• Latest
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ανοικτή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

28 Δεκεμβρίου 2023
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές  για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων

18 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Συγχαρητήρια για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στην θέση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής

18 Μαρτίου 2026
Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο

Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο

18 Μαρτίου 2026
Ο Δήμος Κοζάνης στην ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη ισότητα – Παρουσίαση δράσεων και νέου Σχεδίου Δράσης 2026 – 2028

Ο Δήμος Κοζάνης στην ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη ισότητα – Παρουσίαση δράσεων και νέου Σχεδίου Δράσης 2026 – 2028

18 Μαρτίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συγχαρητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων

18 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 3 συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Μικρόκαστρο: Τροχαίο, τρακτέρ με αυτοκίνητο

18 Μαρτίου 2026
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)

Χάρης Κάτανας: Συγχαρητήριο μήνυμα για Πάρη Κουκουλόπουλο

18 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα: Οκτώ συλλήψεις για ρευματοκλοπή σε οικισμό Ρομά

Πάνω από 2.000 ευρώ η ζημιά από την ρευματοκλοπή των Ρομά στην Πτολεμαΐδα

18 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑ

Διακοπή ρεύματος στο Βόιο την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026

18 Μαρτίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής

18 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821

18 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 18 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ανοικτή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για αιτήσεις

sierafm by sierafm
28 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άνοιξε πριν από μερικές ημέρες η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα και οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει τις 67.000, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 19 Ιανουαρίου. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι γύρω στο 1 με 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, ενώ το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ, ανάλογα με τον τόπο τον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν είναι τα ίδια με το επίδομα θέρμανσης, όπως για παράδειγμα, μέχρι 16.000 ευρώ εισόδημα για τον άγαμο και έως 24.000 ευρώ για τον έγγαμο συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ επίσης τα περιουσιακά κριτήρια στην περίπτωση του άγαμου είναι η αξία της περιουσίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και στον έγγαμο τις 300.000 ευρώ.

Μάλιστα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό, για το χρονικό διάστημα 1.1.2024 έως 31.3.2024. Στο πλαίσιο αυτής, καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος της ενίσχυσης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή της.

Την ΚΥΑ υπέγραψαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ.κ. Θ. Σκυλακάκης και Κ. Χατζηδάκης, καθώς επίσης η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου και οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ.κ. Θ. Θεοχάρης και Θ. Πετραλιάς.

  • Οι δικαιούχοι

Ειδικότερα όσον αφορά στους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό, χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).

  • Τα κριτήρια

Για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, να ανέρχεται:

– έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει

– έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση βάσει της περ. β της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013 ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

– έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των τέκνων, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του φορολογικού έτους 2022.

Επιπλέον, εφόσον πρόκειται για ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα, τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτωμένων, κατά τον ν. 4172/2013 τέκνων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.

β. Ακίνητης περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2023, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και αντιστοίχως το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

  • Ύψος έκτακτης ενίσχυσης

Η έκτακτη ενίσχυση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Για τη χορήγησή της αξιοποιούνται δεδομένα που αφορούν στους Ταχυδρομικούς Κώδικες, τους δήμους και τους οικισμούς της χώρας. Πρόκειται για τις βαθμοημέρες, που αποτελούν δείκτη για τη δριμύτητα κλίματος μιας περιοχής και χρησιμοποιούνται στον υπολογισμό των φορτίων θέρμανσης ενός κτιρίου και της απαιτούμενης κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανσή του.

  • Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου του 2024, μέσω εφαρμογής στο myAADE (https://www1.aade.gr/gsisapps/oilbftelectric/login/login.htm), για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά την υποβολή του αιτήματος δηλώνουν, υπεύθυνα, τον αριθμό παροχής που αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία τους -κατά τον χρόνο υποβολής του αιτήματος, ενώ η εν λόγω δήλωση δεν δύναται να μεταβληθεί εντός του χρονικού διαστήματος παροχής της έκτακτης ενίσχυσης.

Σημειώνεται πως δεν είναι αποδεκτή η αίτηση για αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τον οποίο έχει εγκριθεί επίδομα θέρμανσης, που αφορά στη χειμερινή περίοδο 2023-2024, από άλλες πηγές (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.). Επίσης, δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο και στην αίτηση πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας.

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Τι μπορεί να πάθεις, όταν πνίγεις ένα φτέρνισμα

Next Post

Προσοχή: Νέα απάτη με παραπλανητικό sms δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Next Post
απατη

Προσοχή: Νέα απάτη με παραπλανητικό sms δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενέργειες και υποδομές για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον ΤΟΕΒ Σερβίων
  • Καλλιόπη Βέττα: Συγχαρητήρια για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στην θέση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής
  • Ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Γ. Κεφαλογιάννη. Βίντεο
  • Ο Δήμος Κοζάνης στην ημερίδα του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη ισότητα – Παρουσίαση δράσεων και νέου Σχεδίου Δράσης 2026 – 2028
  • Συγχαρητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη για την εκλογή του Πάρι Κουκουλόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr