• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ευρωεκλογές: Ποιος θα επικρατήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και το κόμμα που θα ξεφουσκώσει όσο πλησιάζουμε στην κάλπη

15 Μαρτίου 2024
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
απορριματοφορο

Νεκρή δημοτική υπάλληλος: Ταξί συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

6 Ιουνίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα βρέθηκε 30χρονη συνοδός πολυτελείας – Ομολόγησε 32χρονος Ρουμάνος

6 Ιουνίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και Φλώρινας

6 Ιουνίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Πώς θα το πάρουν 1.188.000 νοικοκυριά; – Οροι και προϋποθέσεις

6 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Τζάνειο: «Την άφησα καλά και μου τη σακάτεψαν» – Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που υπεβλήθη από λάθος σε μετάγγιση αίματος

6 Ιουνίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/6

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές: Ποιος θα επικρατήσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και το κόμμα που θα ξεφουσκώσει όσο πλησιάζουμε στην κάλπη

sierafm by sierafm
15 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
0
SHARES
38
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η δημοσκοπική εικόνα που υπάρχει σήμερα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι πάνω κάτω μια συνέχεια της εικόνας που διαμορφώθηκε και στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Μας χωρίζουν λιγότερο από τρεις μήνες για τις ευρωεκλογές και όλα συνηγορούν πως δεν υπάρχει κάποια δραματική διαφοροποίηση σε όσα συμβαίνουν. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει κλειδώσει την πρώτη θέση, το ενδιαφέρον έχει πέσει στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. «Δεύτερο κόμμα εμφανίζεται να είναι το ΠΑΣΟΚ», λέει στο Newsbeast ο Τάσος Βασιλείου.

«Με βάση τις εκτιμήσεις που έχουμε εμείς ως εταιρεία και τα αποτελέσματα τα οποία βλέπουμε, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απειλή ως προς το αν θα είναι δεύτερο ή όχι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ξεκαθαρίσει η δεύτερη θέση για το ΠΑΣΟΚ», εξηγεί. «Στις δικές μας μετρήσεις βλέπουμε να υπάρχει μια διαφορά της τάξης 2 με 3% με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα. Χωρίς αναγωγή 13% το ΠΑΣΟΚ και 10,5% ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει στο podcast του Newsbeast ο εμπορικός διευθυντής, υπεύθυνος στρατηγικής, ανάπτυξης και επικοινωνίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata.

Ο κύριος Βασιλείου εκτιμά πως «η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ψηλά ποσοστά και κινείται κάπου μεταξύ 34 και 36%». Στέκεται στο γεγονός πως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η προεκλογική συζήτηση. Τα ζητήματα της επικαιρότητας τα οποία φέρνει η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια δεν επιτρέπουν μια ατζέντα ευρωκλογών.

-Τα ποσοστά στα οποία κινείται το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μια σταθερότητα, η οποία όμως δεν του δίνει τη δυνατότητα να φύγει πιο ψηλά σε ποσοστά. Σταθερή άνοδο, αλλά μικρή. Αν γίνονταν εκλογές τώρα, τα ποσοστά μπορεί να κινούνταν μεταξύ 15 και 17%».

-Πόσο επηρεάζουν οι τελευταίες εξελίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά φλερτάρει με το μονοψήφιο ποσοστό – στην κάλπη δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να εμφανιστεί. Πρέπει να δούμε όλα αυτά τα απόνερα του συνεδρίου και των αντιδράσεων που έχουν υπάρξει, μετά την προσπάθεια αποδόμησης του κυρίου Τσίπρα που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα. Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι, πραγματικά, αχαρτογράφητα νερά. Πού θα καταλήξει και πώς θα μπορέσουν οι ψηφοφόροι να μπούνε στη διαδικασία να ψηφίσουν μόνο γι’ αυτό που βλέπουν ή να μπει και το θυμικό λίγο μέσα στο κομμάτι της επιλογής».

-ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. «Στα τελευταία ευρήματα υπάρχει η άνοδος της Ελληνικής Λύσης, η οποία έχει ευνοηθεί από την τωρινή συγκυρία και τον διάλογο ο οποίος έχει υπάρξει – τις αντιθέσεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είμαι, όμως, πολύ σίγουρος ότι αυτό το ποσοστό θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της διαδρομής στην κάλπη του Ιουνίου. Το ΚΚΕ εμφανίζει κι αυτό μια άνοδο, συγκριτικά με το ποσοστό το οποίο είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Είναι κάτι που το παρατηρούμε για το Κομμουνιστικό Κόμμα όταν εμφανίζονται οι κάλπες των ευρωεκλογών. Η Ελληνική Λύση με το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι κοντά. Δεν μπορεί κάποιος να πει με σαφήνεια ότι αυτός θα είναι τέταρτος κι αυτός πέμπτος. Ίσως και για την τρίτη θέση, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν οι συζητήσεις μπλέκονται σε συνεχείς κατηγορίες, εκατέρωθεν, δεν ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό».

-Πλεύση Ελευθερίας, Σπαρτιάτες και Νίκη: «Αυτά τα κόμματα έχασαν κατά κάποιον τρόπο την αντισυστημικότητα την οποία είχαν, μπαίνοντας στη διαδικασία όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της αυτή η Βουλή, ψηφίζοντας για πρόεδρο της Βουλής. Ήταν μια κίνηση την οποία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί προσπάθησαν να αποδείξουν πως δεν είναι αντισυστημικοί, ενώ οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τους τους ψήφισαν γι’ αυτόν τον λόγο».

-Το μέλλον της Νέας Αριστεράς. «Ίσως είναι το πιο κόμμα απ’ όλα, αν επιτρέπεται ο όρος. Έκανε προσυνέδριο, έχει προγραμματίσει συνέδριο. Έχει στελεχιακό δυναμικό, γνωστό προς την κοινωνία. Έχει ανθρώπους που έχουν διατελέσει υπουργοί. Αν ένα κόμμα μπορεί να ξεχωρίσει από αυτά, ίσως έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να το κάνει η Νέα Αριστερά. Τα νούμερα είναι στο όριο, βέβαια».

-Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου; «Αυτή τη στιγμή το κόμμα του κυρίου Λοβέρδου δεν έχει μετρηθεί ακόμη, γιατί μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε η ανακοίνωσή του. Στο επόμενο κύμα θα μπορέσουμε να δούμε αν υπάρχει δυναμική και ποια είναι αυτή. Είναι ένα καθαρά προσωποπαγές κόμμα που προσπαθεί να παντρέψει ένα κομμάτι της πιο κεντρώας Νέας Δημοκρατίας με το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Ακούστε το podcast με τον Τάσο Βασιλείου

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΕυρωεκλογές
Previous Post

Ο ρόλος του ηθοποιού από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» στη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

Next Post

Τα περίφημα “Sourd Games” της Αποκριάς είναι και πάλι εδώ! – “Πλημμύρισε” με εκατοντάδες παιδιά, παιχνίδια και…χρώματα το κέντρο της Κοζάνης

Next Post
Κοζανίτικη Αποκριά: Κάλεσμα του Δήμου στον μαθητόκοσμο της Κοζάνης για τα Sourd Games

Τα περίφημα “Sourd Games” της Αποκριάς είναι και πάλι εδώ! – “Πλημμύρισε” με εκατοντάδες παιδιά, παιχνίδια και…χρώματα το κέντρο της Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ
  • Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος
  • Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες
  • Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr