• Latest
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπουργείο Υγείας: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και τα απογευματινά χειρουργεία

20 Φεβρουαρίου 2024
Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες

25 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα: «Συνταγματάρχης Παναγιώτης Γαρδίκας. Διοικητής της ΙΧ Μεραρχίας, στο καθήκον»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα: «Συνταγματάρχης Παναγιώτης Γαρδίκας. Διοικητής της ΙΧ Μεραρχίας, στο καθήκον»

24 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με Υπουργό Παιδείας – Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ Γιάννη Κοκκαλιάρη και Σοφίας Ζαχαράκη

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με Υπουργό Παιδείας – Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ Γιάννη Κοκκαλιάρη και Σοφίας Ζαχαράκη

24 Ιανουαρίου 2026
Σοφία Ζαχαράκη: Το Ίδρυμα Παπανικολάου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βίντεο

Σοφία Ζαχαράκη: Το Ίδρυμα Παπανικολάου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βίντεο

24 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξενάγηση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και κοπή πίτας στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξενάγηση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και κοπή πίτας στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

24 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Στο Ίδρυμα Παπανικολάου η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Υποδοχή με Χάλκινα. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Στο Ίδρυμα Παπανικολάου η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη – Υποδοχή με Χάλκινα. Βίντεο και φωτογραφίες

24 Ιανουαρίου 2026
Τρομερή ομίχλη και δυο νέα τροχαία ατυχήματα στα επικίνδυνα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού – Δείτε βίντεο

Τρομερή ομίχλη και δυο νέα τροχαία ατυχήματα στα επικίνδυνα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού – Δείτε βίντεο

24 Ιανουαρίου 2026
Νοιαζόμαστε για τους μαθητές μας, φροντίζουμε τα σχολεία μας!

Νοιαζόμαστε για τους μαθητές μας, φροντίζουμε τα σχολεία μας!

24 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση στερεί εδάφη από τους αγρότες και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, λειτουργώντας ως μεσίτης συμφερόντων της ιδιωτικής Δ.Ε.Η

24 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της οδού Σιακαβάρα λόγω έναρξης των εργασιών ανάπλασης της Πλατείας Μικράς Ασίας

24 Ιανουαρίου 2026
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Δοκιμασία για την Βασίλισσα

24 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Η Νέα Δημοκρατία έκοψε τη Βασιλόπιτα παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Βίντεο και φωτογραφίες

Κοζάνη: Η Νέα Δημοκρατία έκοψε τη Βασιλόπιτα παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Βίντεο και φωτογραφίες

24 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Υγείας: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και τα απογευματινά χειρουργεία

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έναν αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου και τα απογευματινά χειρουργεία εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων δίνει απαντήσεις για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη με τις λίστες χειρουργείων αλλά και για το κόστος των απογευματινών χειρουργείων.

Ποια είναι η σημαντικότητα της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείου;

Η ορθή τήρηση της Ενιαίας Λίστα Χειρουργείου διασφαλίζει την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο Σύστημα Υγείας.

Μέσω της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείου εξασφαλίζονται οι έξι παρακάτω αρχές και αξίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργεία ενός αξιόλογου Συστήματος Υγείας.

  • Διαφάνεια
  • Διασφάλιση Ποιότητας
  • Διασφάλιση Υγείας
  • Προσβασιμότητα
  • Αποτελεσματικότητα
  • Συντονισμός Περίθαλψης

Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Λίστες Χειρουργείου τηρούνται σε όλα τα Ευρωπαϊκά συστήματα Υγείας. Η κατάσταση του χρόνου αναμονής στις χώρες τις Ευρώπης, σχετικά με τις αναμονές των χειρουργικών επεμβάσεων στα Νοσοκομεία, ποικίλει ανάλογα τη χώρα. Σε ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα η Σουηδία, ο χρόνος αναμονής του πολίτη για μη επείγουσα χειρουργική επέμβαση κυμαίνεται στις 50 μέρες κατά μέσο όρο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο αντίθετα, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής των πολιτών για την πραγματοποίηση μη επείγουσας επέμβασης ξεπερνά τις 120 ημέρες σύμφωνα με τα δεδομένα του αρμόδιου φορέα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η Λίστα Χειρουργείου έχει ξεπεράσει τις 7,6 εκατομμύρια εγγραφές, τον Αύγουστο του 2023, 37% προσαυξημένο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν οι εγγραφές ήταν 5,6 εκατομμύρια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των πολιτών που αναμένουν για χειρουργική επέμβαση περισσότερο από 4 μήνες. Περισσότεροι από 4 στους 10 πολίτες περιμένουν περισσότερο από 4 μήνες για χειρουργική επέμβαση.

Ποια είναι η Ιστορία της Λίστας Χειρουργείου στην χώρα μας, γιατί δεν λειτουργεί αποτελεσματικά η Λίστα Χειρουργείου;

Μέχρι το 2017 δεν υπήρχε Λίστα Χειρουργείου στην Ελλάδα, όταν και θεσμοθετήθηκε, με σκοπό την καταγραφή και παρακολούθηση των πολιτών που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Η λειτουργία όμως της Λίστας Χειρουργείου δεν έχει αποδώσει για 3 βασικούς λόγους:

  • Έλλειψη προτυποποιημένης διαδικασίας συντήρησης
  • Απουσία δυνατότητας συνεχούς παρακολούθησης
  • Απουσία διασύνδεσης της Λίστας Χειρουργείου με τις υπόλοιπες διαδικασίες του Νοσοκομείου (π.χ. πραγματοποιθέντα χειρουργεία)

Μέχρι και τον μήνα Ιούνιο του 2023 υπήρχαν 120.000 πολίτες εγγεγραμμένοι στην Λίστα Χειρουργείου σύμφωνα με τα δεδομένα.

Τι πρωτοβουλίες έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας;

Για την αντιμετώπιση τόσο των καθυστερήσεων όσο και τη βελτίωση της λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου το Υπουργείο Υγείας προέβη σε στρατηγικές αποφάσεις.

Οι λύσεις βασίστηκαν σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας βασίστηκε στη διασφάλιση της ορθής συντήρησης της Λίστας Χειρουργείου και στη συνεχή παρακολούθηση της. Ο δεύτερος πυλώνας στηρίχθηκε στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου με την πλήρη ψηφιοποίηση της να αποτελεί προτεραιότητα.

Ποιες ήταν οι πρωτοβουλίες για την διαχείριση της Λίστας Χειρουργείου;

Ένα από τα υφιστάμενα προβλήματα της Λίστας Χειρουργείου, ήταν η αδυναμία εκκαθάρισης της Λίστας και συνεπώς η μη αξιοπιστία των δεδομένων. Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, συστάθηκε μία επιτροπή για να εκκαθαριστούν οι Λίστες Χειρουργείου. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150.000 κλήσεις σε πολίτες, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η πληροφορία για το αν επιθυμούν να παραμένουν εγγεγραμμένοι στη Λίστα Χειρουργείου.

Η εκκαθάριση ήταν ένα σημαντικό βήμα, καθώς όπως φάνηκε κρίνοντας από το αποτέλεσμα, περισσότερο από το 38% των εγγεγραμμένων πολιτών δεν επιθυμούσε να παραμείνει στην λίστα για διάφορους λόγους. Οι βασικοί λόγοι που οι πολίτες δεν επιθυμούσαν να παραμένουν στην Λίστα Χειρουργείου ήταν:

  • Επέλεξαν να χειρουργηθούν είτε σε άλλα δημόσια Νοσοκομεία ,ή σε Ιδιωτικές κλινικές για επίσπευση του χρόνου
  • Δεν επιθυμεί πλέον ο πολίτης να πραγματοποιήσει το χειρουργείο

Τέλος για την μείωση των περιστατικών, τα οποία είναι σε αναμονή, έχουν εξεταστεί μία σειρά μέτρων σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Τι μεταρρυθμίσεις θα συμβούν για τον εκσυγχρονισμό της Λίστας Χειρουργείου;

Για την βελτίωση της λειτουργικότητας της Λίστας Χειρουργείου, θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η νέα Ψηφιοποιημένη Ενιαία Λίστα Χειρουργείου. Η Νομοθετική διάταξη έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2023 με σκοπό την προτυποποίηση και πλήρη της διαδικασίας. Η λειτουργία της Ψηφιοποιημένης Ενιαίας Λίστας Χειρουργείου έχει ξεκινήσει να πιλοτικά, με τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας να έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτή, και αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων η Ψηφιοποιημένη Ενιαία Λίστα Χειρουργείου να είναι σε πλήρη ισχύ.

Ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση στην χώρα μας σχετικά με την διάρκεια  αναμονής των πολιτών για χειρουργική επέμβαση;

Ο συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων πολιτών στην Λίστα Χειρουργείου στην Ελλάδα, μέχρι και το τέλος του 2023, ανέρχεται στους 102.000 πολίτες.

Το 43% των περιστατικών, αναμένουν για χειρουργική επέμβαση λιγότερο από 4 μήνες. Από 4 έως 12 μήνες περιμένει το 31% της συνολικής Λίστας, ενώ για περισσότερο 12 μήνες αναμένει το 26% των ασθενών.

Ποια είναι η γεωγραφική κατανομή για τους πολίτες που αναμένουν χειρουργική επέμβαση από 4 έως 12 μήνες;

Το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν περισσότερο από 4 και λιγότερο από 12 μήνες, είναι 31.954. Ο καταμερισμός των περιστατικών στην ελληνική επικράτεια ακολουθεί την παρακάτω κατανομή για περίοδο αναμονής 4 έως 12 μήνες.

  • Βόρεια Ελλάδα – 14.060 περιστατικά (44%)
  • Αττική και νησιά Αιγαίου – 11.183 περιστατικά (35%)
  • Κρήτη – 3.515 περιστατικά (11%)
  • Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος – 2.557 περιστατικά (8%)
  • Κεντρική Ελλάδα – 639 περιστατικά (2%)

Ποια είναι η γεωγραφική κατανομή για τους πολίτες που αναμένουν χειρουργική επέμβαση περισσότερο από 12 μήνες;

Το σύνολο των πολιτών που περιμένουν να χειρουργηθούν περισσότερο από 12 μήνες, είναι 26.221. Ο καταμερισμός των περιστατικών στην ελληνική επικράτεια ακολουθεί την παρακάτω κατανομή για περίοδο αναμονής περισσότερο από 12 μήνες.

  • Βόρεια Ελλάδα – 13.897 περιστατικά (53%)
  • Αττική και νησιά Αιγαίου – 6.566 περιστατικά (25%)
  • Κρήτη –4.447 περιστατικά (17%)
  • Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος – 1.049 περιστατικά (4%)
  • Κεντρική Ελλάδα – 262 περιστατικά (1%)

Για να βγουν τα στοιχεία έγινε ανάλυση; Σε τι βάθος; Υπάρχουν λεπτομερή δεδομένα και σε επίπεδο νοσοκομείου;

Για την καταγραφή και τον υπολογισμό των δεδομένων έγινε εκτενής ανάλυση μέχρι και σε επίπεδο κλινικής νοσοκομείου, για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας που διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις.

Για παράδειγμα, σε ένα από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας (περισσότερες από 400 κλίνες), το οποίο δέχεται μεγάλο όγκο πολιτών για χειρουργική επέμβαση, στην καρδιοχειρουργική κλινική ο χρόνος αναμονής για χειρουργική επέμβαση είναι 4-12 μήνες και είναι σε αναμονή 424 πολίτες.

Σε αντίστοιχου μεγέθους Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στην Ορθοπεδική κλινική ο χρόνος αναμονής είναι 4-12 μήνες και σε αναμονή για χειρουργείο είναι 624 πολίτες.

Ποια είναι η λύση για να μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών που αναμένουν να χειρουργηθούν;

Το Υπουργείο Υγείας με στόχο την μείωση των αναμονών για χειρουργική επέμβαση, εξέτασε όλες τις πιθανές επιλογές και τα δυνητικά οφέλη για κάθε μία από αυτές, Η λύση που προκρίθηκε και θα έχει άμεση εφαρμογή είναι η ενεργοποίηση των απογευματινών χειρουργείων. Με αυτόν τον τρόπο καθημερινά θα πραγματοποιούνται περισσότερα χειρουργεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.  Σύμφωνα με την μελέτη που έγινε, η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20%.

Ποιο είναι το κόστος για τον πολίτη, ποιος θα καλύψει τα έξοδα για τα απογευματινά χειρουργεία;

Για την διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία της χώρας, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Aνάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, 60 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν από το Ταμείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναμένουν χειρουργική επέμβαση. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά τη διενέργεια χειρουργείων για ανθρώπους που παραμένουν στις Λίστες Χειρουργείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προτεραιοποίηση τους θα γίνει με χρονολογική σειρά (από παλαιότερη σε νεότερη), όπως αυτή αποτυπώνεται στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείων.

Ποια είναι τα πιο συχνά είδη επέμβασης που βρίσκονται στις Λίστες Χειρουργείου;

Σύμφωνα με την ανάλυση του Υπουργείου Υγείας, οι βασικές κατηγορίες επέμβασης που παρατηρούνται στα Νοσοκομεία φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 50% των επεμβάσεων σε αναμονή στη χώρα συγκεντρώνεται στις παρακάτω 7 κατηγορίες.

Α/Α Είδος Επέμβασης % επί του Συνόλου
1 Επέμβαση Καταρράκτη 18%
2 Αρθροπλαστική Γόνατος 9%
3 Χολοκυστεκτομή 7%
4 Επέμβαση Αφαίρεσης κρυσταλλοειδούς φακού 5%
5 Αρθροπλαστική Ισχίου 5%
6 Βουβωνοκήλη 4%
7 Αμυγδαλεκτομή 3%

Ποιο θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων;

Για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων έχει δημιουργηθεί η κατηγοριοποίηση των χειρουργικών επεμβάσεων, με βάση ιατρικά κριτήρια. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες επεμβάσεων αντιστοιχούν και στα αντίστοιχα κόστη που θα προκύψουν από τη διενέργεια των συγκεκριμένων επεμβάσεων.

Κόστη που όπως αναφέρθηκε, θα καλυφθούν από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες επεμβάσεων και το κόστος παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ 300 €
ΜΙΚΡΗ 500 €
ΜΕΣΑΙΑ 900 €
ΜΕΓΑΛΗ 1.200 €
ΒΑΡΕΙΑ 1.600 €
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΑΡΕΙΑ 2.000 €

Τα απογευματινά χειρουργεία θα κοστίζουν λιγότερο ή περισσότερο από τα αντίστοιχα χειρουργεία στον Ιδιωτικό Τομέα;

Με βάση τη σύγκριση των τιμών ανάμεσα σε είδη επεμβάσεων που θα διενεργούνται κατά τα απογευματινά χειρουργεία με τα αντίστοιχα είδη επεμβάσεων στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, παρατηρείται σημαντική διαφορά ανάμεσα στο κόστος των επεμβάσεων.

Αναλυτικότερα, παρέχεται συγκριτικός πίνακας παρακάτω:

ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ Πολύ Μικρή ή Μικρή 300€ – 500€ > 800 €
ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ Μικρή 500€ > 1.800 €
ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ Μικρή ή Μεγάλη 500€ – 1.200€ > 2.500 €
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΥ Μεγάλη ή Βαρεία 1.200€ – 1.600€ > 3.500 €
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ Μεγάλη ή Βαρεία 1.200€ – 1.600€ > 3.500 €

Τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν ένα προσωρινό μέτρο του Υπουργείου Υγείας;

Η απάντηση είναι όχι. Τα απογευματινά χειρουργεία σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν με ορίζοντα να αποτελέσουν μόνιμη λύση για το σύστημα Υγείας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μαζί με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την άμεση μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών της Λίστας χειρουργείου, όμως ο απώτερος σκοπός είναι να αποτελέσουν μόνιμη δυνατότητα του Ε.Σ.Υ.

Δείτε εδώ την παρουσίαση

Πηγή: enikos.gr

Tags: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Previous Post

ΟΠΕΚΑ: Νέο επίδομα μέχρι 500 ευρώ – Ποιους αφορά

Next Post

Κορινθία: «Εντοπίστηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών σε συγγενικό πρόσωπο – Θα γίνει εξέταση DNA»

Next Post
κοινότητα Παλαιοχριστιανών

Κορινθία: «Εντοπίστηκαν τα παιδιά των παλαιοχριστιανών σε συγγενικό πρόσωπο – Θα γίνει εξέταση DNA»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Οι αιμοδότες έκοψαν τη Βασιλόπιτα και χόρεψαν. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα: «Συνταγματάρχης Παναγιώτης Γαρδίκας. Διοικητής της ΙΧ Μεραρχίας, στο καθήκον»
  • Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με Υπουργό Παιδείας – Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ Γιάννη Κοκκαλιάρη και Σοφίας Ζαχαράκη
  • Σοφία Ζαχαράκη: Το Ίδρυμα Παπανικολάου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βίντεο
  • Σιάτιστα: Ξενάγηση της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη και κοπή πίτας στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr