• Latest

Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην αποψίλωση του Στρατοπέδου – «Απαιτούμε Κέντρο Νεοσυλλέκτων και όχι ΣΥΠΟ» διαμηνύει ο Δασταμάνης

12 Ιανουαρίου 2023
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

12 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 12 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην αποψίλωση του Στρατοπέδου – «Απαιτούμε Κέντρο Νεοσυλλέκτων και όχι ΣΥΠΟ» διαμηνύει ο Δασταμάνης

sierafm by sierafm
12 Ιανουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών – κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023 παρουσία πολιτών, αιρετών, φορέων και κομμάτων – εξέφρασε την κάθετη και ομόφωνη αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του Στρατοπέδου Καραχάλιου που δρομολογείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζοντας ως απαξιωτική, προσβλητική και μονομερή αυτή την ενέργεια, η οποία θίγει κοινωνικά και οικονομικά τον ήδη επιβαρυμένο Δήμο Γρεβενών.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την ηγεσία του Υπουργείου να ανακαλέσει την απαράδεκτη, αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ αυτή απόφαση, ώστε το Στρατόπεδο να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να μην μετατραπεί σε μία μικρή μονάδα 30-40 θέσεων, όπως δυστυχώς έχει προαποφασιστεί.

Μάλιστα, οι επίσημες αναφορές για συνέχιση του Στρατοπέδου ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), βρίσκουν επίσης αντίθετο το Σώμα καθώς τα ΣΥΠΟ δρομολογούνται με άμεσο κλείσιμο τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο.

Αδιαμφισβήτητα, η συνεχιζόμενη αποψίλωση κρίσιμων δομών, όπως αυτή του Στρατοπέδου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση και υπανάπτυξη των Γρεβενών καθώς πλήττονται ήδη από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραματική μείωση του πληθυσμού τους.

Η λειτουργία του 586 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από το 2003 και ως ΣΥΠΟ από το 2018, αποτελεί υπόδειγμα για όλη την χώρα αφού οι σύγχρονες κτιριακές του υποδομές το καθιστούν ένα από τα αρτιότερα και καταλληλότερα της επικράτειας για την εκπαίδευση και διαβίωση των οπλιτών, δυναμικότητας άνω των 480 ατόμων.

Επιπλέον, η ύπαρξη και λειτουργία του, αποτελεί μια πραγματική ανάσα ζωής για τους δημότες των Γρεβενών, συμβάλλοντας στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, τονώνοντας συνάμα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Μάλιστα, λόγω των νέων υποδομών του, τα κονδύλια συντήρησης που απαιτούνται είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που θα χρειαστούν για να ξανανοίξουν τα παλαιά Κέντρα της Νοτίου Ελλάδος, που όπως διαρρέεται θα επαναλειτουργήσουν.

Συνεπώς, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γρεβενών για τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Νικόλαο Παναγιωτόπουλο προκειμένου να υπάρξουν οι επίσημες εκείνες διαβεβαιώσεις ότι το Στρατόπεδο των Γρεβενών θα αποτελεί ένα πολυδύναμο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων με προοπτικές επέκτασης των υπαρχουσών εγκαταστάσεών του και όχι ένα ΣΥΠΟ με ημερομηνία λήξης.

Tags: ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Previous Post

Αίσιο τέλος για την 66χρονη Φιλιώ. Βίντεο από τη διάσωση

Next Post

Τμήμα Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Σεμινάριο Υποστήριξης της ζωής του νεογνού “Neonatal Life Support –NLS”

Next Post

Τμήμα Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - Σεμινάριο Υποστήριξης της ζωής του νεογνού “Neonatal Life Support –NLS”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr