• Latest
εργατικο κεντρο

Ανακοίνωση ΤΑΞ.ΕΝ για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

26 Μαρτίου 2018
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Ομόφωνο «ναι» από το Δήμο Βοΐου για τη δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος. Βίντεο

2 Μαΐου 2026
Εράτυρα: Έπιασαν το Μάη, έπλεξαν στεφάνια και τραγούδησαν. Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Έπιασαν το Μάη, έπλεξαν στεφάνια και τραγούδησαν. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Μαΐου 2026
Πυροσβεστική

Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, τι απαγορεύεται και ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες

2 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Επιχείρησαν να μπουν σε μπαρ, έφαγαν πόρτα και επέστρεψαν οπλισμένοι, τραυματίζοντας τον πορτιέρη

2 Μαΐου 2026
σχολειο

16χρονη πήγε σχολείο με σουγιά για να μην της κάνουν bullying – Της είχαν κάνει τη ζωή κόλαση

2 Μαΐου 2026
Νεάπολη: Πρωτομαγιά στο Νησάκι. Φωτογραφίες

Νεάπολη: Πρωτομαγιά στο Νησάκι. Φωτογραφίες

1 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

1 Μαΐου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Γαλλία με το Erasmus+

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Γαλλία με το Erasmus+

1 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλείνει το Λιάπειο κολυμβητήριο

1 Μαΐου 2026
φαρμακα ασπιρινη χαπια

Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών

1 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Συνελήφθη 29χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και βεγγαλικών

Κοζάνη: Συνελήφθη 29χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και βεγγαλικών

1 Μαΐου 2026

Οι Ερωτήσεις για την ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου στις 30/4/2026

1 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση ΤΑΞ.ΕΝ για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

sierafm by sierafm
26 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
εργατικο κεντρο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για το επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνη.

Το επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 243/2018 ήταν ένα συνέδριο παρωδία με ευθύνη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ήταν συνέχεια της εκφυλιστικής κατάστασης που προσπάθησαν να επιβάλουν το προηγούμενο διάστημα με την γιγάντωση της νοθείας με στόχο το έλεγχο του Εργατικού Κέντρου.

Έφεραν 3000 ψηφίσαντες μέσα σε 3 μήνες πριν το συνέδριο με καραμπινάτες περιπτώσεις νοθείας. Στο συνέδριο του Σαββάτου νομιμοποίησαν 25 συνέδρους από σωματεία σφραγίδες όπως το 1.Σωματειο Ανέργων και Απασχολούμενων όπου ψήφισαν μόνιμοι της ΔΕΗ ,το Σωματείο Μετάλλου που προχώρησε καθυστερημένα 3 μήνες τις αρχαιρεσίες χωρίς να οριστεί διοικούσα, το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας που ενώ το καταστατικό του ορίζει ότι μπορούν να συμμετέχουν μόνο τεχνίτες συμμετείχαν από διάφορες ειδικότητες.

Απέδειξαν ότι δεν τους καίγεται καρφί για τις όποιες διαδικασίες και το καταστατικό του Ε.Κ. που μονίμως επικαλούνται. Ενώ το καταστατικό προβλέπει όποιο σωματείο θέλει να συμμετέχει στο συνέδριο πρέπει να καταθέσει το μητρώο ψηφισάντων 5 ημέρες πριν το συνέδριο και ενώ υπήρξε γραπτή αίτηση από την Ταξική Ενότητα, το σωματείο Σπάρτακος έφερε το μητρώο την ημέρα του συνεδρίου με στόχο να μην υπάρξει η δυνατότητα για έλεγχο διπλοψηφισάντων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δεν έδωσαν το δικαίωμα στην Ταξική Ενότητα να επιχειρηματολογήσει για κάθε ένα σωματείο ξεχωριστά με συγκεκριμένα στοιχεία για τη νοθεία, αφού έβαλαν σε ψήφιση το σύνολο των αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία.

Αμέσως μόλις τέλειωσαν τη δουλειά με την εκλογή εφορευτικής η αίθουσα του συνεδρίου άδειασε αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να τελειώσουν στα γρήγορα χωρίς να δώσουν την δυνατότητα να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα της εργατικής τάξης. Για την πώληση μονάδων και ορυχείων που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, τα μεροκάματα πείνας, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, τους πλειστηριασμούς εργατικών λαϊκών κατοικιών, τα νέα 88 προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η αξιολόγηση. Οι αντιπρόσωποι τους δεν άκουσαν ούτε τον απολογισμό τους.

Δεν τους καίγεται καρφί για την αποστροφή που προκαλούν στους εργαζόμενους όλα αυτά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους για να προσδέσουν το κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Θέλουν ένα κίνημα μακριά από τους χώρους δουλειάς, με καμπάνιες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινωνικό εταίρο που θα υπογράφει ότι του ζητήσουν τα αφεντικά. Γι’αυτό δηλώνουν ότι η απεργία «έφαγε τα ψωμιά της», γι’αυτό έτρεξαν να υπογράψουν την επέκταση του κατάπτυστου μισθού των 586 και 511 μικτά την στιγμή που αναπτύσσονται αγώνες για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, γι’αυτό δημιουργούν επαγγελματικά ταμεία την ώρα που κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν να μετατρέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε χρηματοδότες των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτή τη γραμμή κινούνται οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΑΚΕ και την εξειδικεύουν στην περιοχή μας. Είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση από την σκοπιά υπεράσπισης του εργοδότη τους. Είναι υπέρ της αξιολόγησης στη ΔΕΗ που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας και τις μειώσεις μισθών, υποστηρίζουν το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης της κυβέρνησης πανηγυρίζοντας σαν γραφείο τύπου της επιχείρησης για αυξήσεις στους οκταμηνίτες την στιγμή που είναι καραμπινάτες μειώσεις  κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Ότι μπροστά στις εξελίξεις που φέρνουν νέα δεινά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ο μόνος τρόπος να έχουμε θετικές εξελίξεις προς όφελος μας είναι να κάνουμε πέρα από τα σωματεία τα τσιμπούρια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και να τα μετατρέψουμε από άνδρα νοθείας και εκφυλισμού σε κάστρα αγώνα. Αυτό προϋποθέτει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, την συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε τους αντιπρόσωπους του συνεδρίου που προβληματίζονται, που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αλλά νιώθουν αποστροφή γι’αυτην την κατάσταση να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας στις εκλογές την 1η Απριλίου.

Previous Post

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 27/3/2018

Next Post

Έχασαν οι παγκορασίδες του ΓΣ Σιάτιστας

Next Post
γυμναστικος

Έχασαν οι παγκορασίδες του ΓΣ Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ομόφωνο «ναι» από το Δήμο Βοΐου για τη δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος. Βίντεο
  • Εράτυρα: Έπιασαν το Μάη, έπλεξαν στεφάνια και τραγούδησαν. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, τι απαγορεύεται και ποιες είναι οι ποινές για τους παραβάτες
  • Επιχείρησαν να μπουν σε μπαρ, έφαγαν πόρτα και επέστρεψαν οπλισμένοι, τραυματίζοντας τον πορτιέρη
  • 16χρονη πήγε σχολείο με σουγιά για να μην της κάνουν bullying – Της είχαν κάνει τη ζωή κόλαση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr