• Latest

Η σημασία της επανεκλογής, του Κώστα Κοκόλη

25 Αυγούστου 2023
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σημασία της επανεκλογής, του Κώστα Κοκόλη

sierafm by sierafm
25 Αυγούστου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
210
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ

Α). Η Νέα Δημοκρατία, έδωσε στήριξη στους εν ενεργεία Περιφερειάρχες για την επανεκλογή τους, προκειμένου να έχει συμμάχους στην εφαρμογή και ολοκλήρωση των πολιτικών της,  όπως και όλα τα άλλα κόμματα έκαναν αντίστοιχα και ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό δύο Περιφέρειες (Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου), που εκτιμήθηκε πως χρειαζόταν περαιτέρω στήριξη.

Αξιόλογο είναι το γεγονός πως για τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, ο Πρωθυπουργός ενώ γνώριζε τις φημολογίες για ορισμένες  αντιρρήσεις στα πρόσωπα των Περιφερειαρχών τους επέμεινε στη στήριξη (όπως αποδείχθηκε με τη γνωστή διαγραφή), έχοντας εμπιστοσύνη και εκτίμηση στις δυνατότητές τους.

Η ερμηνεία αυτή έχει βάση καθότι (ας δούμε τη Δυτική Μακεδονία) τρέχει ένα στοίχημα, που λέγεται ΜΕΤΑΒΑΣΗ και αφορά όχι μόνο την Περιφέρειά μας αλλά και την Ελλάδα, ένα πρότυπο εφαρμογής, για την απολιγνιτοποίηση και αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξής της, που στηρίζει η Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Γι’ αυτό το στοίχημα θέλει συμπαραστάτες και συμμάχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, όπου αυτή έδειξε ότι ενστερνίζεται τις πολιτικές της Κυβέρνησης, χωρίς να αποστερείται, των δικών τους επιλογών, όπως για παράδειγμα τις εφαρμογές του υδρογόνου, που τις αποδέχεται και τις στηρίζει αντίστοιχα. Ήδη η θεσμοθέτηση των πολιτικών της απολιγνιτοποίησης έγινε και απομένει η υλοποίησή της (ενώ οι αντιρρήσεις συμποσούνται στην παράταση του χρόνου εφαρμογής αυτής).

Γι’ αυτό  είναι ζητούμενη και ωφέλιμη για τον τόπο μας η επανεκλογή του Περιφερειάρχη, για δεύτερη θητεία. Η χρονική περίοδος είναι κρίσιμη. Μην τη χάσουμε. Δεν χρειάζονται αμφισβητήσεις και πειραματισμοί.

Στην αντίπερα ποια είναι η πρόταση και ποια η δυνατότητα συνεργασίας Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης, «για το καλό του τόπου» που είναι το moto αυτής (της αντίπερας) ;

 

Β). Τώρα όσον αφορά το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, έχω τη γνώμη πως διακρίνεται από «ανεξιθρησκία» συμπεριφοράς (δυσεύρετη αρετή) έναντι των πολιτών, αλλά και των συνεργατών του, περιφερειακών συμβούλων (όλοι τους θεωρούνται συνεργάτες του) και προπαντός των υπαλλήλων (πάντες οι υπάλληλοι της Περιφέρειας θεωρούνται και είναι συνεργάτες του), ανεξαρτήτως ιδεολογικής τους προέλευσης, δίνοντας το παράδειγμα προς μίμηση σ’ όσους βέβαια μπορούν να δουν και να ακούσουν.

Η φρόνηση του λογικού δίνει μεγάλες δυνατότητες σε εκείνους που την έχουν. Με σύμμαχο αυτή, αλλά και τη νυχθημερόν εργατικότητα, ετοιμάστηκαν, για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στην Περιφέρειά μας, δράσεις σε  δύσκολες συνθήκες (covid-19, στήριξη της αγοράς, απολιγνιτοποίηση με ώριμες υποδομές για επενδύσεις, προετοιμασία και ωριμότητα έργων και στους τρεις τομείς παραγωγής, με την εξεύρεση αντίστοιχων πόρων και χρηματοδοτήσεων), που δημιουργούν, όπως πιστεύω, ευνοϊκές συνθήκες για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, με επικαιροποιημένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα στην αξιοποίηση των «έτοιμων και εν αναμονή» χωρικών πεδίων (πρώην λιγνιτοφόρων, παραλίμνιων, πεδινών, ορεινών), συνεπικουρούσης και της  Κυβέρνησης, για την ποθούμενη ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Επέμενε στη χωροθέτηση και πολέμησε την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ, που την είδαν πολλοί ως μόνη ευκαιρία επένδυσης. Η τάξη όμως είναι προτέρημα της Φύσης, μέριμνας Θείας, που μπορεί να διασαλεύεται, αλλά στο τέλος επικρατεί και ωφελεί  τον τόπο, που έχει την τύχη και την πρόνοια των κατοίκων του να  αναθέτουν τη φύλαξή της σ’ όποιον τη σέβεται και την υπηρετεί.

Σε κάθε περίπτωση την επιβεβαίωση συνεισφοράς στον τόπο μας αποτελεί το παραχθέν έργο της Περιφερειακής Αρχής, όπως για παράδειγμα αυτό στον πρωτογενή τομέα ή στις υποδομές πολιτισμού, που τιμούν την παράδοση και υπόσχονται το μέλλον.

Τι γίνεται όμως μετά τις εκλογές ; Ας δανειστούμε την έμπειρη και διδακτική σκέψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πως «δεν αρκεί να κερδίσεις τον πόλεμο, θα πρέπει να κερδίσεις και την ειρήνη». Δηλαδή από πριν πρέπει να επιδιώκεται η ειρήνη, η ηρεμία, η συνοχή, η συνεργασία και όχι να επιχειρείται η διάσπαση.

Συμπερασματικά ο Γιώργος Κασαπίδης είναι ΧΡΗΣΙΜΟΣ, αν και σε λίγους ΟΧΙ αρεστός.

 

Γ). Ελπίζω στην ευαισθησία και το φιλότιμο των πολτών της Δυτικής Μακεδονίας, μη δίνοντας αξία στο φρόνημα της κενοδοξίας και της υπερηφάνειας εκείνων, όσων ευεργετήθηκαν και υπηρετούν την αχαριστία, προτάσσοντας το ατομικό από το συλλογικό συμφέρον. Και όπως διδάσκουν οι Πατέρες δεν υπάρχει κακία χειρότερη από τη φιλαυτία. Ας εγκρατευτούμε λοιπόν !

Γνωρίζω πως ξεπέρασα το μέτρο και σας έγραψα πολλά, αλλά εσείς με προτρέψατε να το κάνω, όσους βέβαια σας αφορά και το γνωρίζετε. Μάκρυνα το λόγο μου για να στηρίξω εκείνους, που μπορεί να κινδυνεύσουν να πέσουν εξαιτίας της τυχόν αμέλειας (απροσεξίας) ή της απάθειας και βέβαια γιατί τους αξίζει να στηριχθούν.

 

Εύχομαι σε όλες τις υποψηφιότητες να έχουν καλά αποτελέσματα στην ευγενή προσπάθειά τους, που γίνεται για το καλό όλων μας.

 

Κοζάνη 25 Αυγούστου 2023

Με τιμή

Κώστας Κοκόλης

 

 

Tags: ΚΟΚΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣΠεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

ΦΣ Κοζάνη: Σημαντική ενίσχυση, με Σπύρο Νάτσο

Next Post

Κοζάνη: Σεισμός το πρωί του Σαββάτου

Next Post
ΣΕΙΣΜΟΣ

Κοζάνη: Σεισμός το πρωί του Σαββάτου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr