• Latest
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Εργοθεραπείας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Εγκαίνια έργων της Λωξάνδρας Λούκας (LLoxy). 

18 Μαΐου 2023
Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

10 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»

10 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2025
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2025

Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

10 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

10 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

10 Οκτωβρίου 2025
113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

10 Οκτωβρίου 2025
Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

10 Οκτωβρίου 2025

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά εργασίας

10 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Οκτωβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης και  της Τ.Κ. Πετρανών

10 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά 

ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά 

10 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τμήμα Εργοθεραπείας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Εγκαίνια έργων της Λωξάνδρας Λούκας (LLoxy). 

sierafm by sierafm
18 Μαΐου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00, στο κτήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια των τριών έργων που ανατέθηκαν στην καλλιτέχνη Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy) και φιλοτεχνήθηκαν από την ίδια στο πλαίσιο ομαδοσυνεργατικού project. Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν οι φοιτητές του 3ου εξαμήνου, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, καθώς και η Ολιστική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια του project, οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εργοθεραπείας συμμετείχαν σε εργαστήρι βασισμένο στο art therapy της Λωξάνδρας Λούκας, υπό τον συντονισμό της καλλιτεχνικής διευθύντριας της Ομάδας «Εν Δυνάμει» κ. Ελένης Δημοπούλου, του σκηνογράφου κ. Ρίτσαρντ Λούκας και της Επίκουρης Καθηγήτριας Αικατερίνης Κατσιάνα, διερευνώντας το νόημα και την ταυτότητα μέσω των έργων, την προσωπική ενδυνάμωση και ενδυνάμωση των ομάδων και τη σχέση μεταξύ ληπτών υπηρεσιών και εργοθεραπευτών/τριών. Απόσταγμα του εργαστηρίου, η δημιουργία τριών έργων ζωγραφικής που κοσμούν την μία αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος Εργοθεραπείας.

Το όλο project, προωθεί την συμπερίληψη (inclusion) και τη Δικαιοσύνη του Έργου (Occupational Justise). Η ανάθεση του έργου σε μία καλλιτέχνιδα με σύνδρομο Down στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα συμπερίληψης, ανθρώπινης ποικιλομορφίας και των ίσων ευκαιριών και εξυμνεί την μοναδικότητα. Επίσης, αυξάνει την ευαισθητοποίηση αναφορικά με το σύνδρομο Down και αποδεικνύει περίτρανα τις ικανότητες και δεξιότητες αυτών των ανθρώπων.

Η εργοθεραπεία, εξ ορισμού αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με σωματικές, γνωστικές ή συναισθηματικές αναπηρίες. Η συμπερίληψη τέχνης δύναται να ενισχύσει το θεραπευτικό περιβάλλον και να το κάνει πιο φιλόξενο και ελκυστικό για τα άτομα με και χωρίς αναπηρίες ή /και χρόνιες ασθένειες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την σημαντική συμβολή και χορηγία της Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Αντιπρυτάνισσας Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγήτριας κ. Άννας Σπύρτου.

Λίγα λόγια για την Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy)

Η Λωξάνδρα Λούκας (LLoxy), είναι ηθοποιός και καλλιτέχνιδα εικαστικών έργων. Η τέχνη της είναι μια αντανάκλαση του πολύχρωμου κόσμου που βλέπει γύρω της, ο οποίος κατοικείται από παράξενα και υπέροχα πλάσματα που υπάρχουν μόνο στη φαντασία της. Ως άτομο με σύνδρομο Down, η μοναδική της οπτική γωνία της επιτρέπει να βλέπει τον κόσμο με έναν τρόπο που είναι τόσο παιχνιδιάρικος όσο και βαθύς.

Δημιουργεί την τέχνη της χρησιμοποιώντας το στυλ της Art Brut, το οποίο χαρακτηρίζεται από την ωμή, αφιλτράριστη έκφραση και την απόρριψη των παραδοσιακών καλλιτεχνικών συμβάσεων. Μέσα από την τέχνη της εξερευνά θέματα της ποικιλομορφίας, της ταυτότητας και του «ανήκειν», αντλώντας έμπνευση από τον πλούσιο κόσμο της φαντασίας και της μυθολογίας.

Τα έργα της χαρακτηρίζονται από τα ζωντανά χρώματα, τα τολμηρά σχήματα και τα παράξενα και ασυνήθιστα πλάσματα που τα κατοικούν. Από δύσμορφα τέρατα μέχρι ευφάνταστα ζώα, κάθε δημιουργία της έχει τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα και ιστορία.

Μέσα από την τέχνη της, ελπίζει να εμπνεύσει τους άλλους να δουν τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο, να αγκαλιάσουν τις δικές τους μοναδικές προοπτικές και να βρουν την ομορφιά στο αντισυμβατικό. Πιστεύει ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να μας συνδέει όλους και είναι ευγνώμων για την ευκαιρία που της δίνεται να μοιραστεί τον πολύχρωμο κόσμο της με τους άλλους.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Επιστροφή διπλωμάτων, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Next Post

Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κοζάνη  

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κοζάνη  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»
  • 50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης
  • Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr