• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πρωινός πονοκέφαλος: Οι πιθανές αιτίες που τον προκαλούν

29 Ιουλίου 2023
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023: Κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους

Δήμος Κοζάνης: Ερωτηματολόγιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

21 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο

Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο

21 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Ανάκληση Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου

21 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο καταστροφέας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Μητσοτάκης έρχεται υποκριτικά, καθυστερημένα και δειλά να δηλώσει ότι έσφαλε»

21 Οκτωβρίου 2025

Δήμος Γρεβενών: Ανάρτηση 1ου Προσωρινού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1,2% έτους 2024

21 Οκτωβρίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Ανεξάρτητος ο Γιώργος Μαγιάγκας. Παραιτείται από Αντιδήμαρχος

21 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου με αρχαία και ναρκωτικά

Κοζάνη: Σύλληψη 28χρονου με αρχαία και ναρκωτικά

21 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Β΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Β΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου

21 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Το πρόγραμμα εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου

21 Οκτωβρίου 2025
ΣΤΑΦΥΛΙΑ

«Δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών»

21 Οκτωβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Κατάργηση έκδοσης πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς και αυτεπάγγελτη αναζήτηση αυτών από τις δημόσιες υπηρεσίες

21 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 66χρονος που διακινούσε αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου στην πόλη της Καστοριάς

21 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωινός πονοκέφαλος: Οι πιθανές αιτίες που τον προκαλούν

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
0
SHARES
74
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εάν o πρωινός πονοκέφαλος σας έχει γίνει πλέον συνήθεια, είναι λογικό να αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν πρωινούς πονοκεφάλους, από το τρίξιμο των δοντιών το βράδυ μέχρι αλλεργίες. Για να καταφέρετε λοιπόν να τους αντιμετωπίσετε πρέπει πρώτα να εντοπίσετε την ακριβή αιτία.

Πιθανές αιτίες του πρωινού πονοκεφάλου

Όταν οι πονοκέφαλοι σας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε το γιατρό σας για διάγνωση και ανάλογη καθοδήγηση διότι όπως είπαμε οι αιτίες ποικίλλουν. Κάποιες πιθανές μπορεί να είναι:

Αϋπνίες

Ο μη ποιοτικός- μη επαρκής ύπνος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν οι πονοκέφαλοί σας προκύπτουν μόνο ύστερα από έναν δύσκολο νυχτερινό ύπνο τότε δεν είναι δύσκολο να κάνετε τη σύνδεση.

Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: Τι προκαλεί δυσκολίες στον ύπνο σας; Ίσως το άγχος ή το «σκρολάρισμα» στο κινητό. Επειδή οι διαταραχές ύπνου μπορεί επίσης να έχουν πολλές αιτίες, ο προσδιορισμός της ρίζας του προβλήματος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπισή τους.

Σε γενικές γραμμές, η καθιέρωση μιας πιο υγιεινής ρουτίνας πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε τη νύχτα και εν συνεχεία να απαλύνετε τους πρωινούς πονοκεφάλους.

Η αϋπνία όμως μπορεί να είναι και παρενέργεια κάποιου προβλήματος υγείας, επομένως και πάλι θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει με την πάροδο του χρόνου.

Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου σταματά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό εμποδίζει τον εγκέφαλο να πάρει αρκετό οξυγόνο και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πρωινών πονοκεφάλων.

Οπωσδήποτε λοιπόν θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας που μπορεί να καθορίσει τη θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές, όπως απώλεια βάρους, ειδικά επιστόμια που συγκρατούν τη γνάθο και τη γλώσσα σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να σας βοηθούν να αναπνέετε, αναπνευστική συσκευή ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση για τη διεύρυνση του αεραγωγού σας.

Διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού

Το εν λόγω πρόβλημα προκύπτει όταν το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας, το οποίο σας λέει πότε είναι ώρα να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε, δεν συγχρονίζεται με το περιβάλλον. Αυτή η διαταραχή του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πρωινούς πονοκεφάλους.

Προσπαθήστε να υιοθετήσετε ένα πολύ σταθερό πρόγραμμα ύπνου, να πηγαίνετε δηλαδή για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, μαζί με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών όπως η σωματική άσκηση και η καλή διατροφή.

Τρίξιμο των δοντιών

Η ασυναίσθητη πράξη του τριξίματος των δοντιών μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία και να σας κάνει να ξυπνάτε το πρωί με πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να έχετε πόνο στο σαγόνι.

Η σωστή θεραπεία για τον βρουξισμό, όπως λέγεται, εξαρτάται από το τι τον προκαλεί. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για σωστή καθοδήγηση και εάν υποψιάζεστε ότι η ένταση είναι που τον προκαλεί, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μειώσετε τα επίπεδα του στρες. Συνήθως, οι ειδικοί συνιστούν να φοράτε ένα στοματικό προστατευτικό για να αποτραπεί η βλάβη στα δόντια, μεταξύ άλλων αλλαγών που μπορεί να αφορούν τον τρόπο ζωής σας.

Αλλεργίες

Μια αλλεργία μπορεί να έχει ως επακόλουθο τον πρωινό πονοκέφαλο, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη των ρινικών διόδων από αλλεργική φλεγμονή. Η σκόνη και το τρίχωμα των κατοικιδίων είναι κοινά αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου που μπορεί να παγιδευτούν σε στρώματα και σεντόνια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας τη νύχτα.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργίες (θα το διαπιστώσετε εύκολα και από άλλα συμπτώματα που τις συνοδεύουν, όπως ρινική συμφόρηση, καταρροή, φαγούρα στα μάτια και φτάρνισμα), μιλήστε με τον γιατρό σας. Η λήψη φαρμάκων για την αλλεργία υπό την καθοδήγησή του και η αποφυγή των αλλεργιογόνων (π.χ. ξεσκόνισμα κάτω από το κρεβάτι ή χρήση κλινοσκεπασμάτων ανθεκτικών στα ακάρεα) θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Άγχος

Το άγχος μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα σας και να προκαλέσει πόνο στους ώμους, τον αυχένα, το κεφάλι.

Εφαρμόστε μια δροσερή κομπρέσα στο κεφάλι σας και προσπαθήστε να διαχειριστείτε την έντασή σας, βάζοντας στη ζωή σας την άσκηση, μιλώντας με κοντινά σας πρόσωπα ή με έναν ειδικό, βρίσκοντας χρόνο για να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, αναπνέοντας ήρεμα, αργά και ελεγχόμενα.

Έλλειψη καφεΐνης

Εάν σηκώνεστε και πίνετε καφέ μια συγκεκριμένη ώρα αλλά τον τελευταίο καιρό αυτό έχει αλλάξει, τότε είναι πιθανό αυτή η αλλαγή να σας προκαλεί πονοκέφαλο. Η λύση; Απλά πιείτε λίγο καφέ.

Αν ωστόσο προσπαθείτε να μειώσετε την καφεΐνη, φροντίστε να το κάνετε σταδιακά για να αποφύγετε να ξυπνάτε με πονοκέφαλο.

Αλκοόλ

Το γνωστό hangover συμβαίνει επειδή είμαστε μετά το ποτό αφυδατωμένοι. Για να ανακουφιστείτε το πρωί, φροντίστε να ενυδατωθείτε. Επιπλέον:

  • Μην φάτε βαρύ πρωινό με τηγανιτά. Ένα τοστ ή δημητριακά είναι μια χαρά.
  • Πιείτε καφέ όπως κάνετε συνήθως.
  • Η χαλαρή σωματική άσκηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
  • Κοιμηθείτε καλά αν έχετε το χρόνο για να ξεκουραστείτε.

Πηγή: vita.gr

Tags: ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Previous Post

Μνήμη: Γιατί αποδυναμώνεται όσο μεγαλώνουμε;

Next Post

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα  για λαθραία τσιγάρα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα  για λαθραία τσιγάρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Ερωτηματολόγιο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025
  • Δήμος Βοΐου: Γουρουνοχαρά στο Δίλοφο
  • Δήμος Βοΐου: Ανάκληση Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Βοΐου
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο καταστροφέας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Μητσοτάκης έρχεται υποκριτικά, καθυστερημένα και δειλά να δηλώσει ότι έσφαλε»
  • Δήμος Γρεβενών: Ανάρτηση 1ου Προσωρινού Πίνακα Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1,2% έτους 2024

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr