• Latest
Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους: Στις 30 Ιανουαρίου η τρίτη κλήρωση – Μέχρι πότε θα ισχύουν τα voucher

22 Ιανουαρίου 2023
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Περπάτημα ή σκαλιά: Δραστηριότητες που μετράνε περισσότερο για μακροζωία

9 Φεβρουαρίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Ζήγρα-Χατζησυμεώνογλου «Εκτός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Ζήγρα-Χατζησυμεώνογλου «Εκτός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

9 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στα σχολεία που διακρίθηκαν στην περιβαλλοντική δράση R4Schools

Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στα σχολεία που διακρίθηκαν στην περιβαλλοντική δράση R4Schools

9 Φεβρουαρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Η Αποκριά της Κοζάνης: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ζωντανές παραδόσεις»  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Η Αποκριά της Κοζάνης: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ζωντανές παραδόσεις»  

9 Φεβρουαρίου 2026
Μάχη Σνιχόβου

Δήμος Γρεβενών: H 83η επέτειος της Μάχης του Σνιχόβου.

9 Φεβρουαρίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία στο Επίκεντρο της Κυκλικής Οικονομίας – Με επιτυχία η Ημερίδα της ΔΙΑΔΥΜΑ για τα Καινοτόμα Συστήματα Συλλογής

Η Δυτική Μακεδονία στο Επίκεντρο της Κυκλικής Οικονομίας – Με επιτυχία η Ημερίδα της ΔΙΑΔΥΜΑ για τα Καινοτόμα Συστήματα Συλλογής

9 Φεβρουαρίου 2026
παιδι

Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που ανασύρθηκε από σιντριβάνι – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

9 Φεβρουαρίου 2026
Πλαστά χαρτονομίσματα από… internet -Πήγαν να τα ρίξουν σε περίπτερα

Συνελήφθησαν 3 περιπτεράδες – Πούλησαν τσιγάρα σε ανήλικους

9 Φεβρουαρίου 2026
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Μεθυσμένη ανήλικη βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη

9 Φεβρουαρίου 2026
Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πυγμαχίας στην Μπάνια Λούκα η Καρπόζηλου Δήμητρα

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα Proficiency Δεκεμβρίου 2025

9 Φεβρουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η ΔΕΗ να τηρήσει τη δέσμευση που έδωσε στους Δυτικομακεδόνες για μετοχοποίηση σε ποσοστό 5% των έργων ΑΠΕ προς όφελος των κατοίκων»

9 Φεβρουαρίου 2026
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Συγχαρητήρια προς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

9 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός για όλους: Στις 30 Ιανουαρίου η τρίτη κλήρωση – Μέχρι πότε θα ισχύουν τα voucher

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Τουρισμός για όλους
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η τρίτη κατά σειρά κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (30.1.2023), σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμό Σοφία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και υπογράμμισε πως οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε καλό θα ήταν οι δικαιούχοι να σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν, όπως σημείωσε.

Εστιάζοντας στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», η κυρία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2020-21 ως ένα μέτρο στήριξης του τουρισμού μέσα στην πανδημία, και μέσω αυτού εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους. Μάλιστα το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού έχει διπλό στόχο: πρώτον, την στήριξη -σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων- των συμπολιτών μας, και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και σε όλο το έτος, ανάφερε η υφυπουργός Τουρισμού.

Εφέτος, όπως τονίστηκε, το πρόγραμμα αναβαθμίστηκε σημαντικά. Πλέον χορηγείται με ψηφιακή κάρτα στο κινητό μας τηλέφωνο, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο, και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ συμπολίτες μας. Καλύπτει διαμονή σε κάθε προορισμό της χώρας, και για το σύνολο των χειμερινών μηνών, συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη επέκταση της σεζόν, ενώ μεριμνήσαμε ώστε οι επιχειρήσεις να πιστώνονται τα χρήματα άμεσα, σημειώνει η κυρία Ζαχαράκη.

Το πρόγραμμα για το 2022-2023 έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χορηγηθεί ποτέ αντίστοιχη επιδότηση διαμονής από το Υπουργείο Τουρισμού, σημειώνει η κ. Ζαχαράκη.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη του προγράμματος, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι ενισχύθηκαν ιδιαίτερα εναλλακτικοί προορισμοί και η ενδοχώρα. Κορυφαίες συνολικά περιφέρειες ήταν αυτές της Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Αττικής και Θεσσαλίας, ενώ τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή τους χειμερινούς μήνες εμφάνισαν η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Από προορισμούς ειδικότερα ξεχώρισαν οι μεγάλες πόλεις (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές (όπως Τολό, Πάργα, Γιάννενα, Αιδηψός, Θάσος, Καλάβρυτα, Καστοριά).

«Στο Υπουργείο Τουρισμού παραμένουμε προσηλωμένοι στην δέσμευση της κυβέρνησης για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, και σχεδιάζουμε ήδη την συνέχιση του προγράμματος και στο μέλλον, βελτιώνοντας το διαρκώς, προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά», τονίζει η  κυρία Ζαχαράκη.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κληρωθέντες

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Παράδειγμα δαπάνης του ποσού του προγράμματος

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί. Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Έτσι, το Πρόγραμμα συμβάλλει και στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε δώδεκα μήνες τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email [email protected] .

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Previous Post

Έρχονται ριζικές αλλαγές στα ΚΤΕΟ – Πόσο θα επηρεαστούν οι ιδιοκτήτες παλιών ΙΧ

Next Post

Νέα απάτη με την μέθοδο «ψαρέματος» – Χρησιμοποιούν ως βιτρίνα την ΑΑΔΕ

Next Post
απατη

Νέα απάτη με την μέθοδο «ψαρέματος» – Χρησιμοποιούν ως βιτρίνα την ΑΑΔΕ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περπάτημα ή σκαλιά: Δραστηριότητες που μετράνε περισσότερο για μακροζωία
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Ζήγρα-Χατζησυμεώνογλου «Εκτός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση
  • Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στα σχολεία που διακρίθηκαν στην περιβαλλοντική δράση R4Schools
  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο «Η Αποκριά της Κοζάνης: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ζωντανές παραδόσεις»  
  • Δήμος Γρεβενών: H 83η επέτειος της Μάχης του Σνιχόβου.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr