• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πρωινός πονοκέφαλος: Οι πιθανές αιτίες που τον προκαλούν

29 Ιουλίου 2023
Οχιά φιδι

Τον δάγκωσε η οχιά που κρυβόταν στα εργαλεία!

3 Ιουνίου 2026
Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Εκπαιδευτική δράση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Εκπαιδευτική δράση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας

3 Ιουνίου 2026
αστυνομια

Δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κατά το μήνα Μάιο του 2026 στη Δυτική Μακεδονία

3 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Γιατί αρνείται επί έξι χρόνια η κυβέρνηση την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία;»

3 Ιουνίου 2026
κνε

52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Δυτική Μακεδονία

3 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Ο αντιδήμαρχος Δεσκάτης συγκρούστηκε με αρκούδα στην Εγνατία

3 Ιουνίου 2026
χρημα

Ανοίγει τον Ιούλιο η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι μένουν εκτός, τα «αγκάθια» της ρύθμισης

3 Ιουνίου 2026
2ο Τετραήμερο Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών

2ο Τετραήμερο Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών

3 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

“Περικυκλωμένο” από την Αστυνομία το χωριό του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης- Συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

3 Ιουνίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ρεύματος από την Τετάρτη 03-06-2026 έως την Παρασκευή 05-06-2026

3 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Να στηριχθούν οι Δήμοι στην κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα

3 Ιουνίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Δικογραφία σε βάρος 11χρονου που χτύπησε στο πρόσωπο συνομήλικό του ενώ έπαιζαν μπάσκετ

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωινός πονοκέφαλος: Οι πιθανές αιτίες που τον προκαλούν

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
0
SHARES
77
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εάν o πρωινός πονοκέφαλος σας έχει γίνει πλέον συνήθεια, είναι λογικό να αναρωτιέστε τι μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν πρωινούς πονοκεφάλους, από το τρίξιμο των δοντιών το βράδυ μέχρι αλλεργίες. Για να καταφέρετε λοιπόν να τους αντιμετωπίσετε πρέπει πρώτα να εντοπίσετε την ακριβή αιτία.

Πιθανές αιτίες του πρωινού πονοκεφάλου

Όταν οι πονοκέφαλοι σας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε το γιατρό σας για διάγνωση και ανάλογη καθοδήγηση διότι όπως είπαμε οι αιτίες ποικίλλουν. Κάποιες πιθανές μπορεί να είναι:

Αϋπνίες

Ο μη ποιοτικός- μη επαρκής ύπνος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εάν οι πονοκέφαλοί σας προκύπτουν μόνο ύστερα από έναν δύσκολο νυχτερινό ύπνο τότε δεν είναι δύσκολο να κάνετε τη σύνδεση.

Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: Τι προκαλεί δυσκολίες στον ύπνο σας; Ίσως το άγχος ή το «σκρολάρισμα» στο κινητό. Επειδή οι διαταραχές ύπνου μπορεί επίσης να έχουν πολλές αιτίες, ο προσδιορισμός της ρίζας του προβλήματος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπισή τους.

Σε γενικές γραμμές, η καθιέρωση μιας πιο υγιεινής ρουτίνας πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε τη νύχτα και εν συνεχεία να απαλύνετε τους πρωινούς πονοκεφάλους.

Η αϋπνία όμως μπορεί να είναι και παρενέργεια κάποιου προβλήματος υγείας, επομένως και πάλι θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει με την πάροδο του χρόνου.

Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου σταματά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό εμποδίζει τον εγκέφαλο να πάρει αρκετό οξυγόνο και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πρωινών πονοκεφάλων.

Οπωσδήποτε λοιπόν θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας που μπορεί να καθορίσει τη θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές, όπως απώλεια βάρους, ειδικά επιστόμια που συγκρατούν τη γνάθο και τη γλώσσα σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να σας βοηθούν να αναπνέετε, αναπνευστική συσκευή ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση για τη διεύρυνση του αεραγωγού σας.

Διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού

Το εν λόγω πρόβλημα προκύπτει όταν το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας, το οποίο σας λέει πότε είναι ώρα να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε, δεν συγχρονίζεται με το περιβάλλον. Αυτή η διαταραχή του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πρωινούς πονοκεφάλους.

Προσπαθήστε να υιοθετήσετε ένα πολύ σταθερό πρόγραμμα ύπνου, να πηγαίνετε δηλαδή για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, μαζί με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών όπως η σωματική άσκηση και η καλή διατροφή.

Τρίξιμο των δοντιών

Η ασυναίσθητη πράξη του τριξίματος των δοντιών μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία και να σας κάνει να ξυπνάτε το πρωί με πονοκέφαλο. Μπορεί επίσης να έχετε πόνο στο σαγόνι.

Η σωστή θεραπεία για τον βρουξισμό, όπως λέγεται, εξαρτάται από το τι τον προκαλεί. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για σωστή καθοδήγηση και εάν υποψιάζεστε ότι η ένταση είναι που τον προκαλεί, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μειώσετε τα επίπεδα του στρες. Συνήθως, οι ειδικοί συνιστούν να φοράτε ένα στοματικό προστατευτικό για να αποτραπεί η βλάβη στα δόντια, μεταξύ άλλων αλλαγών που μπορεί να αφορούν τον τρόπο ζωής σας.

Αλλεργίες

Μια αλλεργία μπορεί να έχει ως επακόλουθο τον πρωινό πονοκέφαλο, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε απόφραξη των ρινικών διόδων από αλλεργική φλεγμονή. Η σκόνη και το τρίχωμα των κατοικιδίων είναι κοινά αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου που μπορεί να παγιδευτούν σε στρώματα και σεντόνια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας τη νύχτα.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε αλλεργίες (θα το διαπιστώσετε εύκολα και από άλλα συμπτώματα που τις συνοδεύουν, όπως ρινική συμφόρηση, καταρροή, φαγούρα στα μάτια και φτάρνισμα), μιλήστε με τον γιατρό σας. Η λήψη φαρμάκων για την αλλεργία υπό την καθοδήγησή του και η αποφυγή των αλλεργιογόνων (π.χ. ξεσκόνισμα κάτω από το κρεβάτι ή χρήση κλινοσκεπασμάτων ανθεκτικών στα ακάρεα) θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Άγχος

Το άγχος μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα σας και να προκαλέσει πόνο στους ώμους, τον αυχένα, το κεφάλι.

Εφαρμόστε μια δροσερή κομπρέσα στο κεφάλι σας και προσπαθήστε να διαχειριστείτε την έντασή σας, βάζοντας στη ζωή σας την άσκηση, μιλώντας με κοντινά σας πρόσωπα ή με έναν ειδικό, βρίσκοντας χρόνο για να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, αναπνέοντας ήρεμα, αργά και ελεγχόμενα.

Έλλειψη καφεΐνης

Εάν σηκώνεστε και πίνετε καφέ μια συγκεκριμένη ώρα αλλά τον τελευταίο καιρό αυτό έχει αλλάξει, τότε είναι πιθανό αυτή η αλλαγή να σας προκαλεί πονοκέφαλο. Η λύση; Απλά πιείτε λίγο καφέ.

Αν ωστόσο προσπαθείτε να μειώσετε την καφεΐνη, φροντίστε να το κάνετε σταδιακά για να αποφύγετε να ξυπνάτε με πονοκέφαλο.

Αλκοόλ

Το γνωστό hangover συμβαίνει επειδή είμαστε μετά το ποτό αφυδατωμένοι. Για να ανακουφιστείτε το πρωί, φροντίστε να ενυδατωθείτε. Επιπλέον:

  • Μην φάτε βαρύ πρωινό με τηγανιτά. Ένα τοστ ή δημητριακά είναι μια χαρά.
  • Πιείτε καφέ όπως κάνετε συνήθως.
  • Η χαλαρή σωματική άσκηση μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
  • Κοιμηθείτε καλά αν έχετε το χρόνο για να ξεκουραστείτε.

Πηγή: vita.gr

Tags: ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ
Previous Post

Μνήμη: Γιατί αποδυναμώνεται όσο μεγαλώνουμε;

Next Post

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα  για λαθραία τσιγάρα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα  για λαθραία τσιγάρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τον δάγκωσε η οχιά που κρυβόταν στα εργαλεία!
  • Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Εκπαιδευτική δράση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας
  • Δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα κατά το μήνα Μάιο του 2026 στη Δυτική Μακεδονία
  • Καλλιόπη Βέττα: «Γιατί αρνείται επί έξι χρόνια η κυβέρνηση την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία;»
  • 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr