το Νίκο Μαζιώτη και ήταν αυτός που τον συνέλαβε.

Τόσο η σύλληψη του Μαζιώτη, όσο και η πρώτη του σύλληψη που ήταν ένας ληστής που του επιτέθηκε, όπως είπε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, στάθηκαν αφορμή να είναι «παρορμητικός στις επιχειρήσεις», ενώ έκανε λόγο και δύσκολες παιδικές καταστάσεις που πέρασε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Tags: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Previous Post

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Τουρκίας – Είχε στο ψυγείο λαθρομετανάστες!!

Next Post

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Next Post
ΣΤΡΑΤΟΣ

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά
  • Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Γιορτή Προσφοράς από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026
  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+
  • Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr