• Latest
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2024: Ξεκίνησε η ανάρτηση εκκαθαριστικών στο Taxisnet

7 Απριλίου 2024
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

15 Σεπτεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
αμεα, ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Π. Κουκουλόπουλος: «15+1 ερωτήματα στη Βουλή για τον Προσωπικό Βοηθό στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την εξάπλωση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα

15 Σεπτεμβρίου 2025

Συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΝΦΙΑ 2024: Ξεκίνησε η ανάρτηση εκκαθαριστικών στο Taxisnet

sierafm by sierafm
7 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
0
SHARES
35
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ 2024 έφτασε καθώς ξεκίνησε πριν από λίγο από την ΑΑΔΕ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και αυτόματα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του στις 30 Απριλίου.

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024 μπορείτε να το αναζητήσετε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τους κωδικούς του Taxisnet προκειμένου να εισέλθετε στην εφαρμογή.

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ σε 8 βήματα

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτούνται οκτώ συνολικά βήματα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, είναι να εισέλθετε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και στη συνέχεια να εντοπίσετε το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές». Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείτε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Εν συνεχεία θα βρεθείτε σε ένα ακόμη ψηφιακό περιβάλλον όπου υπάρχουν οι «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές». Εκεί πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε κλικ στο σημείο που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αμέσως μετά θα βρεθείτε στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα όπου έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα εν λόγω πεδία θα πατήσετε την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και αμέσως μετά εφόσον τα στοιχεία σας είναι σωστά θα βρεθείτε στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου όπου κάτω χαμηλά θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή «Είσοδος».

Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε μία σελίδα όπου αριστερά αναγράφεται «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις». Το πρώτο πράγμα που θα δειτε είναι ότι εκεί που αναγράφει «Έτος» εμφανίζει την επιλογή «2025».

Πώς θα βρείτε τον ΕΝΦΙΑ του 2024

Για να μπορέσετε να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ και να βάλετε ως έτος το 2024. Αμέσως μετά θα διαπιστώσετε ότι στο πεδίο «Εκτυπώσεις» εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».

Ακριβώς σ’ αυτή την επιλογή πρέπει να κάνετε κλικ για να του εμφανιστεί το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2024. Μόλις κατέβει στον υπολογιστή το αρχείο με το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και το ανοίξετε θα πρέπει πάνω δεξία να αναγράφετε «ΕΝΦΙΑ 2024». Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

Εφόσον δεν έχετε καμία αλλαγή στην περιουσιακή σας κατάσταση θα πρέπει το ποσό του φόρου που αναγράφεται να είναι το ίδιο με το περυσινό, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου θα αναφέρετε στο σημείωμα η 30 Απριλίου 2024. Πάνω από την ημερομηνία αυτή θα υπάρχει η ταυτότητα πληρωμής βάσει της οποίας θα εξοφληθεί ο φόρος είτε απευθείας στο γκισέ της τράπεζας είτε μέσω e-banking. Αν δεν επιθυμείτε να πληρώσετε το ποσό εφάπαξ μπορείτε να το κάνετε σε 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις όπου το «δοσολόγιο» και οι ημερομηνίες πληρωμές θα εμφανίζονται κάτω δεξιά στο εκκαθαριστικό.

Πληρωμή μέσω myAADEapp

Όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή της ΑΑΔΕ θα μπορούν να λάβουν άμεσα ενημέρωση για τον ΕΝΦΙΑ και να πληρώσουν χωρίς ταυτότητα πληρωμής. Το myAADEapp είναι η επίσημη ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για φορητές συσκευές, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να ενημερώνονται για τον λογαριασμό τους και να εκτελούν πληρωμές μέσω κάρτας ή μέσω IRIS με άμεση πίστωση της οφειλής τους.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού για την καταβολή των επιστροφών φόρου και να έχει πρόσβαση στα ραντεβού του, τα αιτήματα που έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ καθώς και τα μηνύματα που έχει λάβει.

Τέλος στην ενότητα myWallet μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει χρήσιμα έγγραφα όπως βεβαιώσεις και εκκαθαριστικά, ενώ θα λαμβάνει άμεσα προσωποποιημένες ενημερώσεις για θέματα που τον αφορούν.

Σε 11 δόσεις η πληρωμή ΕΝΦΙΑ 2024

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου, ενώ από το 2025 αλλάζει το πλάνο πληρωμής, με τις δόσεις να αυξάνονται σε 12. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30 Απριλίου.

Από το επόμενο έτος, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί στους ιδιοκτήτες από τον Φεβρουάριο και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Έτσι, εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: TaxisnetΕΝΦΙΑ
Previous Post

Πώς επηρεάζει το αλκοόλ την αρτηριακή μας πίεση; Το τσάι και η σοκολάτα;

Next Post

Ευχαριστήριο της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Next Post
ευχαριστήριο

Ευχαριστήριο της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς στον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki
  • Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr