• Latest
απατη

Απάτες: Σήμα κινδύνου από την ΕΛΑΣ για παραπλανητικά μηνύματα

11 Απριλίου 2023
Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

3 Ιουλίου 2026
Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

3 Ιουλίου 2026
Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Έναρξη εργαστηρίων ενηλίκων

Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 14 Ιουλίου

3 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Παραμένει Πρόεδρος ο Αλέξανδρος Ζιμπιλίδης. Το νέο Προεδρείο

3 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Επανεκκίνηση της 34ης Εμποροβιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια

3 Ιουλίου 2026
Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

Στο επίκεντρο η γαστρονομία και ο οινικός τουρισμός του Βοΐου

3 Ιουλίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

Δυτική Μακεδονία: 9 τροχαία ατυχήματα 1 θανατηφόρο

3 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

Καστοριά: Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Enterprise Greece Exports Academy – Διεθνοποίηση επιχειρήσεων: Στρατηγικές ανάπτυξης και εξωστρέφειας στις διεθνείς αγορές

3 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 5 Ιουλίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία στην υδροδότηση των Τ.Κ. Δρεπάνου & Ν. Χαραυγής

3 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Ορισμός Αντιδημάρχων και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Δήμο Γρεβενών

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απάτες: Σήμα κινδύνου από την ΕΛΑΣ για παραπλανητικά μηνύματα

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
απατη
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς επιτήδειοι συνεχίζουν να στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες επιδιώκοντας να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα στοιχεία πιστωτικών καρτών. Μια τέτοια υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία εντοπίστηκαν τα μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά σε απάτες μέσω διαδικτύου και στην αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η επιχείρηση για τον τερματισμό της παράνομης δράσης τους πραγματοποιήθηκε μετά από περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε μέσω υπολογιστή την Πέμπτη 6 Απριλίου σε βάρος κατοίκου της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας, του οποίου η χρεωστική κάρτα χρησιμοποιήθηκε για αγορές σε κατάστημα της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της Παρασκευής 7 Απριλίου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και της Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν εντός ορίων αυτοφώρου και συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της απάτης, απάτης με υπολογιστή, παράνομης απόκτησης άυλων μέσων πληρωμής, αποδοχής και διάθεσης παρανόμως αποκτηθέντων άυλων μέσων πληρωμής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας είτε από κοινού, είτε μεμονωμένα, προέβησαν κατά το διάστημα από 28 Ιανουαρίου 2023 έως και 6 Απριλίου 2023, σε τουλάχιστον 14 περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή, με το παράνομο οικονομικό όφελος από αυτές να ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο δράσης τους τηλεφωνούσαν σε επιχειρήσεις, καταστήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα, όπου παρουσιάζονταν είτε ως υπάλληλοι λογιστηρίων, δημοσίων υπηρεσιών είτε ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές για αγγελίες, με σκοπό δήθεν την εξόφληση χρέους, καταβολή επιδόματος ή αποστολή προκαταβολής αγοράς. Έτσι αποκτούσαν πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αφού προηγουμένως τους έπειθαν να καταχωρήσουν τα διαπιστευτήρια εισόδου τους, με μεθόδους χειραγώγησης ή μέσω απατηλών υπερσυνδέσμων (phishing links), που τους απέστελλαν μέσω email ή sms και οδηγούσαν σε «πλαστές» ιστοσελίδες τραπεζών. Στη συνέχεια ενεργοποιούσαν τις χρεωστικές τους κάρτες, σε άυλη μορφή, στα ψηφιακά πορτοφόλια (e-wallets) των κινητών τους τηλεφώνων, με τα οποία στη συνέχεια προέβαιναν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών, από καταστήματα πώλησης προϊόντων τεχνολογίας, και συγκεκριμένα σε συσκευές κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας και αυξημένης ζήτησης. Επίσης μεταπωλούσαν τις συσκευές σε καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην περιοχή των Αχαρνών, ιδιοκτησίας δύο μελών της εγκληματικής ομάδας, τα οποία στη συνέχεια τα πουλούσαν σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δυο οικίες και δύο καταστήματα πώλησης προϊόντων κινητής τηλεφωνίας στις Αχαρνές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 σφραγισμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας μεγάλης αξίας, 2 τηλεοράσεις (SmartTV) προερχόμενες από την εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, 14 κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 2 τάμπλετ, κυνηγετικό όπλο, 25 φυσίγγια, και μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών, σύστημα καταγραφής εικόνας, 1.850 ευρώ, 147 σφραγισμένα πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιημένα σε αλλοδαπούς υπηκόους (ghostnumbers) και πολλά έγγραφα τα οποία σύμφωνα με τους αστυνομικούς σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της πλήρους δράσης τους συνεχίζονται. Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον αντιληφθούν ότι επιχειρείται να υποκλαπούν στοιχεία να επικοινωνούν άμεσα με την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΑΠΑΤΗΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Μητροπολίτης ξεκίνησε έρευνα για τον καβγά 51χρονου ιερέα για τα… μάτια της παπαδιάς

Next Post

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Δήμο Βοΐου

Next Post
Κοινωνικό Παντοπωλείο ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο Δήμο Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο
  • Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας
  • Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας: Προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 14 Ιουλίου
  • Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική συζήτηση στη Γαλατινή για τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου
  • Δήμος Βοΐου: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής. Βίντεο με όλη τη διαδικασία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr