• Latest

Υπουργείο Υποδομών: Ήλθε η ώρα της «σιδηροδρομικής Εγνατίας»

23 Φεβρουαρίου 2023
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών

1 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 188- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

1 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρή 39χρονη στο διαμέρισμά της – Γεμάτος αίματα άνοιξε στους γείτονες ο σύζυγός της

1 Ιουνίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες – Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων

1 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 03-06-2026

1 Ιουνίου 2026
Νεάπολη Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία το Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

Νεάπολη Βοΐου: Με μεγάλη επιτυχία το Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος. Βίντεο

1 Ιουνίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Έπεσε ο Τιτάν Σερβίων. Αποτελέσματα και τελική βαθμολογία

1 Ιουνίου 2026
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στην Καστοριά : Εντοπίστηκε νεκρός ο γνωστός επαγγελματίας υγείας που αναζητούνταν

1 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Τι αλλάζει με τις άδειες οδήγησης στην Ελλάδα: Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών

1 Ιουνίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Ανακαινίζω 2026: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και τι καλύπτει το πρόγραμμα

1 Ιουνίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους σε βόλτα με τη μηχανή

1 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

11χρονος έπεσε σε ακάλυπτο από ύψος 3 μέτρων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

1 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Υποδομών: Ήλθε η ώρα της «σιδηροδρομικής Εγνατίας»

sierafm by sierafm
23 Φεβρουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη σημασία της ενίσχυσης των υποδομών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έμφαση στο σιδηροδρομικό σχεδιασμό της περιοχής, ανέδειξε στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς στο 1st East Macedonia & Thrace Forum το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ σε Συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

«Κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της περιοχής έχουν τα έργα του ανταγωνιστικού διαλόγου για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ορμένιο και την κατασκευή της “σιδηροδρομικής Εγνατίας”», υπογράμμισε.

Επισήμανε πως υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την ολιστική προσέγγιση της σιδηροδρομικής ανάπτυξης, καθώς η κατασκευή των έργων συνδυάζεται με ένα λεπτομερές σχέδιο για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους, που εντάσσεται στην ευρύτερη έμφαση που δίνεται στη στρατηγική των μεταφορών και τη ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συζήτηση για τα μεγάλα έργα υποδομής και συνδεσιμότητας στην περιοχή συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, η Institutional Affairs Officer της ΕΤΕπ, Μαριάννα Ναθαναήλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Intrakat, Γιώργος Τσαπρούνης, ο Καθηγητής του ΔΠΘ, Δημήτριος Δημητρίου, ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένος Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, Στέλιος Ζαντανίδης, ο βουλευτής της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Καραγιάννη, από το ypodomes.com.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να ενταχθεί το λιμάνι στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, πράγμα το οποίο ανοίγει μεγάλα κεφάλαια για χρηματοδότηση και διευκολύνει την προσέλκυση μεγάλων έργων.

«Με τη δυναμική που αποκτά το λιμάνι με έναυσμα τη στρατιωτική διάσταση, αναδεικνύεται οι δυνατότητές του, η υποδομή του καθώς και τα εμπορικά χαρακτηριστικά της περιοχής που προσελκύουν επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες», σημείωσε, προσθέτοντας «πάμε πολύ στοχευμένα: κάθε έργο που ολοκληρώνεται πρέπει να παράγει άμεσο και οικονομικό αποτέλεσμα».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Μαριάννα Ναθαναήλ υπογράμμισε τη στήριξη της ΕΤΕπ στα μεγάλα έργα της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ακόμα στη θαρραλέα στρατηγική που υιοθέτησε η ΕΤΕπ, που πλέον ως κλιματική τράπεζα της Ευρώπης επενδύει σε έργα που είναι εναρμονισμένα με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία. «Τα μέσα μεταφοράς πρέπει να είναι ασφαλή, πράσινα και προσβάσιμα από όλους», ανέφερε.

Για τις υποδομές και τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στην περιοχή μίλησε και ο CEO της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης. «Κατά την κατασκευή των έργων θα δημιουργηθούν 4000 θέσεις εργασίας», σημείωσε, ενώ ανέδειξε τη σημασία που δίνεται στη Θράκη.

«Με την κατασκευή του σιδηροδρόμου μειώνονται οι ώρες μεταφοράς των cargo σε σχέση με τις μεταφορές δια θαλάσσης. Υπάρχει κέρδος για τον επιχειρηματία, που φυσικά αποτυπώνεται στην τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά συγκρίνοντας τους διαδρόμους μεταφοράς φορτίων

Αντίστοιχα, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της INTRAKAT, Γιώργος Τσαπρούνης, έκανε αναφορά στην παρέμβαση της INTRAKAT στην περιοχή καθώς και στην ταχύτατη ανάπτυξή της σε επίπεδο υποδομών. Σημείωσε τη συμμετοχή της INTRAKAT σε δυο ανταγωνιστικούς διαλόγους, ενώ επισήμανε πως είναι ο προσωρινός ανάδοχος για τον φράχτη του Έβρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την ασφάλεια τόσο της περιοχής όσο και της χώρας.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομών ανέδειξε τη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου για την ολοκλήρωσή τους επισημαίνοντας πως υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών.

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε προσλάβει 40 μηχανικούς – είμαστε στο μομέντουμ πρέπει να το διατηρήσουμε και να το αξιοποιήσουμε». Τέλος, αναφέρθηκε στις “σμαρτ υποδομές” και τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για τις κατασκευές.

Ο κ. Ζαντανίδης επισήμανε πως το αεροδρόμιο τη Αλεξανδρούπολης μπορεί να υποδεχθεί όλα τα αεροπλάνα που πετούν στον ευρωπαϊκό αέρα, ενώ σημείωσε πως είναι μια μεταφορική υποδομή που μπορεί να υποδεχθεί ακόμα περισσότερο κόσμο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως γίνονται test flights από 50 μπλακ χωκ ελικόπτερα.

Ο κ. Δημητρίου μιλώντας από την πλευρά του ακαδημαϊκού υπογράμμισε τη συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην ανάπτυξη των smart cities, των υποδομών υγείας και ασφάλειας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη ψηφιοποίησης των υπηρεσιών. Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης του οδικού, καθέτου άξονα στην περιοχή σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ενώ πρόσθεσε πως η αναβάθμιση του λιμένος της Αλεξανδρούπολης το μετατρέπει σε “νέα Σούδα”.

Tags: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ
Previous Post

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στηρίζει τους μελισσοκόμους

Next Post

Αποκριά στα Γρεβενά: «Πλημμύρισε» Πόντο η κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού. Βίντεο

Next Post

Αποκριά στα Γρεβενά: «Πλημμύρισε» Πόντο η κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το Γιώργο Περρή στο Ωδείο Αθηνών
  • Δυτική Μακεδονία: 188- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Νεκρή 39χρονη στο διαμέρισμά της – Γεμάτος αίματα άνοιξε στους γείτονες ο σύζυγός της
  • Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες – Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 03-06-2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr