• Latest
εφορια φορολογια

Εφορία: «Κούρεμα» έως 80% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις

3 Απριλίου 2024
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εφορία: «Κούρεμα» έως 80% σε πρόστιμα και προσαυξήσεις

sierafm by sierafm
3 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
27
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έκπτωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επίκεινται να επιβληθούν ή έχουν ήδη επιβληθεί κατά τη διαδικασία διενέργειας φορολογικού ελέγχου προβλέπει μία νέα, μόνιμης ισχύος διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Φορολογική Διοίκηση, την οποία εισάγει το άρθρο 75 του υπό διαβούλευση νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Η έκπτωση θα μπορεί να φθάσει σε σημαντικά μεγάλο ύψος, της τάξεως του 70%-80%, αν ο φορολογούμενος συμβιβαστεί με τη ελέγχουσα φορολογική υπηρεσία σε πρώιμο στάδιο του ελέγχου.

Κλιμακωτά

Ειδικότερα, με τη νέα αυτή διαδικασία, κάθε φορολογούμενος που ελέγχεται από τις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης θα δικαιούται εκπτώσεις – μειώσεις στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, το ύψος των οποίων θα κλιμακώνεται ανάλογα με το πόσο πιο νωρίς κατά τη διάρκεια του ελέγχου θα αποδέχεται ότι διέπραξε παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1 Εφόσον ο ελεγχόμενος υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις και μέσω αυτών ομολογήσει ο ίδιος τις φορολογικές παραβάσεις που διέπραξε πριν ο έλεγχος φθάσει στη φάση της πρόσκλησης για παροχή πληροφοριών ή της έκδοσης πράξης προσωρινού προσδιορισμού φόρου, θα γλιτώνει σημαντικά ποσά προστίμων και προσαυξήσεων. Θα του παρέχεται δηλαδή έκπτωση μεγάλου ύψους στα ποσά αυτά επειδή θα έχει συμμορφωθεί άμεσα και θα έχει διευκολύνει τη διεξαγωγή του ελέγχου.

2 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν ομολογήσει άμεσα τις παραβάσεις του, αλλά τις παραδεχτεί μετά την έκδοση προσωρινής πράξης προσδιορισμού φόρου και πριν την έκδοση πράξης οριστικού προσδιορισμού φόρου, θα δικαιούται επίσης μείωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις σημαντική μεν, αλλά μικρότερη από αυτή που θα ισχύει στην περίπτωση της άμεσης ομολογίας των παραβάσεων.

3 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν συμβιβαστεί στα δύο προηγούμενα στάδια, αλλά το πράξει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή εφόσον αποδεχτεί το τελικό αποτέλεσμα του ελέγχου που θα εξαχθεί με την έκδοση της οριστικής πράξης προσδιορισμού φόρου και δεν προχωρήσει στην άσκηση του δικαιώματος προσφυγής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ, θα δικαιούται επίσης έκπτωση στα ποσά των προστίμων και των προσαυξήσεων. Η έκπτωση αυτή όμως θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκπτώσεις που θα προβλέπονται για συμβιβασμούς στα προηγούμενα δύο στάδια.

4 Εφόσον ο ελεγχόμενος δεν συμβιβαστεί στα προηγούμενα τρία στάδια αλλά προσφύγει στη ΔΕΔ και η υπηρεσία αυτή απορρίψει την προσφυγή του και εκείνος αποδεχθεί την απορριπτική απόφαση της ΔΕΔ, θα δικαιούται και πάλι έκπτωση στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις, η οποία όμως θα είναι ακόμη πιο μικρή σε ύψος από ό,τι στα προηγούμενα στάδια.

5 Εάν ο ελεγχόμενος δεν αποδεχτεί την απορριπτική απόφαση της ΔΕΔ, προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά συμβιβαστεί τελικά εξωδικαστικά με τη Φορολογική Διοίκηση, μην επιδιώκοντας δικαστική δικαίωση, παραιτούμενος δηλαδή από την προσφυγή του στα δικαστήρια, θα δικαιούται και πάλι έκπτωση στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, η οποία όμως θα είναι ακόμη πιο μικρή σε σύγκριση με τις εκπτώσεις των προηγούμενων σταδίων.

Τα ποσοστά

Τα ακριβή ποσοστά των εκπτώσεων τα οποία θα κλιμακώνονται αντιστρόφως ανάλογα με το πόσο νωρίς συμβιβάζεται ο ελεγχόμενος φορολογούμενος προβλέπεται να καθοριστούν με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεωργίου Πιτσιλή. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εκπτώσεις θα φθάνουν έως και το 70%-80%.

Η νέα αυτή διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την εφορία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024, δηλαδή αμέσως μόλις λήξει η προθεσμία για εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπεται σήμερα για χιλιάδες περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν εκκρεμείς δίκες με το Δημόσιο για παλαιές φορολογικές υποθέσεις τους.

Ισχύον καθεστώς

Ο ισχύων αυτή τη στιγμή εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Φορολογική Διοίκηση προβλέπει, συγκεκριμένα, προσφυγή σε ειδική (προσωρινή) επιτροπή εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών (που συστήθηκε βάσει του ν. 4714/2020) μόνο για όσους φορολογουμένους δεν έχουν δικαιωθεί από τη ΔΕΔ κι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Προβλέπει ειδικότερα παραίτηση του φορολογουμένου από την εκκρεμή δίκη και υποβολή αιτήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία μπορεί να αποφασίσει ότι τα ποσά που πρέπει να πληρώσει τελικά στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ο προσφεύγων σ’ αυτήν φορολογούμενος είναι μικρότερα από τα αρχικώς καταλογισθέντα και να παράσχει στον προσφεύγοντα τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη μειωμένη οφειλή του επιτρέποντας σ’ αυτόν να καταβάλει εφάπαξ μόνο το 30% του τελικώς βεβαιωμένου χρέους του και το υπόλοιπο 70% είτε με περαιτέρω έκπτωση 75% είτε σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις από 35% έως και 65%. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να λήξει στις 30/6/2024, που είναι και η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους φορολογουμένους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: εφοριαΚούρεμαπροσαυξήσειςΠΡΟΣΤΙΜΑ
Previous Post

Ιωάννινα: Φωτιά σε δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες – Στο νοσοκομείο μία φοιτήτρια

Next Post

Σαββατοκύριακο για παραλία: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος – Πότε αλλάζει ο καιρός

Next Post
ΗΛΙΟΣ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σαββατοκύριακο για παραλία: Πού θα φτάσει ο υδράργυρος - Πότε αλλάζει ο καιρός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr