• Latest
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Ο χάρτης με την εξέλιξη της κακοκαιρίας – Πού και πότε αναμένονται καταιγίδες

26 Φεβρουαρίου 2024
ΓΙΑΤΡΟΣ

Συνελήφθη 60χρονος γιατρός σε παιδική κατασκήνωση: Κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι

31 Ιουλίου 2025
βιασμος

Νεαρός Ρομά έσωσε 18χρονη από μεθυσμένο που προσπάθησε να τη βιάσει στη Ναύπακτο

31 Ιουλίου 2025
καιρος

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

31 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Νέα στοιχεία για το κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Εξετάζονται δύο βίντεο με «γυναίκα- μυστήριο»

31 Ιουλίου 2025
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

31 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεβαν το παγκάρι με πατέντα συλλογής των χρημάτων!!! Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά 30 και 31 Ιουλίου

30 Ιουλίου 2025
Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

Μαρκίδες Πούλιου: 50 χρόνια ζωής και δράσης

30 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δωρεάν voucher  για την δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών, για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, περιόδου 2025-2026»

30 Ιουλίου 2025
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 στα Γρεβενά: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»: Μία εκδήλωση-αφιέρωμα στην ελληνική Μουσική Κληρονομιά

30 Ιουλίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της σωματικής βλάβης

30 Ιουλίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Πρωτογνωρη ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής – 6 νέα Τμήματα Ένταξης στον Νομό Γρεβενών

30 Ιουλίου 2025
Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

Ενίσχυση γέννησης παιδιού με 10.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά του Δάσους Ελάτης

30 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο χάρτης με την εξέλιξη της κακοκαιρίας – Πού και πότε αναμένονται καταιγίδες

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες. Πού και πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Bροχές και καταιγίδες με σημαντικά ύψη βροχής έχουν σημειωθεί στα ηπειρωτικά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/02 έως τις 08:00 περίπου της Δευτέρας 26/02, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως τονίζεται στο meteo.gr, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν, ωστόσο θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση από το απόγεμα.

meteo

Από το meteo σημειώνεται ότι:

  • Οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής και χαλαζοπτώσεις.
  • Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κατά τόπους θα προκαλέσει λασποβροχές.
  • Οι νότιοι άνεμοι που στα κεντρικά και νότια πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ.
  • Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 26/02 με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους.
meteo

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

meteo

ΕΜΥ: Ο καιρός τη Δευτέρα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις απογευματινές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως στα νότια), την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
  • Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
  • Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα μέχρι και το μεσημέρι.
  • Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα βόρεια σε ανατολικών και θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θράκη θα σταματήσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν ενώ στα βόρεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου ως 15 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές από τη Χίο και νοτιότερα.
  • Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα πιθανώς 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα θαλάσσια τμήματα με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς και εκ νέου από τις προμεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός την Τρίτη

  • Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Τα φαινόμενα, που τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα στα νοτιοανατολικά θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα θα σταματήσουν.
  • Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Reader.gr

 

Tags: καιρος
Previous Post

Κορινθία: Αποκαλύψεις για την οικογένεια των παλαιοχριστιανών – «Παρέσυρε την κόρη μας όταν ήταν 16 χρόνων»

Next Post

Η νύφη και ο γαμπρός δέχονται «πυρά» για τη χρέωση στο φαγητό των καλεσμένων του γάμου

Next Post
ΓΑΜΟΣ

Η νύφη και ο γαμπρός δέχονται «πυρά» για τη χρέωση στο φαγητό των καλεσμένων του γάμου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθη 60χρονος γιατρός σε παιδική κατασκήνωση: Κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι
  • Νεαρός Ρομά έσωσε 18χρονη από μεθυσμένο που προσπάθησε να τη βιάσει στη Ναύπακτο
  • Αλλαγή σκηνικού στον καιρό: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες
  • Νέα στοιχεία για το κοριτσάκι στο Παλαιό Φάληρο: Εξετάζονται δύο βίντεο με «γυναίκα- μυστήριο»
  • ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr