Στη Σιάτιστα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Τερνενόπουλος
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Αυτόματος Απινιδωτής τοποθετήθηκε στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας
Σπουδαία εμφάνιση για τον Δημήτρη Σελέτη στο julian Alps by utmb
Κέντρο Υγείας
Επισκέψεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε Αιανή και Λευκοπηγή από τον επικεφαλής Γιάννη Μητλιάγκα και υποψηφίους του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο»
Παπαθωμάς: Black Friday με μοναδικές προσφορές
ΣΥΡΙΖΑ
Βέττα Καλλιόπη
Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Δ. Καρακούλα
Δήμος Γρεβενών: Συνάντηση εργασίας για την κατάσταση των Κοιμητηρίων στη πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες
Δήμος Κοζάνης: «Έργο τέχνης» το κτίριο του ΔΗΠΕΘΕ. Βίντεο

Γονιδιακός έλεγχος μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο των δύο βρεφών μέσα σε 15 μήνες

Γενετικός έλεγχος θα ξεκινήσει για τις περιπτώσεις των δύο μωρών τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών στην Αχαΐα, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο. 

Για το κοριτσάκι των δύο μηνών που κατέληξε την περασμένη εβδομάδα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Σοφία» έχουν ήδη ληφθεί δείγματα, ενώ υπάρχουν ιστοί και του νεογνού, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική εξέταση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης. Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/10/Patra-mhtera1-1-1024x683.jpg

«Με αποκαλούν με το όνομα της κατηγορούμενης στην υπόθεση της Πάτρας»

Για το γεγονός ότι την αποκαλούν υποτιμητικά με το όνομα της κατηγορούμενης για τον θάνατο των παιδιών της στην υπόθεση της Πάτρας, μίλησε η μητέρα των δύο νεκρών μωρών στην Αχαΐα.

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε έτσι παντού. Ούτε σεβάστηκε κανείς κάτι. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι εχθές», είπε ενδεικτικά η 23χρονη που μίλησε στον Alpha.

Μιλώντας για τα παιδιά που έχασε, ανέφερε για το πρώτο βρέφος που πέθανε σε ηλικία 15 ημερών, πως «στο πρώτο κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος ύστερα από λίγο. Γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα, έκατσε στη θερμοκοιτίδα και μετά το πήραμε. Δεν μάς είπαν κάτι».

«Έμενα με έναν φίλο μου. Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγότανε. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μού είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μού είπε: “το παιδάκι φεύγει”. Το καταλάβαινε η γυναίκα», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δεύτερη εγκυμοσύνη της και είπε ότι «άργησα να το μάθω. Δεν είχα δηλαδή τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Ούτε η κοιλιά μου δεν φαινόταν».

«Δεν ήθελα να το “ρίξω”», είπε και σημείωσε ότι «είχα γύρω μου ανθρώπους να με βοηθήσουν», τόνισε. «Ήταν κάτι που με έκανε να χαρώ. Εγώ δεν το πίστευα ότι “έφυγε” το πρώτο μωρό».

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά όταν την πήγαν πάνω είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», είπε για το δεύτερο παιδί που έφυγε από τη ζωή προ ημερών, σε ηλικία δύο μηνών.

Τι λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» , ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την επιχειρούμενη τις τελευταίες ημέρες συσχέτιση των δύο υποθέσεων, ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της 23χρονης μητέρας.

«Ενα παιδί το οποίο δεν το πρόσεξε κανένας στο μεγάλωμά του δεν μπορεί να το στοχοποιείς και να το αποτελειώνεις» επεσήμανε.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Κ. Αχαΐας, γνωστοποιώντας πως «για την περίοδο 2017-2020, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της» και αρμοδίως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται σε Αρχές ποιων περιοχών γνωστοποιήθηκαν οι καταγγελίες, καθώς η οικογένεια του τότε ανήλικου κοριτσιού φέρεται να διέμενε στο Ναύπλιο και όχι στην Κ. Αχαΐα. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2015, υπήρξε κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Αργους μετά από δήλωση εξαφάνισής της, ωστόσο η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της, πριν τις ενέργειες δημοσιοποίησης του περιστατικού.

Οπως έγινε γνωστό, η μητέρα, και ενώ το δύο μηνών κοριτσάκι νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», επικοινώνησε με το «Χαμόγελο» και συγκεκριμένα με το Τμήμα Υγείας, για την παροχή βοήθειας σε διαδικαστικά ζητήματα, αλλά πριν υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση «μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το παιδί πέθανε και μας ζήτησε να καλύψουμε τα έξοδα κηδείας του» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε «δεν ξέραμε τίποτα για τη μικρή που μεγάλωνε τα παιδιά της παρά μόνο την επικοινωνία που είχε με το ‘’Χαμόγελο’’ για τη βοήθεια που ζήτησε για το δεύτερο παιδί».

Καταλήγοντας ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενους στους επικριτές της, διατύπωσε το ερώτημα «ποιος τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, ποιος της έδωσε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της και να αισθάνεται;». Επισήμανση εξ αφορμής των σχολίων που λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, πως αν και η 23χρονη έχασε δύο παιδιά σε ένα χρόνο, «δεν αισθάνεται και δεν εκδηλώνει πόνο για την απώλειά τους».

«Μακάρι να είναι ιατρικό, κρατάω μικρό καλάθι» λέει η γιαγιά των παιδιών 

«Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» λέει η κυρία Πόπη, μητέρα της 23χρονης Ειρήνης και γιαγιά των δύο αδερφών στην Αχαΐα που πέθαναν μέσα σε διάστημα 15 μηνών.

Χαρακτήρισε την κόρη της ένα «πολύ περίεργο παιδί» και σχετικά με τις σχέσεις που έχει μαζί της σημείωσε: «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου».

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει» υποστήριξε μιλώντας στο Mega, περιγράφοντας, για το δύο μηνών μωρό, τα τελευταία δραματικά λεπτά μέσα στον θάλαμο του Αγία Σοφία: «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε».

Και πρόσθεσε: «Στο Καραμανδάνειο έκατσε 3 ημέρες νομίζω, στο οποίο είπαν να φύγει για Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται ενώ πάθαινε συχνές κρίσεις, έπαθε κανά 2-3 φορές, την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ το βάλανε. Υποτίθεται το είχαν ”ξεζουμίσει” να του κάνουν εξετάσεις και από το αίμα. Μέχρι που κάποια δόση της βάλανε και αίμα γιατί είχε πέσει ο αιματοκρίτης από τις πολλές εξετάσεις. Και ενώ της δίνανε αγωγή το παιδί ξανάπαθε κρίσεις».

Όσο για το πότε ενημερώθηκε πως το παιδάκι έχει καταλήξει, η γιαγιά είπε: «Με ειδοποίησε η μικρή τη νύχτα, την ώρα που προσπαθούσαν να το επαναφέρουν».

Αναφορικά με το πρώτο εγγονάκι της που πέθανε 19 ημέρες μετά τη γέννησή του δήλωσε: «Χάθηκε στον ύπνο του στην ουσία. Της έκανε ένα περίεργο ήχο και το είδε μαύρο, κρύο κάπως και ειδοποίησε το ασθενοφόρο πάλι».

Σε ερώτηση για το παιδί που έχασε η ίδια όταν η Ειρήνη ήταν ακόμη 14 ετών, είπε: «Ήταν 1,5 χρονών. Στο δικό μου, υπήρχε υποτίθεται, λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού κρυφή πνευμονία, κάπως έτσι», επαναλαμβάνοντας για τα δύο εγγόνια της: «Μακάρι να είναι γονιδιακό…».

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako