• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Στη «φάκα» των Αρχών ανασφάλιστα οχήματα, όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας – Πώς θα εντοπίζονται

19 Ιανουαρίου 2024
Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Βίντεο

11 Ιανουαρίου 2026
Η κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Η κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

11 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης κατέρρευσε την ώρα που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί

11 Ιανουαρίου 2026
ταξιδι διακοπες

Πάσχα 2026: Ποιοι μπορούν να κάνουν φθηνές διακοπές και ποιοι δωρεάν – Ερωτήσεις και απαντήσεις

11 Ιανουαρίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

11 Ιανουαρίου 2026
Σκύλος

Έδωσε εντολή στο πίτμπουλ του να επιτεθεί σε 30χρονο για να τον ληστέψει

11 Ιανουαρίου 2026
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στη «φάκα» των Αρχών ανασφάλιστα οχήματα, όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας – Πώς θα εντοπίζονται

sierafm by sierafm
19 Ιανουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
35
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο στόχαστρο των Αρχών θα μπουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024 οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Πώς θα διασταυρώνονται

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ήδη ετοιμάζεται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογραφους η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου και θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικούς διασταυρωτικούς ελέγχους βάσει των οποίων θα εντοπίζονται τα συγκεκριμένα οχήματα.

Στο νομοσχέδιο αυτό, το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, θα εισαχθούν και ρυθμίσεις για τη διοικητική εκκαθάριση των τηρούμενων Μητρώων Οχημάτων, προκειμένου να αποσυρθούν από την κυκλοφορία οχήματα που δεν είναι τακτοποιημένα ως προς τις ανωτέρω υποχρεώσεις τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια.

Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ

Ταυτόχρονα στο υπουργείο επεξεργάζονται τον νέα αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα του 2007, που επανήλθε σε εφαρμογή ύστερα από την ακύρωση της σχετικής ρύθμισης του 2018. Η αναθεώρηση του ΚΟΚ ήταν ψηλά στην ατζεντα και κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, χωρίς ωστόσο κάποιο νομοσχέδιο να περάσει το κατώφλι της Βουλής μέχρι τη λήξη της.

Σύμφωνα με την κυρία Αλεξοπούλου, «ο νέος ΚΟΚ εισάγει μια ολοκληρωμένη πολιτική δίκαιων ποινών για τις παραβάσεις, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητά τους, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η μείωση των ατυχημάτων και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων».

Ο διαχωρισμός των παραβάσεων σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη βαρύτητά τους με στόχο τον εξορθολογισμό των προστίμων και τη συνακόλουθη μείωση των ποινών για παραβάσεις που δε θεωρούνται ότι σχετίζονται με την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είχε ήδη θεσπιστεί νομοθετικά με τον νόμο του 2018. Ωστόσο ουδέποτε προχώρησαν οι εφαρμοστικές αποφάσεις, οι οποίες θα κατηγοριοποιούσαν τις παραβάσεις καθώς επί της ουσίας ο νόμος ακυρώθηκε.

Ως προς τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με την υφυπουργό, στόχος του υπουργείου είναι και η αξιοποίηση ευφυών συστημάτων και της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, «για την ενίσχυση της επιτήρησης των οδών και της επιβολής του νόμου, ενώ μέσω της ενοποίησης μητρώων και συστημάτων θα μπορούμε να διευκολύνουμε όχι μόνο το έργο της αστυνομίας αλλά και των πολιτών – οδηγών».

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η ψηφιοποίηση μιας σειράς εγγράφων που ολοκληρώνουν το ψηφιακό πορτοφόλι των οδηγών. Ο οδηγός με ένα διπλό κλικ στο πλαϊνό κουμπάκι του κινητού του μπορεί να τα έχει όλα διαθέσιμα, σε ψηφιακή μορφή. «Πέρα λοιπόν από το δίπλωμα οδήγησης, ο  πολίτης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει για κάθε όχημά του τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν το όχημά του είναι σε κίνηση ή ακινησία, το αποτέλεσμα του τελευταίου Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου και τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματός του. Παράλληλα μέσω του Gov.gr Wallet, ο πολίτης θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, δύο εβδομάδες πριν τον επόμενο Τεχνικό Έλεγχο.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κανονική λειτουργία τριών νέων ψηφιακών υπηρεσιών, που είναι διαθέσιμες μέσω του Gov.gr. Η Ψηφιακή Πύλη Κινητικότητας συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες του Gov.gr που σχετίζονται με οχήματα σε μια ενιαία σελίδα, το auto.gov.gr, και ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα έχει πρόσβαση στη βεβαίωση βαθμών ποινής του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ ή Point System). Επιπλέον θα έχει το πλήρες ιστορικό των ελέγχων ΚΤΕΟ και τα χιλιόμετρα που καταγράφονται σε κάθε έλεγχο για ένα όχημα, πληροφορία που ενισχύει και τη διαφάνεια στις πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπως σημειώνουν από το υπουργείο.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΚΤΕΟΠΡΟΣΤΙΜΑΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Previous Post

Μεσολόγγι: Σιγή ιχθύος κρατά ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του 31χρονου – Οι εκτιμήσεις ιατροδικαστών

Next Post

Super League 2: Στην Καρδίτσα η Κοζάνη

Next Post
ποδοσφαιρο

Super League 2: Στην Καρδίτσα η Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Βίντεο
  • Η κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης κατέρρευσε την ώρα που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί
  • Πάσχα 2026: Ποιοι μπορούν να κάνουν φθηνές διακοπές και ποιοι δωρεάν – Ερωτήσεις και απαντήσεις
  • Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr