• Latest
αστεροειδής πλανητης

Χαμένοι στο… διάστημα: Σοβαρές καταγγελίες κατά Παππά για οικονομικό σκάνδαλο

26 Απριλίου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Τρεις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών

29 Μαρτίου 2026
μουσικο σχολειο σιατιστας

Μηνύματα κατά της βίας από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

29 Μαρτίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει

29 Μαρτίου 2026
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Τρίτη 31 Μαρτίου 8:00μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

29 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Β’ Κατηγορία: Διπλό τίτλου για Αλιάκμων Βοΐου

28 Μαρτίου 2026
Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός -Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out

Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός -Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των play out

28 Μαρτίου 2026
Πέθανε η κορυφαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα

Πέθανε η κορυφαία τραγουδίστρια Μαρινέλλα

29 Μαρτίου 2026
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

«Το δάγκωναν τα ξαδέρφια του, έπεσε από το καρότσι»: Οι δικαιολογίες της 18χρονης μητέρας του βρέφους από τον Πύργο – Φρικιαστικά τα ευρήματα

28 Μαρτίου 2026
Τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία: Νεκρή μια γυναίκα και ένας υπάλληλος που έσπευσε να βοηθήσει αλλά παρασύρθηκε – Βίντεο

Τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία: Νεκρή μια γυναίκα και ένας υπάλληλος που έσπευσε να βοηθήσει αλλά παρασύρθηκε – Βίντεο

28 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις φυλακές Κασσάνδρας

29 Μαρτίου 2026
Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

Βόιο: Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Καταστήματος Ασκίου

28 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συλλήψεις -4- ατόμων σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένοι στο… διάστημα: Σοβαρές καταγγελίες κατά Παππά για οικονομικό σκάνδαλο

sierafm by sierafm
26 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
αστεροειδής πλανητης
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σοβαρό πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, προκαλεί η παραίτηση με διαστημικές… βόμβες του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Οι αιχμές κατά του υπουργού Νίκου Παππά, δεν περιορίστηκαν στο γεγονός ότι δεν του είχαν δοθεί αρμοδιότητες αλλά επεκτάθηκαν και σε ευθείες βολές για οσμή σκανδάλου.
Οπως αναφέρουν τα «Νέα», σχεδόν ένα μήνα μετά τον ορισμό του ως προέδρου του ΔΣ του νεοσύστατου Οργανισμού, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και επί ετών διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, στη μακροσκελή ανοιχτή επιστολή παραίτησής του καταγγέλλει πρωτοφανείς παρεμβάσεις από το διαστημικό «σύστημα Παππά» και το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ειδικότερα, ο Κριμιζής καταγγέλλει ότι οι υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν την ίδρυση του ΕΛΔΟ «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξής του», καθιστώντας τον «μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Ο ΕΛΔΟ εγκαινιάστηκε από τον Παππά στις 19 Μαρτίου 2018, με αποστολή τη διαμόρφωση εθνικής διαστημικής στρατηγικής και την προσέλκυση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσω της συνεργασίας με ερευνητικά ιδρύματα και ελληνικές εταιρείες. Ο Δρ Κριμιζής είχε πιέσει και καταφέρει να ιδρυθεί η υπηρεσία ως δημόσια εταιρεία, αντί ως ΔΕΚΟ όπως είχε επιμείνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο βετεράνος της NASA με αναγνωρισμένη ικανότητα στη διοίκηση, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο αποδέχτηκε τη θέση αναφέρει ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον Παππά, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς, η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε», τονίζει στη χτεσινή επιστολή παραίτησής του.
Στην ίδια επιστολή αφήνει σαφείς αιχμές και για τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα. «Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. υπουργού, το ρόλο του “Τσάρου του Διαστήματος” στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», προσθέτει ο Κριμιζής και υπογραμμίζει: «Δημιουργήθηκαν συνθήκες που υπονομεύουν τα “3Α”, όπως συνηθίζω να λέω, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, και καθιστούν τη συμμετοχή μου αδύνατη στον ΕΛΔΟ». Η πιο δυσάρεστη έκπληξη, λέει ο κορυφαίος ακαδημαϊκός, ήταν ότι ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με υπουργική απόφαση (3095/2018, αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των διαστημικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ύψους, περίπου 16 εκατ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική!
Επίσης, στην επιστολή του αναφέρεται ευθέως και στο εύλογο ερώτημα της ύπαρξης πιθανών οικονομικών συμφερόντων. «Οφείλω να είμαι σαφής επ’ αυτού», λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Οταν προαναγγέλλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγραφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του, ειδικά όταν συνοδεύεται από υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε πολύ σύντομο χρόνο. Δυστυχώς αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν, ενώ, όπως διαπίστωσα, ο ρόλος του ΕΛΔΟ στο πρόγραμμα, είναι τυπικός και προαποφασισμένος…».
Τέλος, αν και σημειώνει ότι «δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου, ούτε είναι δικός μου ρόλος να διερευνήσω κάτι τέτοιο», αφήνει σαφείς αιχμές προσθέτοντας: «Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”». Σημειώνεται, ότι μαζί με τον Κριμιζή αποχωρούν από τον ΕΛΔΟ άλλα δύο μέλη της διοίκησής του.

Τι λέει ο Παππάς

 Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αργά το βράδυ ανακοίνωσε ότι  νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΔΟ αναλαμβάνει ο επικεφαλής της εταιρείας Hellas Sat που πουλήθηκε στους Αραβες (Arabsat), ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς. Μαζί του στο Συμβούλιο του Οργανισμού τοποθετείται ο μηχανικός – αεροναυπηγός Κωνσταντίνος Σταυρινίδης. Πάντως, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή – καταπέλτη του Κριμιζή, ο Παππάς, στην ανακοίνωσή του, αφού τον ευχαριστεί «από καρδιάς για τη σύντομη παρουσία του στο ΔΣ του ΕΛΔΟ», επιχειρεί να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκλήθηκαν, υποστηρίζοντας: «Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος. Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο ΨΗΠΤΕ συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του…».

Ζητούν απαντήσεις για τα 23,9 εκατ. ευρώ

Οι καταγγελίες του Σταμάτη Κριμιζή προκάλεσαν την αντίδραση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για καταγγελίες «κόλαφο για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, Νίκο Παππά» έκανε λόγο η ΝΔ. «Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του Διαστημικού Οργανισμού, αλλά κυρίως κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης», τονίζει χαρακτηριστικά η Πειραιώς. «Οι καταγγελίες για παρεμβάσεις από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια “ελέγχου” έργων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας πως «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους, δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή “follow the money” λέει πολλά…». Με ανάρτησή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει για «κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και για θέσεις που «ανήκουν – και ανήκαν πάντα – σε συγγενείς και κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις».
Το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής – από μέρους τους – για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων…».
Πηγή: tanea.gr

Σοβαρό πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, προκαλεί η παραίτηση με διαστημικές… βόμβες του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Οι αιχμές κατά του υπουργού Νίκου Παππά, δεν περιορίστηκαν στο γεγονός ότι δεν του είχαν δοθεί αρμοδιότητες αλλά επεκτάθηκαν και σε ευθείες βολές για οσμή σκανδάλου.
Οπως αναφέρουν τα «Νέα», σχεδόν ένα μήνα μετά τον ορισμό του ως προέδρου του ΔΣ του νεοσύστατου Οργανισμού, ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και επί ετών διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, στη μακροσκελή ανοιχτή επιστολή παραίτησής του καταγγέλλει πρωτοφανείς παρεμβάσεις από το διαστημικό «σύστημα Παππά» και το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ειδικότερα, ο Κριμιζής καταγγέλλει ότι οι υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν την ίδρυση του ΕΛΔΟ «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξής του», καθιστώντας τον «μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Ο ΕΛΔΟ εγκαινιάστηκε από τον Παππά στις 19 Μαρτίου 2018, με αποστολή τη διαμόρφωση εθνικής διαστημικής στρατηγικής και την προσέλκυση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσω της συνεργασίας με ερευνητικά ιδρύματα και ελληνικές εταιρείες. Ο Δρ Κριμιζής είχε πιέσει και καταφέρει να ιδρυθεί η υπηρεσία ως δημόσια εταιρεία, αντί ως ΔΕΚΟ όπως είχε επιμείνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο βετεράνος της NASA με αναγνωρισμένη ικανότητα στη διοίκηση, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο αποδέχτηκε τη θέση αναφέρει ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον Παππά, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς, η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε», τονίζει στη χτεσινή επιστολή παραίτησής του.
Στην ίδια επιστολή αφήνει σαφείς αιχμές και για τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα. «Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. υπουργού, το ρόλο του “Τσάρου του Διαστήματος” στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», προσθέτει ο Κριμιζής και υπογραμμίζει: «Δημιουργήθηκαν συνθήκες που υπονομεύουν τα “3Α”, όπως συνηθίζω να λέω, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, και καθιστούν τη συμμετοχή μου αδύνατη στον ΕΛΔΟ». Η πιο δυσάρεστη έκπληξη, λέει ο κορυφαίος ακαδημαϊκός, ήταν ότι ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με υπουργική απόφαση (3095/2018, αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των διαστημικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ύψους, περίπου 16 εκατ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική!
Επίσης, στην επιστολή του αναφέρεται ευθέως και στο εύλογο ερώτημα της ύπαρξης πιθανών οικονομικών συμφερόντων. «Οφείλω να είμαι σαφής επ’ αυτού», λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Οταν προαναγγέλλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγραφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του, ειδικά όταν συνοδεύεται από υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε πολύ σύντομο χρόνο. Δυστυχώς αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν, ενώ, όπως διαπίστωσα, ο ρόλος του ΕΛΔΟ στο πρόγραμμα, είναι τυπικός και προαποφασισμένος…».
Τέλος, αν και σημειώνει ότι «δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου, ούτε είναι δικός μου ρόλος να διερευνήσω κάτι τέτοιο», αφήνει σαφείς αιχμές προσθέτοντας: «Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”». Σημειώνεται, ότι μαζί με τον Κριμιζή αποχωρούν από τον ΕΛΔΟ άλλα δύο μέλη της διοίκησής του.

Τι λέει ο Παππάς

 Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αργά το βράδυ ανακοίνωσε ότι  νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΔΟ αναλαμβάνει ο επικεφαλής της εταιρείας Hellas Sat που πουλήθηκε στους Αραβες (Arabsat), ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς. Μαζί του στο Συμβούλιο του Οργανισμού τοποθετείται ο μηχανικός – αεροναυπηγός Κωνσταντίνος Σταυρινίδης. Πάντως, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή – καταπέλτη του Κριμιζή, ο Παππάς, στην ανακοίνωσή του, αφού τον ευχαριστεί «από καρδιάς για τη σύντομη παρουσία του στο ΔΣ του ΕΛΔΟ», επιχειρεί να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκλήθηκαν, υποστηρίζοντας: «Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος. Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο ΨΗΠΤΕ συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του…».

Ζητούν απαντήσεις για τα 23,9 εκατ. ευρώ

Οι καταγγελίες του Σταμάτη Κριμιζή προκάλεσαν την αντίδραση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για καταγγελίες «κόλαφο για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, Νίκο Παππά» έκανε λόγο η ΝΔ. «Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του Διαστημικού Οργανισμού, αλλά κυρίως κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης», τονίζει χαρακτηριστικά η Πειραιώς. «Οι καταγγελίες για παρεμβάσεις από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια “ελέγχου” έργων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας πως «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους, δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή “follow the money” λέει πολλά…». Με ανάρτησή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει για «κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και για θέσεις που «ανήκουν – και ανήκαν πάντα – σε συγγενείς και κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις».
Το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής – από μέρους τους – για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων…».
Πηγή: tanea.gr
Previous Post

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ στη φορολοταρία -Σήμερα η κλήρωση.

Next Post

Συμφωνία εξαγοράς οικοπέδων στην πλατεία Γεράνειας

Next Post

Συμφωνία εξαγοράς οικοπέδων στην πλατεία Γεράνειας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Τρεις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών
  • Μηνύματα κατά της βίας από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
  • Ανήλικοι εκβίαζαν και χτυπούσαν -14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει
  • Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και φορέων Τρίτη 31 Μαρτίου 8:00μμ Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Β’ Κατηγορία: Διπλό τίτλου για Αλιάκμων Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr