• Latest
φυσικο αεριο

Ποιές πόλεις θα συνδεθούν με τον αγωγό φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

31 Αυγούστου 2023
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

2 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών

2 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για τον ορισμό του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

2 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Συμμετοχή των ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης στην αποχή διαρκείας από τις διαδικασίες που αφορούν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

2 Ιουλίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα

2 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κοζάνη

2 Ιουλίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων στήριξης στο πλαίσιο της Παρέμβασης για  «Προστασία, Διατήρηση και Βελτίωση των Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία»

2 Ιουλίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες στη Δυτική Μακεδονία – Επιστροφή Γκοβεβάρου, φεύγει ο Τσακνάκης, έρχεται Αντιπεριφερειάρχης Γούνας!

2 Ιουλίου 2026
Παγκόσμια διάκριση για τον μαθητή του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου Κοζάνης Δημήτρη Χατζόπουλο στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγείας «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Παγκόσμια διάκριση για τον μαθητή του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου Κοζάνης Δημήτρη Χατζόπουλο στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγείας «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

2 Ιουλίου 2026
Επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων στη Δυτική Μακεδονία ενόψει ΔΕΘ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην  90ή  ΔΕΘ

2 Ιουλίου 2026
Το μήνυμα της Κατερίνας Λιόλιου για το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού, στην Πολυκάρπη Καστοριάς, στις 8 Ιουλίου (Βίντεο)

Το μήνυμα της Κατερίνας Λιόλιου για το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού, στην Πολυκάρπη Καστοριάς, στις 8 Ιουλίου (Βίντεο)

2 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με επιτυχία παρά τα εμπόδια  του καιρού πραγματοποιήθηκε  η επίσημη έναρξη του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στο Τσοτύλι Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Με επιτυχία παρά τα εμπόδια του καιρού πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ στο Τσοτύλι Βοΐου

2 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιές πόλεις θα συνδεθούν με τον αγωγό φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
31 Αυγούστου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
φυσικο αεριο
0
SHARES
780
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες πόλεις βρίσκονται προ των πυλών όσον αφορά τη σύνδεσή τους με τον Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) Υψηλής Πίεσης Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο του αγωγού έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) όσον αφορά τις προσθήκες των νέων πόλεων και άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο ΔΕΣΦΑ.

Οι τροποποιήσεις / προσθήκες στο έργο του αγωγού

Μέσω του νέου αγωγού θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο οι παρακάτω πόλεις / περιοχές με την εγκατάσταση των αντίστοιχων υποκλάδων:

Οι πόλεις Έδεσσα και Σκύδρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Μετρητικού/Ρυθμιστικού (Μ/Ρ) σταθμού που χωροθετείται πλησίον του οικισμού Άσπρο. Ο αντίστοιχος υποκλάδος του αγωγού, θα είναι ονομαστικής διαμέτρου 10″ 0,254μ και μήκους 3,56 km.

Οι πόλεις Νάουσα και Βέροια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των Μετρητικών/Ρυθμιστικών (Μ/Ρ) σταθμών που χωροθετούνται αντίστοιχα πλησίον των οικισμών Κοπανός και Πατρίδα. Ο αντίστοιχος υποκλάδος του αγωγού, θα είναι ονομαστικής διαμέτρου 10″ και μήκους 21,45 km.

Οι πόλεις Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Μετρητικού/Ρυθμιστικού (Μ/Ρ) σταθμού που χωροθετείται πλησίον του οικισμού Περδίκκα. Ο αντίστοιχος υποκλάδος του αγωγού, θα είναι ονομαστικής διαμέτρου 10″ και μήκους 9,20 km.

Ο σταθμός Καρδιάς μέσω Μετρητικού (Μ) σταθμού Καρδιάς. Ο αντίστοιχος υποκλάδος του αγωγού προς τις εγκαταστάσεις ΔΕΗ στο ορυχείο της Καρδιάς, θα είναι ονομαστικής διαμέτρου 14″(0,355μ) και μήκους 30,72 km.

Η περιοχή της Καστοριάς, σε μεταγενέστερο στάδιο, με επέκταση του δικτύου προς ο Μ/Ρ σταθμό της Πόριας.

Θα εγκατασταθούν εννέα 9 νέα Βαλβιδοστάσια (6 εκ των οποίων περιλαμβάνουν και σταθμό Ξέστρου) ενώ θα γίνουν και τα απαραίτητα έργα σύνδεσης με το υφιστάμενο Βαλβιδοστάσιο/Σταθμό Ξέστρου LV/SCR U-9010 Τρίκαλα (Ημαθίας) και με το υφιστάμενο Βαλβιδοστάσιο LV U-9020 στο Πλατύ.

Εγκαταστάσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας του έργου (δρόμοι πρόσβασης, εργοτάξια κατασκευής, χώροι αποθήκευσης σωλήνων κ.λπ.).

Ειδικότερα κάθε Σταθμός Μέτρησης/Ρύθμισης αποτελείται από τον παρακάτω μηχανολογικό εξοπλισμό: Τμήμα εισόδου Κάθετα Φίλτρα/διαχωριστές αερίου, Εναλλάκτες προθέρμανσης αερίου (σημ: ο μετρητικός σταθμός KARDIA δεν έχει Εναλλάκτες Προθέρμανσης και σύστημα ρύθμισης), συστήματα ρύθμισης, τμήμα εξόδου, βοηθητικά συστήματα (Σύστημα τιμολόγησης – Υπολογιστές ροής, Σύστημα Πεπιεσμένου Αέρα Οργάνων/Αέρα Χρήσης, Σύστημα Εκτόνωσης [VENT], Κλειστό Σύστημα συλλογής συμπυκνωμάτων, Κλειστό Σύστημα Νερού Θέρμανσης, Σύστημα νερού πυρόσβεσης, Σύστημα πόσιμου νερού, Σύστημα παραγωγής αζώτου, Αδιάκοπη παροχή ενέργειας (UPS), Ηλεκτρογεννήτρια έκτακτης ανάγκης). Οι Σταθμοί θα σχεδιαστούν ώστε να είναι συμβατοί με υδρογόνο (Η2), έως και 100%, όπως και ο αγωγός στο σύνολό του.

Tags: ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Previous Post

Στήριξη για τις επιχειρήσεις γουνοποιίας. Τι πρέπει να κάνετε

Next Post

Τι κάνουμε όταν πνίγεται ένα παιδί ή ένας ενήλικας και πως εφαρμόζουμε την μέθοδο Heimlich στον εαυτό μας (βίντεο)

Next Post
ΠΝΙΓΜΟΣ, ΦΑΓΗΤΟ

Τι κάνουμε όταν πνίγεται ένα παιδί ή ένας ενήλικας και πως εφαρμόζουμε την μέθοδο Heimlich στον εαυτό μας (βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop
  • Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών
  • Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για τον ορισμό του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών
  • Συμμετοχή των ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης στην αποχή διαρκείας από τις διαδικασίες που αφορούν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr