• Latest
ηλιακος θερμοσιφωνας

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα, ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση

15 Μαΐου 2023
Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο

Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο

23 Απριλίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

23 Απριλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

23 Απριλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Ερώτηση για τις λιγνιτικές μονάδες και τους εργαζόμενους

23 Απριλίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

23 Απριλίου 2026
Τελικές εκδηλώσεις χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

Τελικές εκδηλώσεις χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

23 Απριλίου 2026
Συνάντηση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης (ICT Business Park)

Συνάντηση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης (ICT Business Park)

23 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 στις 19:30

23 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση σε Σιάτιστα, Γαλατινή, Παλαιόκαστρο και Δαφνερό

23 Απριλίου 2026
Η Νεάπολη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο. Φωτογραφίες και βίντεο

Η Νεάπολη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο. Φωτογραφίες και βίντεο

23 Απριλίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τις κοινωνικές δομές των δήμων και τους εργαζόμενους

23 Απριλίου 2026
ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στην «καρδιά» της Άνοιξης

23 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα, ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση

sierafm by sierafm
15 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλιακος θερμοσιφωνας
0
SHARES
67
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για όλα τα ΑΦΜ είναι ανοιχτή πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα», που επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού με ηλιακό θερμοσίφωνα.

Ανοικτή για τους δικαιούχους είναι από την Πέμπτη 11/5 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν επιδότηση αγοράς ηλιακού θερμοσίφωνα, αντικαθιστώντας την παλιά τους ενεργοβόρα συσκευή.

Μέσω του νέου Προγράμματος, τα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, που θα επωφεληθούν άμεσα, θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες, σύγχρονης τεχνολογίας. Το όφελος για αυτά αλλά και για το περιβάλλον, θα είναι η μείωση κατά τουλάχιστον 200 χιλ. τόνων CO2 ανά έτος. Καθώς επίσης υπολογίζεται, ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 65%. Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι: Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους. Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης. Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση
Δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι με μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας το οποίο υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για νοικοκυριά, που έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021». Για να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα θα πρέπει: Να είναι οικιακοί καταναλωτές που θα έχουν τοποθετημένο στην κατοικία τους (και όχι σε επαγγελματικό χώρο) ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Οι αιτήσεις να υποβάλλονται από μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Να υποβάλλεται μία μόνο αίτηση από κάθε φυσικό πρόσωπο. Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας των επιλέξιμων ωφελούμενων να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Οι δυνητικοί ωφελούμενοι να μην έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».

Προθεσμία 100 ημερών
Αγορές με χρήση επιταγών του Προγράμματος μπορεί να γίνονται από τους ωφελούμενους μέχρι και εκατό (100) ημέρες από την έγκριση της αίτησής του, ήτοι από: την ημερομηνία έκδοσης της (αρχικής) Απόφασης επικύρωσης των αποτελεσμάτων οριστικής κατάταξης του Φορέα Υλοποίησης και Ελέγχου ή την εκάστοτε ημερομηνία αναβάθμισης των σχετικών αιτήσεων από επιλαχούσες σε εγκεκριμένες από το Φορέα Πιστοποίησης και Πληρωμής. Ειδικά στις περιπτώσεις επιταγών, οι οποίες κατά την παρέλευση του παραπάνω οροσήμου των εκατό (100) ημερών βρίσκονται σε κατάσταση δέσμευσης από προμηθευτή, η προθεσμία αγορών παρατείνεται κατά ακόμα σαράντα πέντε (45) ημερών, για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής και αντίστοιχα για την εξαργύρωση των επιταγών από τον προμηθευτή που έχει δεσμεύσει την επιταγή.

«Μπόνους» ενεργειακής αναβάθμισης
Στις 18 Μαΐου ανοίγουν οι αιτήσεις και για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους», το οποίο απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 39 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου». Όπως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ
Previous Post

Χρήστος Ι. Κολοβός: Τα 12 σημεία καταστροφής της Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Αυξάνονται οι δικαιούχοι που θα λάβουν 780 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες

Next Post
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ: Αυξάνονται οι δικαιούχοι που θα λάβουν 780 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο
  • 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
  • Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Ερώτηση για τις λιγνιτικές μονάδες και τους εργαζόμενους
  • 20η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr