• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Το “βατερλό” του κρατικού συγκεντρωτισμού κοστίζει ακριβά στη Δυτική Μακεδονία»

12 Δεκεμβρίου 2023
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Εκλογές στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

15 Ιανουαρίου 2026
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα και βραβεύει την Ναούμα Ταχμιτζή

15 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Δύο εκπρόσωποι της Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ανοίγει η Εγνατία

14 Ιανουαρίου 2026
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα

«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα

14 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Κάλεσμα σε συνέλευση σήμερα Τετάρτη 14/01 στις 20:00

14 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος:  «Δέκα “ανάσες” της ελληνικής οικονομίας πριν τον τερματισμό του Ταμείου Ανάκαμψης»

14 Ιανουαρίου 2026
Η κοπή της βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς

Η κοπή της βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς

14 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων και την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου

14 Ιανουαρίου 2026

Ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας στις 30 Ιανουαρίου

14 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Τετάρτη 14-1, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι αργά το απόγευμα

14 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ενημέρωση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Δήμος Βοΐου: Ενημέρωση για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

14 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ευχαριστήριο από το Τμήμα Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κοζάνης

14 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος:  «Το “βατερλό” του κρατικού συγκεντρωτισμού κοστίζει ακριβά στη Δυτική Μακεδονία»

sierafm by sierafm
12 Δεκεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί των διατάξεων που αναφέρονται στη «δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση» και περιλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στην έναρξη της τοποθέτησής του, υπενθύμισε πως «η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία δεν αιφνιδίασε το ΠΑΣΟΚ που υπήρξε πρωτοπόρο –λοιδορούμενο  μάλιστα πριν πολλά χρόνια- σε αυτήν την υπόθεση. Το ίδιο και τη Δυτική Μακεδονία, όπου η δημόσια συζήτηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Το ζητούμενο πάντα ήταν και παραμένει η πραγματικά δίκαιη μετάβαση».

«Το ΠΑΣΟΚ, σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, διατύπωσε έγκαιρα ένα ολοκληρωμένο συνεκτικό σχέδιο για τη μετάβαση, που συμπυκνώνεται σε πέντε κυρίως σημεία:

1) Τη σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, παράλληλα με την ανάπτυξη των Α.Π.Ε. και των τεχνολογιών αποθήκευσης, που πρέπει να επιταχυνθούν.

2) Την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας σε προπύργιο ενεργειακής Δημοκρατίας, θεμελιώνοντας ένα νέο brand name στην ενέργεια και ανοίγοντας το “δρόμο” για όλη την Ελλάδα.

3) Τη θεσμοθέτηση ρήτρας απολιγνιτοποίησης, ώστε όλα τα σχετικά νομοθετήματα να εξετάζονται και υπό αυτό το πρίσμα, για το εάν περιλαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις όταν χρειάζεται.

4) Προτεραιότητα στις βασικές υποδομές για το αναπτυξιακό μοντέλο του αύριο, με έμφαση στον σιδηρόδρομο, την ενίσχυση του Πανεπιστήμιου, τα εμβληματικά αρδευτικά έργα και τον άξονα 10.

5) Πλήρης αποκατάσταση εδαφών με βάση τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, η οποία άλλωστε αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της ΔΕΗ, προκειμένου ο τόπος να μην μετατραπεί σε “σεληνιακό” τοπίο», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, ο Π. Κουκουλόπουλος ανέδειξε ότι «αντιθέτως, η Κυβέρνηση της Ν.Δ.:

1) Έδωσε ένα βίαιο χαρακτήρα στην  απολιγνιτοποίηση. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα απόσυρσης ανθρακικών μονάδων. Έδωσε απλόχερα χώρο στο φυσικό αέριο, από το οποίο εξάρτησε τη Χώρα, δημιουργώντας και σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.

2) Οργάνωσε τον Δεκέμβρη 2020 την “απόδραση” της ΔΕΗ από τις σοβαρές υποχρεώσεις της για την αποκατάσταση των εδαφών. Οι -νευραλγικής σημασίας- αποκαταστάσεις εδαφών έχουν υποβαθμιστεί περίπου στο 10% των προβλεπόμενων.

3) Αντί της ρήτρας απολιγνιτοποίησης, επιβάλλει συστηματικά ποινές απολιγνιτοποίησης. Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αγροτικών καλλιεργειών του Ταμείου Ανάκαμψης, η Δυτική Μακεδονία επιδοτείται όπως η Αττική με 40%, ενώ η υπόλοιπη Χώρα με 55%-60%.  Αντίστοιχα, στην Προκήρυξη Οκτωβρίου 2020 για 300 θέσεις μόνιμων Καθηγητών Πανεπιστημίου, δεν δόθηκε ούτε μια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

4) Προκάλεσε τεράστια λειτουργικά προβλήματα και χρηματοδοτικό κενό στο έργο της τηλεθέρμανσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

5) Αναβάλλει διαρκώς την έναρξη του αναπτυξιακού νόμου και η προσέλκυση επενδυτών αγνοείται ακόμα.

6) Η μόνη επένδυση που προχωρεί απρόσκοπτα είναι η μετατροπή της περιοχής σε “πρίζα” για φωτοβολταϊκά, όλα από μεγάλες εταιρείες, με κορυφαίο το πάρκο των 2 GW από την Κοινοπραξία ΔΕΗ – RWE με χαμηλότοκο μάλιστα δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Οι συνέπειες της κυβερνητικής αβελτηρίας στη Δυτική Μακεδονία θυμίζουν επιπτώσεις πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Έχουμε χάσει το μέτρημα σε ανέργους, κλειστά μαγαζιά, ξενιτεμένα παιδιά, συρρίκνωση του ΑΕΠ και κυβερνητικές υποσχέσεις. Η Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι στην περιοχή που κράτησε όρθια στην πλάτη της τη Χώρα, σφραγίζοντας την εκβιομηχάνισή της.  Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, αυτές αναφέρονται σε μικροδιευθετήσεις στο μοντέλο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, του οποίου ο απολογισμός είναι το απόλυτο “βατερλό” του κρατικού συγκεντρωτισμού, με την προκλητική αγνόηση όλων των τοπικών φορέων. Καλούμε την Κυβέρνηση να τις αποσύρει και να αποδοθεί η διαχείριση σε φορείς της τοπικής κοινωνίας», επισήμανε.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~misKA

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

Next Post

Ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας των Υποψήφιων Διδακτόρων του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Next Post
Ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας των Υποψήφιων Διδακτόρων του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης Επιστημονικής Ημερίδας των Υποψήφιων Διδακτόρων του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκλογές στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια
  • Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας κόβει την Βασιλόπιτα και βραβεύει την Ναούμα Ταχμιτζή
  • Δύο εκπρόσωποι της Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ανοίγει η Εγνατία
  • «Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Κάλεσμα σε συνέλευση σήμερα Τετάρτη 14/01 στις 20:00

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr