• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό: Χρέωνε ασθενείς με χιλιάδες ευρώ για να τους χορηγεί… νερό, πώς τους εξαπατούσε για πάνω από 10 χρόνια

20 Ιανουαρίου 2023
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

4 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
γιατρος

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση

4 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4 Ιουλίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται τη ρύθμιση από 30 ευρώ το μήνα

4 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

4 Ιουλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Πήγε να χτυπήσει την 9χρονη ανιψιά του με λουρί σκύλου σε πάρκο!

4 Ιουλίου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ για μια διαδρομή

4 Ιουλίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Η ζημία ήταν άνω των 405.000 ευρώ

4 Ιουλίου 2026
Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

4 Ιουλίου 2026
Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα υπόθεση με ψευτογιατρό: Χρέωνε ασθενείς με χιλιάδες ευρώ για να τους χορηγεί… νερό, πώς τους εξαπατούσε για πάνω από 10 χρόνια

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δήλωνε νευρολόγος και χορηγούσε «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πέντε από τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ ο ίδιος έβγαλε πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για μια νέα υπόθεση με ψευτογιατρό. O ψευτογιατρός που δήλωνε φυσιοθεραπευτής και νευρολόγος, μαζί με το Γερμανό συνεργό του φέρονται να έχουν εξαπατήσει 15 άτομα, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς τους χορηγούσε «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πολύμηνες έρευνες που διενήργησε, ενώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δικογραφία απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε περιπτώσεις θανάτων.

Απο την παράνομη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, ο «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς μόνο για μια ένεση φέρεται να λάμβανε ακόμα και 20.000 ευρώ από τα θύματά του, ενώ έβγαλα πόσα αποκόμιζε και από τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση περιλαμβάνονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ο «ψευτογιατρός» θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Παράλληλα, ερευνάται αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπο στην υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:

«Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Πώς εξελίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Δεκέμβριο του 2020 όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε τον 65χρονο στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος οι οποίοι έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τον 65χρονο.

Ο ασθενής έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο ψευτογιατρός, του είχε προτείνει ήδη από το 2015 θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ωστόσο, η υγεία του ασθενούς επιδεινώθηκε και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή μερικούς μήνες αργότερα. Κατά την έρευνα των αστυνομικών διαπίστωσαν πως σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη.

Για να πείθει τα υποψήφια θύματα του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 65χρονος συνεργαζόταν με γιατρό στη Στουτγκάρδη και ταξίδευε μαζί με ασθενείς στη Γερμανία δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις και στη συνεχεία τους πρότεινε θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Πελατολόγιο 300 ατόμων

Είχε καταφέρει να «χτίσει» ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροή, τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά.

Εντόπιζε κυρίως ανθρώπους που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας τους, οι οποίοι όχι απλά δεν έβλεπαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, αντιθέτως επιδεινωνόταν, με τους ίδιους και τις οικογένειας τους, να ζουν έναν Γολγοθά.

Πρόκειται για νέα υπόθεση που συγκλονίζει μετά από την δράση του ψευτογιατρού, που συστηνόταν ως Dr Kontos και κατηγορήθηκε για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΑΠΑΤΗΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης: Έκκληση του διευθυντού της ΜΕΘ προς τους υπευθύνους  για την σωτηρία της

Next Post

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη στήριξη των μηλοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών της ΠΕ Κοζάνης.

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη στήριξη των μηλοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών της ΠΕ Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων
  • Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση
  • Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr