• Latest
Αεροπλάνο στρατός

Η τελευταία πτήση και τα μοιραία λεπτά πριν τη συντριβή του Mirage στη Σκύρο

13 Απριλίου 2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

29 Ιανουαρίου 2026
Συντήρηση κειμηλίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Συντήρηση κειμηλίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

29 Ιανουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Κάλεσμα την Κυριακή 1/02 στο δημαρχείο Αμυνταίου σε συνέλευση

29 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κιτμιρίδη

29 Ιανουαρίου 2026
Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου: Ομόφωνο «ναι» για την ενσωμάτωση χρήσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Πολεοδομικό Σχέδιο. Βίντεο

Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου: Ομόφωνο «ναι» για την ενσωμάτωση χρήσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Πολεοδομικό Σχέδιο. Βίντεο

29 Ιανουαρίου 2026
Χρήστος (Ήτος) Τουλιόπουλος, Πρόεδρος Νεάπολης: Η Νεάπολη και ο Δήμος Βοΐου αποδεικνύουν ότι μπορούν να προχωρούν μπροστά!

Χρήστος (Ήτος) Τουλιόπουλος, Πρόεδρος Νεάπολης: Η Νεάπολη και ο Δήμος Βοΐου αποδεικνύουν ότι μπορούν να προχωρούν μπροστά!

29 Ιανουαρίου 2026
Διόδια Σιάτιστας: Νέα συνάντηση με τον Υπουργό για την απαλλαγή των κατοίκων του Βοΐου. Βίντεο

Διόδια Σιάτιστας: Νέα συνάντηση με τον Υπουργό για την απαλλαγή των κατοίκων του Βοΐου. Βίντεο

29 Ιανουαρίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Βόιο: Ομόφωνη απόφαση για την ενσωμάτωση στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο χρήσης για δημιουργία των φυλακών

29 Ιανουαρίου 2026
φυσικο αεριο

Δήμος Βοΐου: Αιτήσεις για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου στη Γαλατινή

29 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Τα «Καραγιάννια» στο επίκεντρο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Τα «Καραγιάννια» στο επίκεντρο

29 Ιανουαρίου 2026
“Στηρίζοντας το παιδί στο σπίτι και το σχολείο”, επιμορφωτική δράση στο 19ου Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, τη Δευτέρα 2/2

“Στηρίζοντας το παιδί στο σπίτι και το σχολείο”, επιμορφωτική δράση στο 19ου Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, τη Δευτέρα 2/2

29 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Φεβρουάριο του 2026

29 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η τελευταία πτήση και τα μοιραία λεπτά πριν τη συντριβή του Mirage στη Σκύρο

sierafm by sierafm
13 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Αεροπλάνο στρατός
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η επικίνδυνη αποστολή αναχαίτισης δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών το πρωί της Πέμπτης  ήταν και η τελευταία για τον άτυχο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, καθώς το Mirage 2000-5 έπεσε λίγο πριν προσγειωθεί στη Σκύρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την πτώση του αεροπλάνου, «στις 12:15, το μονοθέσιο αεροσκάφος Mirage 2000-5 της 114ΠΜ/331 μοίρας παντός καιρού, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών και επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ήταν ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5.

Ο ιπτάμενος που έχασε τη ζωή του υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και ήταν σύζυγος και πατέρας.

O στρατιωτικός αναλυτής Πάρις Καρβουνόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Mirage 2000-5 και την απώλεια του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Οι περισσότεροι από τους οποίους έχω μιλήσει αποδίδουν την πτώση σε “παραίσθηση”», σχολίασε ο κ. Καρβουνόπουλος και συνέχισε: «Είναι ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο για κάθε πιλότο και φαίνεται ότι έχουμε μία τέτοια περίπτωση».

Μέχρι τις 10:00 το πρωί το αεροδρόμιο της Σκύρου ήταν εκτός δράσης λόγω της κακής ορατότητας. Μόλις άνοιξε οι πιλότοι των δύο Mirage 2000-5 πήραν αποστολή αναχαίτισης.

Είχαν επαφή με τους Τούρκους και τα δύο F-16 στη Μυτιλήνη. Από εκεί και αφού φαίνεται πως τους αναχαίτισαν πολλές φορές έφθασαν παρακολουθώντας τους μέχρι τη Ρόδο. Οι Τούρκοι τους οδήγησαν ξανά μέχρι τη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή.

Όπως ανέφερε ο Πάρις Καρβουνόπουλος: «Οι δύο πιλότοι μας φυσιολογικά κουρασμένοι επέστρεφαν στη Σκύρο για προσγείωση. Ήταν σε κλειστό σχηματισμό και στα 9.000 πόδια άρχισε η κάθοδος. Θεωρητικά ήταν μία εύκολη προσγείωση. Στην κάθοδο βρήκαν σύννεφα στα 3.000 πόδια. Μπήκαν στη νέφωση κι εκεί φαίνεται ότι ο εφιάλτης κάθε πιλότου, η παραίσθηση “χτύπησε” τον σμηναγό».

Επιστρέφοντας στη Σκύρο, τα δύο μονοθέσια Mirage της 331 Μοίρας Παντός Καιρού πετούσαν σε χαμηλό ύψος, περίπου 3.000 πόδια, κινούμενα σχεδόν σε ευθεία γραμμή από τη Λέσβο προς το αεροδρόμιο.

Προσεγγίζοντας τη βάση τους, τα δύο Mirage 2000-5 άρχισαν να κατεβαίνουν για να μπουν στην τελική διαδικασία της προσγείωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή στη διαδικασία της καθόδου, το δεύτερο Mirage του σχηματισμού έχασε την επαφή με το μαχητικό του σμηναγού Μπαλταδώρου. Εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος πιλότος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και τράβηξε το πηδάλιο για να ανέβει ψηλά.

Εκείνη την ώρα, 12.15 μεσημέρι Πέμπτης 12 Απριλίου, εκτιμάται ότι το μαχητικό του σμηναγού Μπαλταδώρου είχε προσκρούσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο άτυχος 34χρονος δεν πρόλαβε να αναφέρει το παραμικρό.

Συλλυπητήρια από Ερντογάν και Γιλτιρίμ

Τα συλλυπητήρια του και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο του πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Τσίπρας και Γιλντιρίμ συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Από την πλευρά του ο κ. Γιλντιρίμ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε την Πέμπτη με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Tags: ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Previous Post

Πικετοφορίες του ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Το DEAL επιστρέφει με το Νίκο Γκαντώνα από τη Γαλατινή. Βίντεο

Next Post

Το DEAL επιστρέφει με το Νίκο Γκαντώνα από τη Γαλατινή. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση φωτογραφίας για τη Μετάβαση: «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει» στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
  • Συντήρηση κειμηλίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Κάλεσμα την Κυριακή 1/02 στο δημαρχείο Αμυνταίου σε συνέλευση
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κιτμιρίδη
  • Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου: Ομόφωνο «ναι» για την ενσωμάτωση χρήσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Πολεοδομικό Σχέδιο. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 νεα casino για ελληνες παικτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr