• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Σύνδρομο Post-Vac: Οι επιπτώσεις των εμβολίων στον οργανισμό

19 Ιουνίου 2023
Τσ’ Απουκράς ΜανΤάρα 2026: Ξεκινά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

Τσ’ Απουκράς ΜανΤάρα 2026: Ξεκινά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

20 Φεβρουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

20 Φεβρουαρίου 2026
Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αποστολή διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας του ΥΜΑΘ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αποστολή διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας του ΥΜΑΘ

20 Φεβρουαρίου 2026
Βόιο: Κατολίσθηση στο δρόμο της Πλατανιάς. Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Βόιο: Κατολίσθηση στο δρόμο της Πλατανιάς. Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας

20 Φεβρουαρίου 2026
ασεπ

ΑΣΕΠ: 1.538 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με απολυτήριο λυκείου

20 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Δυτική Μακεδονία ενισχύει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας με νέες δομές και δράσεις – Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ+)

20 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζανίτικη Αποκριά: Αυτή την Κυριακή το έθιμο των Φανών κορυφώνεται!

20 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δείτε με ένα “κλικ” Αποκριάτικους Φανούς, Χώρους Στάθμευσης, Πρώτες Βοήθειες και Σημεία Ενδιαφέροντος

Δήμος Κοζάνης: Δείτε με ένα “κλικ” Αποκριάτικους Φανούς, Χώρους Στάθμευσης, Πρώτες Βοήθειες και Σημεία Ενδιαφέροντος

20 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο – Κυριακή 22/02 

20 Φεβρουαρίου 2026
βιασμος

19χρονη κατήγγειλε ότι 24χρονος τη βίασε σε περίπτερο όταν ήταν ανήλικη

20 Φεβρουαρίου 2026
Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».

20 Φεβρουαρίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Παρουσίαση διεθνούς κοινού Π.Μ.Σ. «Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο του Λέστερ

20 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σύνδρομο Post-Vac: Οι επιπτώσεις των εμβολίων στον οργανισμό

sierafm by sierafm
19 Ιουνίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
84
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Περισσότερες από 13 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων χορηγήθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού, αριθμός – ρεκόρ για εμβολιασμούς κατά της ίδιας ασθένειας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που αντιμετώπισαν ποικίλα και ενίοτε σοβαρά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό τους, αδυνατώντας πλέον να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Τώρα, κάποιοι ζητούν από την εταιρεία κατασκευής εμβολίων BioNTech αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο ή ρίγη. Τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και θεωρούνται φυσιολογική αντίδραση στο εμβόλιο. Το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό (Post-Vac) είναι όμως κάτι περισσότερο, αν και κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς.

Περιλαμβάνει διάφορα συμπτώματα και κλινικές περιπτώσεις, παρόμοιες σε πολλά σημεία με αυτά του Long-Covid: σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS/ME), ημικρανίες, μυϊκούς πόνους ή καρδιαγγειακά νοσήματα.

Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα συμπτώματα, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Εμφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Και επειδή οι παρενέργειες και οι βλάβες του εμβολιασμού τελούν πάντοτε σε στενή χρονική σύνδεση με τη χορήγηση του εμβολίου, καθίσταται προφανές πως σχετίζονται με αυτό.

Για όσους πάσχουν από τέτοια συμπτώματα, η αντίδραση είναι απολύτως κατανοητή, λέει ο Χάραλντ Πρες από το νοσοκομείο Charité του Βερολίνου και το Γερμανικό Κέντρο Νευροεκφυλιστικών Νόσων (DZNE). Ωστόσο, τονίζει επίσης ότι το σύνδρομο Post-Vac είναι «εντελώς υπερεκτιμημένο ως προς τις διαστάσεις του».

Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, η ομοσπονδιακή αρχή που είναι υπεύθυνη για τα εμβόλια και τα φάρμακα στη Γερμανία, η οποία έχει επίσης συντάξει εκθέσεις για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού, είχε ενημερωθεί για περίπου 51.000 ύποπτες περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Η πρώτη ένδειξη για ότι ένας πονοκέφαλος, τυχόν αίσθημα εξάντλησης ή κάποια μυϊκή αδυναμία ενδέχεται πράγματι να σχετίζονται με τον εμβολιασμό είναι το χρονικό πλαίσιο: εάν τα συμπτώματα εμφανίζονται λίγες ημέρες έως εβδομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου, είναι πιθανή η σύνδεση.

Ωστόσο, το κατά πόσον αυτό ισχύει όντως, σπανίως μπορεί να αποδειχθεί με βεβαιότητα, λέει ο Πρες. «Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός βιοδείκτης που να γίνεται αποδεκτός από την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα».

Ένας τέτοιος βιοδείκτης θα ήταν, για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο αντίσωμα που παράγει ο οργανισμός ως αντίδραση στον εμβολιασμό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα ειδικό αντίσωμα στο αίμα ατόμων που έπασχαν από μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό. Η μυοκαρδίτιδα θεωρείται πιθανή, σπάνια παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό με το Corminaty, το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer. Από την άλλη, το εμβόλιο Vector της AstraZeneca έχει επίσης εντοπιστεί ως αιτία φλεβικών θρομβώσεων. «Είναι σπάνιο, αλλά ήταν σαφές ότι το εμβόλιο είχε προκαλέσει ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο εγκεφαλικής φλεβικής θρόμβωσης που δεν εντοπίζεται αλλιώς, καθώς σχετίζεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο αντισώματος», λέει ο Πρες.

Πάντως, οι πονοκέφαλοι, η χρόνια κόπωση ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν προέκυψαν μονάχα λόγω της πανδημίας και των μαζικών εμβολιασμών. «Μόνο στη Γερμανία, γίνονται καθημερινά 30 νέες διαγνώσεις πολλαπλής σκλήρυνσης», λέει ο Πρες. Η σύνδεση τέτοιων συμπτωμάτων με τον εμβολιασμό χωρίς αδιάσειστα στοιχεία, δύσκολα θα βοηθούσε τους πάσχοντες. Χωρίς τη σωστή διάγνωση, είναι δύσκολη η εύρεση της κατάλληλης θεραπείας. Έτσι, οι επιστήμονες που ασχολούνται με το ζήτημα του συνδρόμου Post-Vac, υποψιάζονται συχνά πως πολλές κλινικές περιπτώσεις οφείλονται σε άλλα αίτια.

Πώς επηρεάζεται ο οργανισμός μετά τον εμβολιασμό;

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα των ασθενών μετά τον εμβολιασμό.

Η ανοσολόγος Κριστίνε Φαλκ υποψιάζεται ότι ο πυρήνας του προβλήματος θα μπορούσε να είναι μια διασταυρούμενη αντίδραση με την πρωτεΐνη ακίδα του εμβολίου. Όπως συμβαίνει και με ορισμένους ασθενείς με Long-Covid, κατά την αντίδραση αυτή σχηματίζονται τα λεγόμενα αυτοαντισώματα, που μπορεί να επιτεθούν κατά λάθος στις δομές του ίδιου του σώματος. Επομένως, δεν είναι περίεργο ότι τα συμπτώματα του Long-Covid, δηλαδή μετά από μία λοίμωξη με κορονοϊό, μπορεί να είναι παρόμοια με εκείνα του συνδρόμου Post-Vac.

Στην περίπτωση του κορονοϊού που έλαβε διαστάσεις πανδημίας, εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν και, ταυτοχρόνως, εκατομμύρια μολύνθηκαν από τον ιό. Γι’ αυτό και σπανίως μπορεί να διαπιστωθεί με βεβαιότητα, όπως λέει η Φαλκ, εάν τα άτομα που αντιμετωπίζονται ως πάσχοντες από σύνδρομο Post-Vac δεν έχουν επίσης υποστεί λοίμωξη λίγο πριν ή μετά τον εμβολιασμό. Για να αποδοθούν τα πολλαπλά συμπτώματα των πασχόντων στον εμβολιασμό με αξιοπιστία, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 οποιαδήποτε στιγμή. Και αυτό σπανίως είναι εφικτό.

Πηγή: DW

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Οι θερινές εκπτώσεις 2023 και η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Next Post

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πoύ κυμαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πoύ κυμαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσ’ Απουκράς ΜανΤάρα 2026: Ξεκινά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
  • Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026
  • Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην αποστολή διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας του ΥΜΑΘ
  • Βόιο: Κατολίσθηση στο δρόμο της Πλατανιάς. Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας
  • ΑΣΕΠ: 1.538 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με απολυτήριο λυκείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr