• Latest
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, πότε θα φτάνει το μισθό του ανέργου

29 Μαΐου 2023
Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους.  Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Δεκεμβρίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες

30 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου

30 Δεκεμβρίου 2025
Πένθος

Καλλιόπη Βέττα: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του συντρόφου μας Γιώργου Διαμαντόπουλου

30 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Επιμελητηριο Κοζάνης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και Εκδότη Κοσμά Πουγαρίδη

30 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

Γιορτές Πεζόδρομου στην Καστοριά: Street Saxophone Music

30 Δεκεμβρίου 2025
Πάτρα: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το 2,5 μηνών βρέφος –   Οι άλλες τρείς υποθέσεις που έχουν μπει στο κάδρο

Ιατροί Ειδικότητας στο Κ.Υ. Τσοτυλίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Κανονικά η λαϊκή αγορά στο Τσοτύλι 

Δήμος Κοζάνης: Στις 5 Ιανουαρίου 2026 οι λαϊκές σε Ηπειρώτικα, Σκ΄ρκα και Κρόκο λόγω Θεοφανείων

30 Δεκεμβρίου 2025
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Κοπή βασιλόπιτας Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου

30 Δεκεμβρίου 2025
Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

Χρήστος Ζευκλής: Η συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του FLASH TV . Βίντεο

30 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ: Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, πότε θα φτάνει το μισθό του ανέργου

sierafm by sierafm
29 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΥΠΑ, ΟΑΕΔ
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Νέες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews – Πότε θα δίνεται αυξημένο το επίδομα ανεργίας στον άνεργο

Στην υιοθέτηση νέου συστήματος επιδότησης της ανεργίας και καταβολής του επίδομα ανεργίας μέσω εκσυγχρονισμένων προγραμμάτων κατάρτισης αναμένεται να προχωρήσει η ΔΥΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews σε πρώτη φάση πιλοτικά από το 2024. Στόχος είναι η ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας με περισσότερες δεξιότητες και η διακοπή καταβολής ενός επιδόματος χωρίς αντίκρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σταδιακά θα συνδεθεί με τα νέα προγράμματα κατάρτισης και την ενεργή αναζήτηση εργασίας ως υποχρέωση του ανέργου ως κίνητρο για να επανενταχθεί εκ νέου στην αγορά εργασίας το ταχύτερο δυνατό, έχοντας αποκτήσει επιπλέον εφόδια. Στο πλαίσιο των αλλαγών που θα τρέξουν αναμένεται να υπάρξει σαφής όρος ότι ο άνεργος εφόσον αιτείται τη λήψη επιδόματος ανεργίας, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμος για κατάρτιση.

Με αυτό τον τρόπο, οι άνεργοι δεν θα λαμβάνουν απλά ένα επίδομα για έως 12 μήνες και πλέον δεν θα εφησυχάζουν μέχρι την ολοκλήρωση της καταβολής του, αλλά θα τους δίνεται κίνητρο επαναφοράς τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, εξετάζεται να δίδεται αυξημένο ποσό επιδόματος – ενδεχομένως πιο κοντά στο μισθό του ανέργου – το πρώτο χρονικό διάστημα μετά την απόλυση, το οποίο μπορεί να μειώνεται σταδιακά όσο περνούν οι μήνες, χωρίς όμως να πέφτει κάτω από το σημερινό όριο των 479 ευρώ ανά μήνα. Αυτό ισχύει άλλωστε και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα κάποιος που απολύθηκε με μισθό 800 ευρώ εξετάζεται να του δοθεί επίδομα ανεργίας τον πρώτο μήνα 700 ευρώ, τον δεύτερο μήνα 600 ευρώ, τον τρίτο μήνα 500 ευρώ και τον τέταρτο μήνα 479 ευρώ το οποίο θα δίνεται και για τους επόμενους μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της επιδότησης ανεργίας.

Όπως εκτιμάται η νέα διαδικασία θα δημιουργήσει ένα ασφαλή δρόμο που θα δίνει πρόσβαση σε ποιοτικά προγράμματα κατάρτισης τα οποία θα μπορούν να μπορούν να αξιοποιούνται αποτελεσματικά από όσους χάνουν την δουλειά τους, ώστε να μπορούν να επανεντάσσονται γρήγορα στην αγορά εργασίας.

Λαμβάνουν 12 μήνες επιδότηση

Σήμερα το επίδομα ανεργίας χορηγείται μετά την απόλυση για 5 – 12 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι. Όσοι έχουν από 250 ημέρες εργασίας και πάνω το 14μηνο πριν την απόλυση (αφαιρουμένων των 2 τελευταίων μηνών) λαμβάνουν 12 μήνες επιδότηση. Το ποσό της επιδότησης είναι σταθερό για όλους, στα 400 ευρώ και εξαρτάται από τον κατώτατο μισθό. Το επίδομα, ωστόσο, λαμβάνει μια μικρή μόνο μειοψηφία κάτω του 20% των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Να σημειωθεί ότι πρόταση για την αναθεώρηση και τον επανασχεδιασμό του επιδόματος ανεργίας έχει κάνει και η Επιτροπή Πισσαρίδη στην τελική έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, της οποίας σημαντικό μέρος υιοθετεί και η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερα τα μέλη της Επιτροπής, με την προϋπόθεση ότι οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης θα ενισχυθούν και επομένως όσοι χάνουν τη δουλειά τους θα υποστηρίζονται άμεσα στην αναζήτηση εργασίας, προτείνεται να μεταβληθεί ο τρόπος προσδιορισμού του επιδόματος ανεργίας, ώστε να μην είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου.

Η πρόταση Πισσαρίδη προβλέπει:

• επίδομα ανεργίας στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα 3 έτη με ανώτατο όριο τα 1.200 ευρώ.

• Η διάρκεια του αυξημένου επιδόματος να είναι στους 6 μήνες, αντί για 12 μήνες που είναι σήμερα και να πληρώνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος αναζητά ενεργά εργασία ή συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.

• Αν ο άνεργος μετά τους 6 μήνες δεν έχει βρει δουλειά, θα λαμβάνει για διάστημα έως 6 μήνες ή έως ότου βρει δουλειά, αν αυτό συμβεί νωρίτερα, το επίδομα ανεργίας στο επίπεδο που είναι σήμερα, δηλαδή στο 55% του κατώτατου μισθού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣΟΑΕΔ
Previous Post

Διακοπή υδροδότησης από τις 09.00 έως τις 13.00 στην Τ.Κ. Λευκοπηγής για την αποκατάσταση διαρροής.   

Next Post

Η Δημοτική Αρχή Κοζάνης για μια ακόμα φορά «λαγός» στην αντιλαϊκή πολιτική, αυτή την φορά στην προσχολική αγωγή και την παιδεία.

Next Post
Λαϊκή Συσπείρωση

Η Δημοτική Αρχή Κοζάνης για μια ακόμα φορά «λαγός» στην αντιλαϊκή πολιτική, αυτή την φορά στην προσχολική αγωγή και την παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα Σούρουβα στη Σιάτιστα. Άναψαν οι κλαδαριές για την υποδοχή του νέου έτους. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Στο Ιατρείο Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη, ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Τα Σούρουβα στο Μικρόκαστρο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Κοσμά Πουγαρίδη
  • Κασαπίδης: Καθυστέρηση ή αδιαφορία για την υλοποίηση από την Περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, σημαντικών για την αγροτική ανάπτυξη έργων αρδευτικών δικτύων, στο Δήμο Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr